Forside
Borgerforening
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Natur
Alken Saftklub
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
smalltalken 2013
smalltalken 2012
smalltalken 2011
smalltalken 2010
smalltalken 2009
smalltalken 2008
smalltalken 2007
Badutskis Blog
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelter i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by GATE technologies

 

31. dec. 2007 * Ikke let at gøre sig ubemærket i Alken! Kære alle dejlige Alken folk. Nogle gange mangler man blot ord! Her tror vi, at vi kan gå lidt stille med dørene og vælge ikke at gøre 25 års dagen for vores bryllup vigtig, men blot en dag på vejen, - det er ikke let at gøre sig ubemærket i Alken!

Vi vågner stille op, en dejlig smuk sang fletter sig ind i drømmene, men vi opdager at sangen kommer udefra, åbner vinduet og her møder vi et fantastisk blik, - som en solopgang, én af de smukke, - en flok fantastisk smukke syngende mennesker

Tak skal I ha` alle sammen. En sådan dag varmer hjertet.

Det var et utroligt smukt syn at lade blikket glide forbi jer alle sammen. Senere kom tankerne, - hvad har vi af kaffe, vi har øl og whisky, men gad vide hvor mange rundstykker Birgit har, - Og så er der bare sørget for morgenmad på dansk og skotsk, suppe, øl, gaver, rengøring og god stemning, m.m.m.

Mega tusind tak skal I ha' alle sammen, for dagen og for gaver, - det har været fantastisk dejligt.

 

Kærlig hilsen Gary og Estrid


 
29. dec. 2007 * Vildt, varmt og voldsomt. Endnu en gang en forrygende og dejlig julejazz. Først skøn musik og sang fra vores lokale julestjerner: Jens, Lyck, Ingrid, Adele og i år også Thilde Westesen. Derefter vild, varm og voldsom flot musik og show fra bandet Prima Junior. Der blev danset igennem af mindst to generationer. Nogen har i dag sikkert ondt i hovedet "af at danse". Det er et super godt og flot arrangement. Tak til arrangørerne!
Kærlig hilsen Gitte fra søen

24. dec. 2007 * Stor fornøjelse. Vi skal godt nok lige have overstået julen, men efter den lakker året mod enden - det er tid til status - tid til at sige tak for, hvad man nu har delt i året, der gik etc. Og nu hvor der igen kom et ugebrev er det på sin plads at sige jer - Knud og Sanne - en stor tak for jeres arbejde med nyhedsbrevet og alken.dk. Det har været en stor fornøjelse gennem det meste af året at modtage nyhedsbrevet hver uge og blive opdateret om stort og småt.

Tak - og glædelig jul til alle - Jytte


 
24. dec. 2007 * Alken-energi i en mørk tid. At det er et dejligt sted vi bor, har jeg aldrig været i tvivl om, men nu er jeg ihvertfald helt sikker. En stor tak skal der lyde fra mig og børnene. Den energi, der er blevet tilført os i hele december, har været guld værd.
Selvfølgelig også en stor tak til alle "nisserne", der har forkælet mig igennem december, og sidst men ikke mindst en tak til alle I børn der hver dag har formået at sprede glæde i denne mørke tid.
 
Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul og godt nytår.
 
Med venlig hilsen Max- Winnie og Birgit.

19. dec. 2007 * Godt gået, gedemor. Selv om Dario er den, der tænker tankerne, funderer over fænomenerne og grubler over gedelivet, så er der jo også én, der hjælper ham på vej. Tak for gode december-grin, Eva Michaelsen!

Webredaktør Knud


17. dec. 2007 * Maximum for børnefamilier. Jeg vil gerne følge op på Pouls forslag om at forhøje kontingent for at skaffe penge til rengøring…. Hvis man er en familie på 5 personer, betaler man 750 kr om året for at være med i Borger & aktivitets (100 kr/person) samt mejeri forening (50 kr /person) – så vidt jeg kan regne ud. Efter min vurdering er det nogenlunde maksimum man kan indkræve og stadig holde på børnefamilier, som gerne vil større foreningerne, men måske ikke bruger aktiviteterne særlig meget. Hvis kontingenterne bliver for dyre, kunne man frygte at mange børnefamiler vil melde sig ud, og så er der ikke opnået meget. Derfor synes jeg, at det er den bedste løsning at lade folk, der lejer mejeriet, betale for udgifterne. Alternativt kunne man tænke på at ændre kontingenterne således, at de blev forholdsvis dyrere for voksne og billigere for børn.

Hilsen Anne Mette Lykke


13. dec. 2007 * De unges lokale. På Mejeriet er der mange planer, især for 1. salen. En gruppe unge har de sidste måneder arbejdet på at renovere Ganers gamle stue, i samarbejde med Bruno. De har gjort et stort arbejde, selvfølgelig for at have et sted, de kan mødes. Jeg håber på de unges vegne, at det fremover er deres lokale. Det er vigtigt, at de unge ikke er i tvivl om, at det også er deres hus, og det kan betale sig at gøre en indsats. Det vil være dejligt, hvis de unge kommer mere med i "driften"/brugen af huset.
VH Peter Gregersen

28. nov. 2007 * Mere betaling, kontrol og tovholderi. Mon ikke vi kan gøre det lidt bedre? Bestyrelsen og mange medlemmer gør et stort arbejde for vores fine Mejeri. Så er det jo lidt ærgerligt, at vi ofte ender op med rod, snavs og utilfredshed. Derfor synes jeg at vi – som i andre forsamlingshuse – skal have lidt mere betaling, kontrol og tovholderi.
Det er vel rimeligt, at man betaler de faktuelle omkostninger ved udlejning. Til rengøringsmidler, vinduespolering, strøm, varme osv. Jeg foreslår, man betaler rengøringsdepositum og MODTAGER og AFLEVERER Mejeriet ved udlejning. I daglige ”egne arrangementer” skal der være ”tovholdere”. To stk. som rydder op efter fodboldkampen osv. Man kan ikke bare gå ind og f.eks. spille bordtennis, og så gå igen uden at rydde op – eller kan man????

Endelig vil jeg sige: Bestyrelsen skal lede og fordele arbejdet – ikke udføre det.

Mit ønske er også at få udluftning i køkkenet. Et nyt skab på væggen over for de andre skabe med glas, lys, luft, låger samt nye tallerkener, service osv. Kan vi da ikke få et lån, så vi kan komme i gang??

