Forside
Borgerforening
Bestyrelse
Historie
Generalforsamlinger
Vedtægter
Sankthans 2007
Organiseringen af ABAF's aktiviteter
Tovholdere
Fællesspisning
Ørredhold
Byfest
Bhutan-gruppen
Borgerforening 2018
Borgerforening 2017
Borgerforening 2016
Borgerforening 2015
Borgerforening 2014
Borgerforening 2013
Borgerforening 2012
Borgerforening 2011
Borgerforening 2010
Borgerforening 2009
Borgerforening 2008
Borgerforening 2007
Fastelavn 2011
Alken-Alken-Alken
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Alken Bryghus
Natur
Alken Saftklub
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelter i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by GATE technologies

 

Ørredholdet den 2. september 2009

 

90 personer: 65 voksne á 45 kr, 25 børn (under 14 år) á 20 kr

 

Menu: Røget ørred, røræg, aspargeskartofler, limedressing, bønnesalat, grøn salat, gulerodssalat, ristede solsikkekerner og frugtsalat med kaffe og myntete.

 

Opskrifterne er revideret og tilpasset 90 personer.

 

Ørreder: 45 store med skind = 90 portioner

 

Røræg:

110 æg

1½ l sødmælk

4 bdt. purløg

4 skalotteløg

4 bdt. radiser

Tabasco

Salt, peber

1 pk. smør til stegning

Anrette i 3 – 4 skåle og vendes med bunden op ad på et fad, pyntes med purløg og radiser

 

Kartofler:

15 kg aspargeskartofler

Sættes over 16.30 - kommer i kog - slukkes og bliver i gryden med vand indtil servering.

 

Limedressing:

3½ l. 18 % creme fraiche

1 pakke frisk ingefær

10 limefrugter

 

Bønnesalat:

4kg bønner

¾ kg rødløg

350g soltørrede tomater

3 poser valnødder

Marinade: Olivenolie, æblecider-eddike, balsamico, dijonsennep, hvidløg, sukker, salt og peber.

Rødløgene trækker i marinaden natten over. Bønnerne blancheres.

 

Grøn salat:

8 salat hoveder (ruccola, spinat, romaine, iceberg, hjertesalat m.m.) Al salat bortset fra ruccola skylles dagen før og opbevares i lufttætte poser i køleskabet.

1bundt bladselleri

3 blandede peberfrugter + 10 pebersnack

Dressing: dråber af olie og citron

Pyntes med spiselige blomster

 

Gulerodssalat:

3½ kg gulerødder rives fint

Marinade: 3½ citroner og 2 appelsiner

 

Ristede solsikkekerner:

1 kg kerner

Ristes i tamari på pande

 

Frugtsalat:

25 æbler

15 pærer

4 mango

2 ananas

2 galia-meloner

3 dåser ananas

12 bananer

8 appelsiner

300g hasselnødder

400g mørk chokolade

 

Råcreme:

20 æggeblommer

2 l fløde

375 g sukker

2 vanillestænger

 

4 kander kaffe og 2 vankander med varm myntete

Øl – vand – vin