Ørredholdet den 2. september 2009 90 personer: 65 voksne á 45 kr, 25 børn (under 14 år) á 20 kr Menu: Røget ørred, røræg, aspargeskartofler, limedressing, bønnesalat, grøn salat, gulerodssalat, ristede solsikkekerner og frugtsalat med kaffe og myntete. Opskrifterne er revideret og tilpasset 90 personer. Ørreder: 45 store med skind = 90 portioner Røræg: 110 æg 1½ l sødmælk 4 bdt. purløg 4 skalotteløg 4 bdt. radiser Tabasco Salt, peber 1 pk. smør til stegning Anrette i 3 – 4 skåle og vendes med bunden op ad på et fad, pyntes med purløg og radiser Kartofler: 15 kg aspargeskartofler Sættes over 16.30 - kommer i kog - slukkes og bliver i gryden med vand indtil servering. Limedressing: 3½ l. 18 % creme fraiche 1 pakke frisk ingefær 10 limefrugter Bønnesalat: 4kg bønner ¾ kg rødløg 350g soltørrede tomater 3 poser valnødder Marinade: Olivenolie, æblecider-eddike, balsamico, dijonsennep, hvidløg, sukker, salt og peber. Rødløgene trækker i marinaden natten over. Bønnerne blancheres. Grøn salat: 8 salat hoveder (ruccola, spinat, romaine, iceberg, hjertesalat m.m.) Al salat bortset fra ruccola skylles dagen før og opbevares i lufttætte poser i køleskabet. 1bundt bladselleri 3 blandede peberfrugter + 10 pebersnack Dressing: dråber af olie og citron Pyntes med spiselige blomster Gulerodssalat: 3½ kg gulerødder rives fint Marinade: 3½ citroner og 2 appelsiner Ristede solsikkekerner: 1 kg kerner Ristes i tamari på pande Frugtsalat: 25 æbler 15 pærer 4 mango 2 ananas 2 galia-meloner 3 dåser ananas 12 bananer 8 appelsiner 300g hasselnødder 400g mørk chokolade Råcreme: 20 æggeblommer 2 l fløde 375 g sukker 2 vanillestænger 4 kander kaffe og 2 vankander med varm myntete Øl – vand – vin |