                                                                       MVH Poul Erik


27. nov. 2007 * Efterlysning: Hvem vil være med til at danse SALSA en gang om ugen på Alken Mejeri? Med opstart først i det nye år (blot ikke tirsdag). Hvem kan instruere - kender en der kan instruere? Med andre ord: Hvem vil være med til bevægelse, sved på panden, et godt grin og ikke mindst godt selskab på Mejeriet? Med de bedste forhåbninger

                  Edel Laursen, 6169 7279, edel.laursen@gmail.com

25. nov. 2007 * Mulighedernes rum eller tomt klasseværelse? Ja, hvad lyder sjovest? Jeg har en kommentar til de borde og stole der altid står i salen på mejeriet. Jeg har altid nydt at komme ind i det store rum. Tomt, (rengjort, forhåbentlig) indbyder det til alverdens ting. Danse, slå 5 vejrmøller, lave en kæmpe festlig scenografi, eller bare et par sofaer henne ved brændeovnen, og så tænde en masse stearinlys.
Og hvad har vi ikke set af forskellige indretninger og anvendelser af det rum gennem årene...?!
Men jeg må sige, at selv om det er flottere end nogensinde med de nyrenoverede vægge m.m., så spiser det min energi at de borde står der, med stole ovenpå, som om jeg bare er en pedel der går en sidste runde, inden vi lukker og slukker...
Så jeg vil høre, om vi ikke skulle finde en anden løsning, for jeg synes det hører med til brug af salen, at man har mulighed for at bygge noget op fra bunden.

                                   Mange hilsner Tove Nyholm, Alkenvej 48


6. nov. 2007 *  Montagen "Efter festen" i Ry Biograf. Når "de andre" lukker, åbner Ry Biograf! Journalist Lisbeth Jessen fra Danmarks Radio har modtaget en række priser for sine radiomontager.
I Ry Biograf præsenterer hun montagen "Efter Festen", som vi får lejlighed til at høre i biografen søndag den 11. november
kl. 13.30 - 15.30.
 
Montagen fortæller historien bag Thomas Vinterbergs dogmefilm "Festen". Det lykkedes Lisbeth Jessen af opspore Allan, hvis personlige historie danner forlæg for filmen. I montagen mødes de to, Allan og Thomas - hovedpersonen og instruktøren - for første gang.
Danske radiomontager er kendt verden over for deres høje kvalitet, indhold og store underholdningsværdi. DR's Radiomontage er sparet væk - og pr. 1/1 2008 er dette rige medie en saga blot! Man spørger sig selv hvorfor?

Alice Køppen, Boes


1. nov. 2007 *  Til tangodanserne. Der er koncert i Silkeborg på lørdag d. 3.11. kl. 20 med Tango Orkesteret på Papirsfabrikken.

Vh. Jytte Elleby


1. nov. 2007 *  Solidaritet. Forhøj vort kontingent og lad det gå til rengøringen. Jeg vil opfordre mejeriets bestyrelse til at sætte prisen op på vort medlemskab af mejeriet. Dette kunnne vedtages til næste generalforsamling, så ville alle, der er medlemmer af mejeriet, komme til at betale for rengøringen. Dette er solidaritet.

Hilsen Poul Chr. Westesen


31. okt. 2007 *  Ikke sjovt at være alene. Jeg vil gerne tilslutte mig betaling af ugentlig rengøring på mejeriet. For mit eget vedkommende er min hverdag godt fyldt op, så jeg vil hellere betale mig ud af det. Jeg ville alligevel gerne lejlighedsvis, måske hver 2. måned, deltage i en form for hovedrengøring, men kun hvis det er i selskab med andre. Og højst et par timer.  Det er ikke sjovt at være alene.
Hilsen Anne Grete Viborg 


28. okt. 2007 *  Valgfart i mudder…. Brugere af skolestien vil i år rejse sig fra sofaen og GÅ til stemmeurnerne. De vil sætte deres kryds med stavstænger, mens de 4 benede pænt må vente udenfor. Skal vi lave en fælles ekspedition? Med stavlygter? Hvornår? 

Eva Michaelsen.


23. okt. 2007 *  I kørestol til bryllup på mejeriet? Som snarlig tilflytter følger jeg med stor interesse nyhedsbrevet fra Alken. Jeg skriver, fordi ideerne vedr. ti-årsplanen for mejeriet er inddelt i kategorier, som ikke helt svarer til det, jeg gerne vil spørge om. Jeg har jo ikke helt indblik i tidligere debatter desangående, så det kan jo være, jeg rammer ind i noget, som er debatteret i forvejen. Anyway. Når man nu tænker ti år frem, ville det så være en ide at tænke lidt handicapvenligt? Jeg har f.eks. en mor, som er kørestolsbruger. Hende vil jeg gerne have med til Lones og mit bryllup, som vi planlægger at afvikle på mejeriet. Videre kunne man tænke på indgang, toilet og køkken. Det sidste sagt, også fordi der garanteret er muligheder for at søge midler til det, og det således kunne være et tilskud til øvrige planer mht. køkkenet. 

                      Mvh Jens Zacho Bøye


22. okt. 2007 * 
Afskåret fra større opgaver.  Det er godt, du tager rengøring af mejeriet op, Hanne. Selv er jeg desværre selv kommet i den situation at jeg har fået en diskusprolaps og er derfor afskåret fra at deltage i større opgaver som belaster ryggen. Måske er jeg heller ikke den eneste der er nødsaget til at administrere mine fysiske kræfter på en anden måde end jeg har gjort før.
Og hånden på hjertet, er vi så ikke efterhånden nogle stykker i denne kategori? Kort sagt så går jeg ind for at betale for rengøring.

Mvh Helle Stage


22. okt. 2007
* Rengøringshold dødsdømt. Det i stigende grad er svært at tiltrække folk til arbejdsweekender på mejeriet, på skolen, i klubben, i børnehaven, i sportsforeningen, på byens legepladser, osv. Det samme gælder madlavning på fællesspisningsaftner og praktisk arbejde i forbindelse med arrangementer i Alken. Efter min mening vil det derfor være dødsdømt at starte rengøringshold op - jeg brænder i hvert fald ikke for at melde mig.
Så, jeg vil gerne støtte Hannes punkt nr 2, som går ud på at man smider et lidt større beløb når man lejer mejeriet, i håb om at de kræfter, der kan trækkes, bruges til at få fællesspisning og andre mere interessante aktivitetet (end rengøring) til at køre på skinner.

Hilsen Anne Mette Lykke


20. okt. 2007 * Hvad med rengøringen på mejeriet? På grund af andre tilskudsregler i den nye storkommune har de to foreninger i Alken ikke så mange midler som tidligere. Vi kigger som bekendt efter steder at spare. Derfor har Mejeriets bestyrelse ikke genbesat de to stillinger med rengøring. Det medfører dog et problem, som ikke er helt uventet. Nemlig at der er meget mere beskidt. I virkeligheden er der jo forpligtelse på at gøre rent efter brug af lokalerne, hvilket fungerer fint efter udlejninger. Men hvad gør vi med borgerforeningsaktiviteter??
I mejeribestyrelsen kan vi sagtens sige, at det er et borgerforeningsproblem, men det kan i og for sig være underordnet hvilken forening, der har ansvaret. Vi er jo de samme mennesker.
Hvad gør vi?? Selv tænker jeg, at det er urealistisk at forvente, at f.eks. "paraboldklubben" griber svaberen og giver det hele en tur efter endt landskamp. Hvad med Tangoholdet eller yoga? Nej vel. Det skal jo også nødigt blive for besværligt at bruge/arrangere noget i vores fælles hus.
Umiddelbart ser vi to modeller:
1: Den gamle med rengøringshold. Det kræver jo at rigtig mange faktisk skal melde sig og møde op, når det er deres tur.
2: At man smider et (nærmere angivet) beløb til rengøring ,hver gang man bruger stedet. Andre forslag modtages gerne.
Hvad tænker du??? Skriv din mening. Det er din fremtidige brug af Mejeriet, det handler om!

MVH Hanne - medlem af Mejeriets bestyrelse.


20. okt. 2007 Sadel-sabotage. En drengecykel parkeret ved trinbrættet fra fredag til lørdag fik afmonteret sadlen... Har nogen set en løs sadel på afveje, så sig venligst til. Tlf. 86577276.

Knud ved søen 


7. okt. 2007 * Skurvogn eller hjemmeside. Hjemmesiden www.movimento.dk (alias Eva Michaelsen) har levet et forhutlet liv i flere år (nej, lad være med at se efter! Nu rykker Eva imidlertid! Hun flytter ind med noget af sit habengut på www.alken.dk og regner med at hjemmesiden kommer i hus i løbet af den mørke tid. Ved alle engens dræbersnegle: hvem siger vi har travlt? Det hele er jo so wie so noget af en pilgrimsvandring, og om en sådan ved man, at det går langsomt. Vi kan også røbe at der er andre bevægelser, der gemmer sig bag navnet ”movimento” .

Eva Michaelsen


28. sep * Film i privatsfæren. Jeg skrev til kulturministeriet ang. copyright omkring byttecentralen af DVD-film. Det ser ud til, at vi ikke må bytte/sprede film udenfor den private ”sfære”. Hvis centralen kommer i gang, må vi jo købe/sælge til hinanden for den nette sum af Dkk 1,- per DVD-film, da man godt må sælge originale DVD-fil til hinanden. Så er det lige, jeg spørger mig selv: Hvori ligger begrænsningen af spredning af rettighederne til et filmværk? Men loven skal naturligvis overholdes, ikk?
Læs brevet fra Kulturministeriet.

Mvh  Jens Krag


28. sep * Myanmar  og munkeopstanden. Der er rundsendt en SMS over det meste af verden med denne tekst: » I støtte for vores utroligt modige venner i Burma: Måtte alle mennesker i verden fredag den 28. september iklæde sig en rød t-shirt«, står der på engelsk.

Eva Michaelsen.


27. sep * Hvorfor må det ikke være nemt? Så lykkedes det ”¨rredholdet” at samle folk nok til at gennemføre Fællesspisning i år. Sidste år havde alle travlt, og det lykkedes derfor ikke at arrangere et måltid! Så det var dejligt, at de fleste på holdet mødte op denne gang! Det giver mulighed for, at alle kan være med. Både dem, der kan afsætte en hel dag, og dem, der kun har en enkelt time at bidrage med. Det skal være en god oplevelse at lave mad til Fællesspisningerne, og det kræver, at der er nok til at tage sig af det praktiske. At opskrifterne med tiden er gennemprøvede er også med til at gøre det nemmere. Og hvorfor må det ikke være nemt?

Når det ikke kan lade sig gøre at samle folk til mere end 3-4 faste madhold skyldes det ikke ¨rredholdets størrelse, men nok snarere det faktum, at der ikke er flere, der melder sig. Og set i det lys er det måske bare rigtig dejligt, at det trods alt kan lade sig gøre at spise sammen 3 til 4 gange årligt!

Og nye folk i byen skal ikke holde sig tilbage for at melde sig til ¨rredholdet. Vi kan sagtens bruge flere hænder! Kærlige hilsner fra

to på ¨rredholdet, Gitte Møller Madsen og Sanne Dudoret


ER FUNDET IGEN: 27. sep. Fem hvide duge? Ikke tre hvide duer, men fem hvide duge - er blevet væk på mejeriet. De var der til en konfirmation i foråret, men hvor er de nu? De er af nervøst velour. Henvendelse til mejeriet eller:

Hanne Ravn - efterlyste dem ved ørred-spisningen 


14. sep. * HUSK!!! Kvinder og rødvin har meget tilfælles. De unge er hidsige, men tynde og ikke værd at nyde. De modne derimod - fylder mere, har sødme,ser bedre ud, og fortjener at blive nydt med respekt.
God weekend. 
Brokmus.

12. sept. Held og lykke. I aftes da jeg kom hjem fra mødet ang. Håndtryk (et godt navn) fik jeg sådan en lyst til at skrive et par ord, til ros for Bjarne. Jeg har sjældent mødt en mand med så stor tålmodighed overfor en sag, som han brænder så meget for. Jeg kom til at tænke på, at det var der mange, der kunne lære noget af (mig selv ikke mindst). Men jeg tror også, at det er denne tålmodighed, der nu kan høstes frugt af. Det var dejligt, at det blev så massivt et flertal, der gav bestyrelsen rettighed til at gå videre med forhandlingerne, og det er jeg helt tryg ved, at det kan de sagtens.
Jeg ønsker Bjarne alt held og lykke med hans projekt.
 
Med venlig hilsen Birgit Pohle, Alken Minimarked


12. sep 
* Historisk vingesus. Poul Erik Mønsteds bemærkning, efter Hans Hornbek glædede sig over at få et trykkeri med maskiner fra Gutenbergs tid ind på mejeriet som en kulturhistorisk markering af bl.a. trykkefriheden: - Så kan det være, mejeriet skal til at hedde Gutenberghus...

Hørt på generalforsamlingen


1. sep * Skrå med citrus? Hvem er det, der køber en hel pakke skrå (med citrus) ad gangen, så alt pludselig er udsolgt hos Birgit?

For Kurt Viborg, Sandvejen: Knud 


29. aug * Stor sympati for Håndtryk på mejeriet. Jeg kan desværre ikke deltage i Mejeriets ekstraordinære generalforsamling den 11/9. Derfor vil jeg gerne udtrykke min store sympati for at Bjarne Toudahl får mulighed for at etablere sin arbejdsplads for unge udviklingshæmmede,  på Alken Mejeri. Skønt med noget mere liv i dagligdagen og flere arbejdspladser, her i Alken. Bjarne lægger op til nogle spændende samarbejds muligheder med byen og med Mejeriet. Et rigtig godt lokalt initiativ. De praktiske problemer med at flytte musik, rengøring og ungerum kan sagtens løses. Med en kreativ vinkel ender det let med at blive endnu bedre. Med håb om en vedtagelse af forslaget.
VH:-) Peter Gregersen


23. aug. * Forsvundne krykker. ... angående krykker, så havde vi også engang et par krykker til udlåns og til eget brug, men de har nu været udlånt længe, og vi kan ikke huske til hvem . . . . hvis du ved det, så hører vi gerne fra dig !

(Vi har heldigvis ikke brug for dem lige nu, og det håber jeg da sådan set heller ikke vi får, men det er lidt ligesom med forsikringer......ikk'?)

Kærlig hilsen Lene Bay


21. aug. * Sang til bækken. Apropos netop overståede danse-rig Alken byfest, så ville jeg egentlig godt ha´ spillet sangen "Du dansende strøm" under festen. Den sang lavede jeg for nogle år siden sammen med min veninde Lene Else til Rødebækken, som er den lille bæk, som man passerer, når man går på naturstien mellem

Boesskov og Boes et par 100 meter vest for Boesskov. Det er  en rigtig flot bæk, som dog er lidt besværlig at komme til!

Men når sangen nu sku´ spilles,   for at fejre, at den nye sti, a la ”spor i landskabet”, mellem Alken & Bjedstrup, snart bli´r indviet! For stien følger fra Alkenvej mod øst Langdalsbækken flere steder,  hvor man så en del nemmere kan opleve og nyde den bæk i stil med sangen ”Du dansende strøm”: Den hopper, den danser, den risler, laver musik, gode lyde osv osv. Gør, at du sammen med den kan ha´ en god stund, bruge dine sanser og nyde nogen sekunder!

Indvielsen af stien blir´ den 21/10, men det er helt OK at opleve bækken inden da!

Poul Ganer, nu Ry, men alligevel Alken


19. aug. * Familie-galleri. Når ikke man selv har mindre børn, kan det være svært at følge med i, hvem, der er hvem i byen. Et foto-galleri over byens familier ville gøre det lettere for alle - også tilflyttere.

På vegne af Lone Grøn: Knud 


19. aug. * 60 års jubilæum i ABAF næste år. Hørt fra Carsten Jensen, ex-formand og ex-næstformand i Borgerforeningen, på byfestpladsen: I 2008 har borgerforeningen eksisteret i 60 år. I 1988 - til 40-års jubilæet - fløj Zacho fra Overmarken rundt i sin flyver og smed slik og balloner ud over Alken...
 
På vegne af Carsten Jensen: Knud
  
 
19. aug. * Ferramol ikke så godt alligevel... Jeg har hørt, at ferramol (det sneglemiddel, borgerforeningen deler ud af, red.) måske ikke er så økologisk alligevel, og fået følgende svar fra pindsvinevennerne. Måske er det et lidt langt indlæg på smalltalken, men det kunne nok også interessere nogen her i Alken og omegn?
 
Venlig hilsen Anne-Mette Granner


19. aug. * Tilbage til at starte tidligere med banko? Troels Larsen foreslår at begynde på evalueringen af byfesten med det samme og ønsker sig tilbage til dengang, bankospillet foregik fra kl. 9-11, så der var bedre tid til at nå at stille op og gøre festpladsen klar.

På vegne af Troels: Knud


18. aug. * Peter "Badekar" Nielsen humpede til banko rundt på krykker efter en fodboldskade og fortæller, at Ann Namrok heldigvis havde krykker stående - hvis nu andre får brug for det...

Knud


13. aug. * Steven: Var det en ide om man kunne downloade det nye og evt. gamle nr. af Alkenbladet – der har gennem tiden været mange gode historier m.m., som det kunne være sjovt at se igen? Knud: God idé. Ole Nielsen har gemt de gamle numre, så det er blot med at få scannet ind osv.

Steven og Knud


6. aug. * Nimbus på vej ud fra garagen? Fra pålidelig kilde oplyses det, at Jan Fosdal i øjeblikket er ved at få sin gamle Nimbus gjort køreklar, efter den har stået mindst 7-8 år i en fjern afkrog i garagen.  

Jens Jessen, Lindalen.


6. aug. * Hey kære Alken! Hvor er det fedt at se to indlæg om Gypsies herinde, når man lige skulle finde noget på Google. Det er så go' stil, I stadig holder øje og bakker op. I må s'gu lige sige til, hvis der blir et hus ledigt, så kommer jeg med min familie!

KH Lasse - guitar i Gypsies og stor Alken-fan!


5. aug.
Flere videoer - og bøger. Vi har en masse gode videoer af den gamle type, altså ikke dvd'er , men til  gammelt videoapparat. Kom og se, om det er noget for jer. Her er også en bogreol fuld af bøger.

Jørgen Fjord, Søbjergvej.


5. aug. * Motorcykelture fra Alken. I Alken og omegn er mængden af motorcyklister vokset, men kunne det ikke være hyggeligt med en motorcykeltur, hvor vi var flere afsted? Den foreløbige plan er, at vi kan køre en tur på ugentlig basis, indtil de skal staldes op. Vi kunne jo starte med at mødes onsdag den 8. august klokken 19.00 foran mejeriet, og køre en lille tur ud i det blå - vel at mærke en tur, hvor alle både kan være og følge med. Vi ses på onsdag.

Jens Jessen, 86 57 72 01 


28. juli Kyllingefronten. Kære Alken-borger. Støt Kyllingens kamp for retssikkerhed ved at skrive under på protesten på http://www.kyllingen.com/
Ingen ren gul uden retssikkerhed.
 
Kyllingefronten v. Steven


28. juli
Tag med til Rock og Rul. I morgen, søndag kl. 20 er der opvisning og fri dans med instruktør bagefter ved Kulturhuset i Skanderborg. Er der andre, der vil med? Vi plejer at være mange danseglade i Alken, og vi tager derind! Der er også et nyt arrangement på næste søndag - der er det salsa. Se mere om dans på Broen. 

Søs og Ole, Alkenvej.


26. juli * Byttecentralen er en god idé! Vi har også nogle film, der kan være med. 
Jeg synes, det ville være bedst: 
* At filmene bliver i et lukket system.
* At man kan registrere hvem, der har filmene.
* At der er  lidt styr på dem - og de ikke bare ligger i en frit tilgængelig papkasse på mejeriet.
* At der ligger én eller flere fortegnelser på alken.dk - børn, action, dokumentar osv. 
 
Jeg er i tvivl, om:
* Om de skal samles centralt - så man kan komme, kigge og blive inspireret.
* Om de skal blive hjemme på folks hylder, så man kan nøjes med at hente - og ikke selv skal returnere dem...
Det var mine tanker.
 
 Vh Knud ved søen


26. juli * Få alken.dk læst op. Jeg har lige fundet en smart funktion, der kan læse tekster fra computeren op - lige til at downloade her:  http://www.adgangforalle.dk/ . Den er superenkel, og trods en lidt stødvis, monoton mandestemme, så er det da smart! Især for folk, der har problemer med synet - eller vil have læst op fra hjemmesiden, mens de skraber kartoflerne.

Venligst Knud ved søen


25. juli * Byttecentral til dvd-film. Jeg har frasorteret en del fra min samling og ligger inde med 65 dvd-film, som jeg synes, ikke skal smides ud. Der er tale om et bredt spekter. Lidt a-film, men en del b-film efter min mening. Men i Alken er der vel en differentieret smag omkring a- eller b-film. Alle originaler. Ha’ det i tankerne, hvis byttecentralen bliver aktuelt her til efteråret/vinteren.Ingen ridser eller fedtede fingre. Filmene er nok ikke værre end dem, der sendes på diverse kanaler. Har en ide om, at de kunne lægges til fri afhentning på mejeriet, men hvis centralen skal i gang, er der jo en lille samling at starte med. Min mening om centralen kunne være, at der blev indleveret evt. kasserede film så et ”startudbud” danner grundlag for centralen. Denne kunne have åbent på et bestemt tidspunkt måske en gang om ugen/14.dag på mejeriet. Bytterne/lånerne kommer med eks.vis tre film og går derfra med samme antal. Helst aflevere en mere end man aftager. Så bliver lageret opbygget.

Ved ikke lige, om copyright reglerne kommer ind i billedet. Hvis originaler, så vel ingen problem. Samtidig bør vi jo ikke fratage Birgit mulighederne for at sælge nye film fra hendes dejlige butik.

Med venlig hilsen Jens Krag, Søbjergvej 8, 8672 2414


25. juli
En sindsoprivende oplevelse i Alken Minimarked. Jeg kom i går ind i min butik, da klokken ringede, og ind kom to af byens mænd, snakkende meget med hinanden, om det varmeste emne der er i byen lige nu, nemlig ----- dræbersnegle.
Jeg fulgte med i oprivelsen og kunne berette, at jeg aftenen i forvejen havde fundet to snegle i vores have, hvortil de to mænd gav sig til at le og på det nærmeste hånede mig med, at jeg kun havde fundet to. Jeg vil ikke nævne navne her, men håbe, at de to mænd er klar over, at det var  lige før, de gik over stregen, og at købmænd også har følelser, man behøver vel ikke at finde i tusindevis for at få lidt ynk???
 
(Kun for sjov) Med venlig hilsen Birgit Pohle


23. juli Snogens endeligt. På vores aftentur langs søen så vi en meget lang snog... desværre fladmast af en bil. Måske den selv samme snog, om havde gemt sin ham til Knud for nylig ?

                                                                        Inge, Emborgvej 104


14. juli Hvorfor hedder det "Kirken"? Det tidligere ledvogterhus på Emborgvej 112, hvor nu Allan Bune bor, har i mange år heddet "Kirken"  - men hvorfor? Jeg har hørt en god forklaring, men glemt den igen. Kan nogen historien?

Knud ved søen


8. juli Gypsies lige i blodet. Vi er lige hjemkommet fra Nibe festivallen. Der havde vi den store fornøjelse at opleve GYPSIES. De er ikke mindre end fantastiske. De sprudler af energi og kommer langt ud over scenekanten. Selvom det er ung musik gik det lige i blodet på både min søster og mig. Så har I mulighed for at opleve dem en gang i løbet af sommeren, kan jeg kun opfordre jer til det. Tak GYPSIES!!                  

                                                       Gitte ved søen


5. juli Dværg til læge. Der var en lille kvindelig dværg, som havde besvær med smerter i skridtet, når det regnede. Til sidst blev det for meget for dværgen, så hun gik til sin læge og fortalte, at hun havde forfærdelige smerter i skridtet, når det regnede.

“Kun når det regner”, sagde lægen og kiggede uforstående på dværgen.“Ja”, sagde den søde lille dværg. “Okay”, sagde lægen, “Næste gang det regner, så kom straks til mig”. To dage senere blev det igen regnvejr, og dværgen skyndte sig til sin læge.

“Nu er det der igen, det brænder og svier i skridtet”, sagde dværgen, og lagde sig op på briksen. Lægen kørte sin stol til og satte sit hoved ned til skridtet. “Ahaaa”, sagde lægen, “jeg tror, at jeg ved, hvad der er galt”. Han tog sin skalpel frem, og førte den imod skridtet. Dværgen var stiv af skræk. Lægen skar stille og roligt, og sagde så: “Prøv at bevæg dit højre ben”.

“Dejligt”, sagde dværgen, “nu er der slet ingen smerter”. "Okay”, sagde lægen, “et øjeblik”, og han gik i gang igen. To minutter senere var han færdig. “Prøv nu at bevæg dit venstre ben”, sagde han. “Utroligt”, sagde dværgen, “nu er der heller ingen smerter der. Hvad gjorde du?”.

“Jo ser du”, sagde lægen, “jeg skar fem cm. af dine gummistøvler”.

Brokmus


1. juli Under nogle sten fandt jeg i dag en snogeham - næsten 70 cm. lang. Man må gerne komme og se den. 

Knud ved søen


25. juni * Et fattigt ord. Kære Alken. Tak er kun et fattigt ord, men alligevel en stor tak for en dejlig dag den 23. juni. Hvor er vi heldige, at vi er endt i dette smørhul som Alken er.

Knus fra Anne Marie og Poul


25. juni Sankthansaften på smedens strand i mange år, så ved Steven Russell og Helle Stages søbred et år, på Søbjerg et par år og senest på legepladsen. Hvad med at nyde udsigten fra Anes Høj eller stemningen ved Mosbjerggård en gang?  

Knud ved søen.


18. juni Efter hårde kampe overmandede vi dette djævelske insekt. Det drejer sig om en kæmpegedehams - Vespa Crabo. Den kan blive tre-fire centimeter lang og har efter sigende et meget smertefuldt stik. Så pas på derude!

Sanne Dudoret


18. juni * Hvem sku' ha' troet det? En af de trofaste foto-leverandører til alken.dk, Mik Sybrandt, var hurtig på aftrækkeren forleden morgen, da han så noget helt usædvanligt i Mossø.


16. juni
 
Højst seks måneder.  Naver er en forkortelse for skandinaver, som bruges om håndværkere fra Skandinavien, der drager på valsen. E
n naver drager rundt i Europa og laver forefaldende arbejde indenfor sit fag.

Især i 1800-tallet og 1900-tallet rejste håndværkersvende ud for for at dygtiggøre sig. Traditionelt var mestre indenfor faget i andre lande forpligtet til at tilbyde arbejde eller et måltid mad til naveren. Der findes regler og traditioner for navere på valsen, blandt andet må en naver kun opholde sig samme sted i 6 måneder.

Navertraditionen findes stadig, især indenfor tømrerfaget i Tyskland og Schweiz.

Hilsen Inge, Emborgvej 104


10. juni * Navere i Alken. Birgit sagde, at hun håbede, at der snart var nogen der skrev på hjemmesiden om de navere, som har taget ophold i vores nye naboers hus. Jeg synes, det er en god ide, og giver den hermed videre. Hvad er det at være naver, hvorfor ser de sådan ud, hvad med alle de mange regler og traditioner som er forbundet med denne lidt gamle tradition.

Hilsen Inge Schøler, Emborgvej 131 B


10. juni * Beach-volley? Hvorfor ikke lave en beach-volley-bane på legepladsen, foreslog Birgitte Borch søndag efter mødet om legepladshusets fremtid. Petanque-banen bliver nærmest ikke brugt, og en beach-volleybane kunne ligge der.
 Knud, Alkenvej
 

9. juni * Et interaktivt kort over Alken. Mangeårige, nu forhenværende Alken-borger Thomas Due Nielsen har fra Københavns Nordvestkvarter sendt et link til et Live Search interaktivt Alken-kort med mange muligheder til bl.a. at finde vej. Man kan også zoome ind fra et verdenskort og hele vejen ind til krydset ved købmanden. Tak for linket, Thomas!   

9. juni * Byfestbladet skal have nyt navn. Egentlig hedder det bare "Alken Byfest", men skal fra i år altså hedde noget andet. Mundrette, krative og langtidsholdbare forslag modtages gerne. Et klippekort til brug i byfestens bar er på spil til det bedste forslag.
Sanne og Knud, Alkenvej 161


9. juni * 23.000 kilometer! Siden 1988 og frem til i dag har en af Alkens hurtigløbere - måske den hurtigste? - rundet ikke mindre end 23.000 km. - eller rettere 23.006. Ole Nielsen ved det, fordi han omhyggeligt noterer ned i sin logbog, hver gang han kommer hjem fra en strækning, der er nøje målt op. Før i tiden kunne han klare en halv maraton seks dage i rap - men i dag gælder det seks-syv km. ad gangen. Han har efterhånden set skriften på væggen, når det gælder tempo og afstande, men en cyklist kan han dog sagtens stadig snuppe...

7. juni * Afviste asylansøgere. SKRIV EN HILSEN til en afvist irakisk asylansøger. Amnesty International samler kortene og udleverer en hilsen fra en dansker til en afvist irakisk asylansøger. Skriv en hilsen på kortet og læg din hilsen i min postkasse senest tirsdag d. 12. og jeg vil videresende til Amnesty. Kortene ligger også i kassen ved Birgit, eller de kan afhentes hos os på Emborgvej 104.

Hilsen Inge, Emborgvej 104


6. juni 200 km. fra Alken? Ingen vej udenom. Vi har i dag haft besøg af George og Renilda fra Belgien, som besøgte os sidste år i Alken-Alken dagene. De er hvert tredje år til kniplingefestival i Tønder, og benyttede lejligheden til et genbesøg. De overholdt dermed en aftale mellem vores to hold gæster og os om, at de, der kommer inden for en radius af 200 km. fra de andre, skal aflægge et besøg.

Det var hyggeligt at have genbesøg og de fandt vores lille by særdeles genkendelig :-)

Jens og Inge, Emborgvej 104


2.  juni
 Nødråb!!! Hvem har lånt vores pælebor, nu skulle jeg lige bruge det selv og væk er det. øvøvøv. Jeg ser gerne, det kommer tilbage igen.
 
Birgit Pohle

14. maj Håb om mulighed for dialog.  Vedr. regler omkring legepladsen: Dejligt med hjemmesiden, og med den information der kommer ud til os, - også nyheder fra ABAF, hvor jeg lige har læst om de nye regler for legepladsen. Måske er der gået min næse noget forbi, men jeg er lidt ærgerlig over, at jeg som forældre til en af de unge ikke får noget at vide om nabo-gener, inden der laves regler for, at de unge ikke må bruge huset på legepladsen om aftenen, grundet deres opførsel. Ved lidt information/offentlighed om naboklager, kunne vi have mulighed for at snakke med de unge og finde løsninger.
Helt konkret kan de unge jo gå hjem på toilet, lige såvel som byens børn kan midt på dagen. På en eller anden måde er det jo bare fedt for unge at have et fælles/neutralt sted at være og hygge om aftenen, - og vi har jo stedet.

Jeg har selv gennem årene været er stadig nabo til meget forskelligt larm med mere!, som genbo til Mejeriet, fra både børn og voksne. Jeg ved godt, det kan være træls. Her har dog været muligt at finde diverse løsninger.

Med håb om mulighed for en dialog.

Estrid


11. maj  

fart dræber snegle fart

dræbersnegle fartdræber

sneglefart dræbersnegle

fartdræber snegle fart

dræber snegle fartdræber

dræber fart snegle

dræberfart

                      speedy camino11. maj * Sidder her og klukler over alle de små genistreger, mange af de lokale begår. De to seneste af slagsen - kidmosterevas beretning om trillingefødslen og Abildtrups betragtninger om lillebyen i seneste nummer af Håndtryk - står derfor hver til seks stjerner. Ubetalelig morsomt, simpelthen.
 
Lars Sandberg, Alkenvej 44

9. maj  * Fødselsdags-åben-have udsat. Det bliver efter alt at dømme regnvejr på lørdag, så hermed udsætter jeg min fødselsdag til en solskinsdag. Det er sjovest at være i haven i godt vejr.

Kh Knud Abildtrup


1. maj  * Kloge fodbold-ildsjæle. Hvor er det en fornøjelse at gå på mejeriet og se fodbold. Det er rart at sidde sammen med andre og se en god fodboldkamp, godt der er ildsjæle, der holder denne tradition igang. Ps. Samtidig er det rart at høre hvor kloge vi mænd kan blive under sådan en fodboldkamp, underligt at vi ikke er nået længere på plænen, ja man undres.

Poul Westesen


1. maj  * Fælles rejsning - eller hvad det bliver, skriver Mogens Andersen, der efterlyser flagrejsere: Frederik og flere bliver konfirmeret på søndag, og jeg er ude efter at finde nogle, som vil sætte flag op. Det ser godt ud, og virker fantastisk på dem, der bliver flaget for. Vi når det ikke, så hvis du har tid og overskud, vil det være smukt og dejligt.

 Hilsen Mogens.

29. apr. * Godt at få danset igennem. Tak for et dejligt arrangement i går aftes på mejeriet. Dejlig mad, god dansemusik, flot scenografi og masser af dejlige danseglade mennesker, tak til arrangørerne. Det var godt at få danset igennem!!!
Kærlig hilsen Gitte ved søen

29. apr. * Walpots var begejstrede.  I torsdags havde 54 (talte jeg det til) mennesker fundet vej til Alken Mejeri. Mange fra byen, men også mange udefra, hvoraf en del aldrig tidligere havde været i Alken – mødte op i forventning om at høre irsk folkemusik spillet på violin og irsk harpe.

At dømme efter stemningen torsdag aften og reaktionerne bagefter levede den musikalske oplevelse fuldt ud op til selv de største forventninger.

Luc og Marc Walpot var også begejstrede for Alken Mejeri og akustikken i salen, for vores lille by og for det intenst lyttende publikum. Hvis de drager på turné om to år, som de plejer, kommer de meget gerne til Alken igen.

Dejligt, som Borgerforeningens bestyrelse på bedste vis tog sig af det praktiske.

Bjarne Toudahl

 


27. apr. * Herlig aften. Uha, vi kender vist alle det der med, at nu foregår der igen noget nede på mejeriet, og du burde næsten komme ned og se eller høre, hvad det er.
 
Lige netop den følelse havde jeg torsdag aften, jeg havde hørt gennem Bjarne, at det skulle være rigtig god musik, der skulle spilles, men pu ha orkede jeg at komme afsted? Kl. 19.15 sagde jeg nej, men heldigvis kl. 19.45 sagde jeg jo, så skidt da.
 
Og hvilken oplevelse, disse to brødre, der stille og roligt leverede musikken, gav mig! Det var intet mindre end fantastisk, det ene øjeblik fornemmede man dejlige grønne sletter, og det næste øjeblik var fyldt med rislende kilder.
 
En herlig aften og en dejlig oplevelse rigere. Stor tak til arrangørerne.
 
Birgit Pohle

26. apr. * Her lidt inspiration til dem, der kommer sent hjem fra årets FORÅRSKONCERT:
 
Mange ting her i livet afhænger af om man har den rette timing, her er blot et enkelt eksempel på begrebet "timing":

 
Kim vågner op hjemme med monster tømmermænd. Han kæmper sine øjne op, og det første han ser, er et par Aspiriner ved siden af et glas vand på sengebordet. Og ved siden af dem ligger en rød rose. Han sætter sig op og ser, at der er lagt rent tøj frem til ham.

 
Kim kigger rundt i rummet og ser, at alt er i perfekt orden. Totalt rent over alt. Kim spiser pillerne og får et stort chok, da et kæmpe blåt øje kikker tilbage på ham i badeværelsesspejlet.

 
Han får øje på en seddel med følgende tekst:
  "Skat, morgenmaden er i ovnen, jeg tog tidligt af sted på indkøb.. Love you!"
 
Kim vælter ned i køkkenet, og til hans overraskelse er der varm morgenmad i ovnen. Og der ligger også en frisk morgenavis. Hans søn sidder ved bordet og spiser. Kim spørger sin søn "Søn, hvad skete der I nat??"

 
"Hmm... du kom hjem klokken 3, hjernedød og fordrukken. Du smadrede nogle møbler, kastede op i gangen og fik det blå øje, da du bankede dit hovede ind i dørkarmen."

 
"Hvorfor er alt så i perfekt orden og rengjort? Jeg har fået en rose, og der er morgenmad i ovnen, ventende på mig?

 
Hans søn svarer, "Nå det!! Mor trak dig ind i soveværelset og da hun prøvede at trække dine bukser af, skreg du:

 
"Lad mig være din sæk!! JEG ER GIFT!!"

 
Så husk, timing er alt :-)
 

Hilsen Brokmus


22. apr.Åbner fredagsbaren mon, når den lille prinsesse skal døbes? I givet fald må vi advare mod stærke scener, når antiroyale kræfter i Alken ikke vil tie stille under de kongeliges højtideligheder. Det forlyder, at sammenstødet mellem en boksekamp og en fodbold-optakt fornylig delte byens hard-core tv-sportsfolk i to. Så måske skal der være en tv-stue for dem, der vil græde, og én for dem, der vil grine? 

Knud, Alkenvej 161


17. apr. * ¨de ø. 3 mænd var strandet på en øde ø, de var sultne, forkomne og fortvivlede over ikke at kunne komme derfra. Pludselig som de sad der på stranden i al deres elendighed, fik en af dem øje på en flaske. De tog den ind hev proppen af og ud kom en ånd : " I har nu et ønske hver. " sagde ånden. Den ene af mændene sagde: " Så vil jeg helt sikkert ønske mig hjem " Og inden de to andre så sig om, var han væk og hjemme igen. Den anden mand sagde hurtigt derefter: " Ja jeg vil rigtignok også  ønske mig hjem  " Og så var han hjemme. Den sidste af de tre sad nu helt alene tilbage på øen: " Åh nej det er da skrækkeligt kedeligt at være alene tilbage på denne frygtelige ø, jeg ønsker de to andre tilbage"

                                                           KH. Gitte, Alkenvej 167

17. apr. * Tandeftersyn? I vores postkasse fandt vi en seddel fra Børne- og Ungetandplejen i Brædstrup til klasselæreren i 4.klasse om, at der er tandeftersyn torsdag d. 24/5 fra kl.8.30 til kl.12.00. Er der mon en lærer "CM" der mangler denne seddel ? eller måske nogle børn som skal have set bisserne efter den torsdag i maj.

Hilsen Inge, Emborgvej 104


17. apr. *  Nyhed hos Birgit. Så har vores fantastiske købmandinde gjort det igen: Hjemtaget et efterspurgt produkt uden betænkeligheder; denne gang drejer det sig om "Den varme grød" fra AURION - undertitlen er "Den glade maves grød" og dens indvirkning på en god dagsstart er dokumenteret.

Køb og støt. 

Lone & Frank, Emborgvej 84

15. apr. *  Mange måneders post i mejeriets postkasse. Nøglen har åbenbart været forsvundet, så regninger og reklamer til mejeriet fyldte godt op forleden, da postkassen sprang op. Bl.a. et privat brev fra Hvidovre til en Henning Christensen att. Helen Wind. Hvem er mon det?

Vh Knud, knudabildtrup@macalken.dk


11. apr. *  Alken-logoerne? Hvem har logoerne fra ABAF og mejeriet liggende i en skuffe eller på en computer? Fuglen og bygningen - til brug på alken.dk

Vh Knud, knudabildtrup@macalken.dk


11. apr. *  By eller landsby, gør det en forskel? Er der mon nogen, der ved, hvilken betydning det har, om vi er en landsby eller en by ?

Hilsen Inge, Emborgvej 104


9. apr.* Kære alkenborgerJeg er en flittig læser af den nye hjemmeside, vi har fået her i byen, jeg mener den ikke kan roses nok, det er da et fantastisk stykke arbejde der er sat igang der, jeg glæder mig hver dag til at åbne og se, hvad der nu er sket på siden. Stort klap på skulderen til de ansvarlige skal lyde fra min side.  

 
Med venlig hilsen Birgit Pohle

7. apr.* Så er vedtægterne fra ABAF på nettet - se herOg også referatet fra generalforsamlingen - her.

Knud Abildtrup


1. apr.* Hasarderet kørsel til og fra jobbet hører til dagens uorden på de danske veje. Da jeg kørte ind af motorvejen til kontoret her til morgen, så jeg pludselig en kvinde i bilen ved siden af mig. Hun kørte 110 km/t samtidigt med at hun holdt sit ansigt tæt op mod bakspejlet, ivrigt beskæftiget med at lægge makeup. Da jeg så efter hendes bil i bakspejlet, var hendes bil slingret halvt over i min vejbane, mens hun stadigt arbejdede med den genstridige makeup ! Selvom jeg er en mand, blev jeg så skræmt ved dette syn, at jeg tabte min el-shaver, som slog et stykke wienerbrød ud af min anden hånd. Det gjorde mig så konfus, at min mobiltelefon faldt ned fra skulderen - lige ned i den kop kaffe, jeg havde stående mellem knæene. Kaffen sprøjtede selvfølgelig ud over mine mere følsomme legemsdele og ødelagde telefonen - og afbrød et vigtigt opkald! Pokker tage de elendige kvindelige bilister!

Brokmus


1. apr.* Thermokander, glaskander, stål- og glasskåle. Hvor er de blevet af? Beholdningen på mejeriet er helt i bund.

Knud A


29. mar * Jeg lægger dem ind, så snart de kommer i en egnet fil. Vil nogen indscanne vedtægter, er det fint.

Vh Knud Abildtrup, knudabildtrup@macalken.dk


29. mar * Hvor er vedtægterne? Jeg kunne godt tænke mig at vedtægterne for de 2 foreninger (Alken Mejeri og ABAF) blev lagt ud på vores flotte hjemmeside - var det en mulighed?
 
V.h. Lene Breumlund Nielsen, Anes Høj 1,
lpnielsen@cool.dk

28. mar.Sælg de opmagasinerede møbler, der ikke bliver betalt for, på loppemarked til fordel for mejeriet.......

Hørt på generalforsamlingen


28. mar.Det koster kun 13,9 øre om dagen at være medlem af mejeriet, så kontingentet kan godt tåle at blive hævet. 

Ole Nielsen på mejeriets generalforsamling


26. mar. HUSK - ophængning på de nye vægge i cafeen og salen er - forbudt! Der kommer snore fra loftet til ophængning.

VH Mejeri bestyrelsen.


26. mar * Landskabsbillederne. Jeg vil meget gerne have et par af de gamle og flotte landskabsmalerier op at hænge. De vil stå rigtig godt til de nye vægge. Det vil være for meget og noget kedeligt, hvis de alle kom op igen.

VH Peter Gregersen

26. mar * Rampe. Hej Olga. Mejeri-bestyrelsen har arbejdet på at få en rampe til kørestolsbrugere til Mejeriet. Hvis den skal overholde retningslinierne på området, må den kun have en vis stigning pr. meter. Da niveau-forskellen er ca. 1,2 meter, har vi regnet ud, at rampen skal gå halvvejs omkring hele huset, for stigningen ikke bliver for stor. Det vil blive noget dyrt og svært at organisere. Men måske skal vi droppe reglerne og bare lave en rampe, der ikke er "godkendt". Måske er der nogen der har mod på at søge midler til et "rampe projekt"?

Venlig hilsen Peter Gregersen


24. mar * Rampe. Vi vil gerne kunne komme på mejeriet, men vi savner sådan en permanent rampe til kørestol.

Olga Keis, Søbjergvej 6.


24. mar * Klaver kan afhentes for 500 kr. Vi har fået et ekstra klaver, som er nystemt - og kan hentes hos os. 500 kr. 

Hanne og Henri Vivike, Alkenvej 141.


 

22. mar * Flot. Tusind tak for den nye hjemmeside. Den ER vel nok flot!

Inge, Emborgvej 104


21. mar * Ny idé: Lokalt portræt-galleri. De store og små billeder, der har hængt på mejeriet de sidste, år har vi lånt af Ry Kunstforening - omsorgsfuldt håndteret af 'Mom' fra Ry Tømmerhandel. Mejeri-bestyrelsen og jeg er enige om, at de har gjort det godt, men at renoveringen af rummene er en god anledning, til at noget nyt kan ske. I første omgang vil jeg se, hvad kunstforeningen ellers har stående til udlån lige nu, men rummene er også smukke i sig selv, så de får lov til at stå rent, indtil noget godt kommer på banen. Vi synes, det er fint med lokale fotos i baren, så måske kommer nogle af de gamle og evt. nye op derinde. Og så har jeg en gammel drøm: at entreen bliver til et lokalt portrætgalleri, hvor hver husstand fotograferes, så man kan se både hvilket hus og alle levende væsner, der bor i den enkelte husstand. Det ville være en fin måde at kende lidt mere til byen. Er der nogen, der har et bud på, hvordan vi kunne realisere det enkelt og billigt? Der er ikke et egentligt kunstudvalg på mejeriet, men jeg har -sammen med forskellige, bl.a. Margit og Eva, taget mig af det i nogle år - i samråd med mejeribestyrelsen. Er åben for forslag.

Kærlig hilsen Tove Nyholm, Alkenvej 48, 8657 7200, tove.nyholm@mail.dk


21. mar. Undskyldningen.  Han havde lige købt en ny bil og ville lige prøve, hvor hurtig den var. Da han havde rundet de 150, ser han de blå blink på en politi-mc i bakspejlet. Han giver mere gas, men må kort tid efter give op.
Betjenten: Jeg har haft en lorteuge, men hvis du har en undskyldning, jeg ikke har hørt før, så slipper du.!!
Manden:  En politibetjent løb med min kone igår, og da jeg så de blå blink, troede jeg det var ham, der ville levere hende tilbage.!!!
Betjenten: God Weekend  !!!!
af Brokmus

21. mar. Når skiltene bøjer. "40 km" står der på skiltet over for slagteren. Skiltet er temmelig nedbøjet. Hvorfor mon? Og hvordan bliver skiltet glad igen?

af Knud A


21. mar. * En lille hilsen til alle alkenboere. 
Jeg har bestilt en lille engel, til at flyve lidt omkring, og gi' de mennesker, jeg holder af, et lille slag med en tryllestav.
Så i jeres tilfælde kan I regne med en ordentlig røvfuld.
af Brokmus 

 21. mar. * Hvad med de store, pompøse landskabsmalerier, der hang i salen på mejeriet? Snakken går, og nogle glæder sig til, at der kommer nyt op i de store lyse rum. Andre holdt faktisk af Ry-malernes værker og syntes, at de egnede sig fint. Hvad synes I?

af Knud A