Forside
Borgerforening
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Bestyrelse
Bliv medlem
Fredagsmarked
Liv i Landsbyen 2012
Liv i Landsbyen 2010-11
Julehilsen 2013
Årets landsby 2014
Lopper i Landsbyen 2017
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Alken Bryghus
Natur
Alken Saftklub
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelter i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by GATE technologies

 

Liv i Landsbyen 2012
10. dec. 2012 * 6.334 kr. ind på julemarkedet. Det økonomiske resultat fra julemarkedet er flot. Især dejligt med donationen fra Mejeri-bestyrelsen, og at det var et hyggeligt og samlende julemarked med mange boder, Alkenkoret, et lille orkester m.m.
Donation fra Mejeriet (lejeindtægt fra boder): 1.850 kr. og overskud fra café: 3.984 kr. samt et gavebidrag på 500 kr. Tilsammen 6.334 kr., der bringer det totale beløb til Købmanden i Alken op på 220.503 kr. Et flot beløb! - Men udgifterne bliver store til ombygning og indretning i de kommende måneder. Vi har brug for flere bidrag, så vi fortsætter med støtteaktiviteter og med fondssøgning. Vi får en travl vinter, hvor vi kan se frem til åbningen af Købmanden i Alken. Skal vi ikke satse på at blive klar til den 1. maj 2013! Bestyrelsen i Liv i Landsbyen
Jens Jacobsen og Inge Nørgaard sørgede for café om søndagen (Foto: Dott Ovesen)
9. dec.2012 * Et lille lys i mørket - og sneen. Hvis brændeovnen knitrer og glöggen er varm, er der jo altid et lille lys i mørket, lyder det fra Søs Nielsen, der minder om, at selv om man har købt julegaverne, kan man jo altid komme på Mejeriet og hygge: Julemarked i dag søndag 9. dec. kl. 13-17. Musikalske optrædender kl. 14 ved Alken-koret, og kl. 15 ved musikerne Tine Raun og Knud Erik Stengård på harmonika og violin.

8. dec.2012 * Alken-Bjedstrup-Boes-Illerup-Svejstrup foreslået som aspirerende lokalcenter. Kommuneplan 13 er i høring, og Liv i Landsbyen foreslår nu, at vores lokalområde bør være aspirerende lokalcenter - en status, otte landsbyer i kommunen er udset til. Den fremtidige udvikling og boligtilvækst skal ske i fire hovedbyer og otte lokalcentre, der skal sikres stabil tilgang af børn, så daginstitution og skole kan opretholdes og også rumme dagligvarehandel og idrætsklub. Læs forslaget til høringssvar og kom selv med forslag til ændringer senest onsdag 19. dec. til Jens Jacobsen, Emborgvej 104, 30 70 20 93, jensinge@mail.tele.dk.


2. dec. 2012 * Fransk melankoli til julemarkedet. Julemarkedet på Mejeriet 8. og 9. december kl. 13-17 byder søndag på to musikalske optrædender: Kl. 14 synger Alken-koret sit december-repertoire, og kl. 15 spiller musikerne Tine Raun (billedet) og Knud Erik Stengård tango, swing og fransk melankoli udsat for harmonika og violin. Begge dage er der boder og café med kaffe, the og kagebord, gløgg og æbleskiver. Cafeen støtter Liv i Landsbyen.
28. okt. 2012 * Se tre købmandsfilm i rap. Indgangsbilledet her er for længst historie, men ikke mindre værd at mindes. Og arbejdet for igen at få en butik i byen fortsætter ufortrødent. Benyt den ekstra time i dag til at se eller gense de nu i alt tre købmandsfilm, siden Simon Laursen, Claus Skovholm og Klaus Vind Abildtrup i december 2010 lavede 'Birgit'. Siden er Finn Mathiasen og Michael Schmidt fra PR-gruppen under under Købmanden i Alken kommet på banen. Se playlist med alle tre film her.19. okt. 2012 Endnu en købmandsfilm. En ny tradition er begyndt med Michael Schmidts ni minutter lange film, 'Speakers Corner' om at bo i Alken efter købmanden lukkede - og hvor vi forbereder 'Købmanden i Alken'. 

9. okt. 2012 * Aften med stemning. Det blev en fin og stemningsfuld aften på Mejeriet, da Ingrid Robak på flygel og Niels Kaas på violin spillede et varieret udbud af deres store repertoire, skriver Anne Mette Granner. Der var både klassisk, evergreens og  jazzimprovisationer.
Musikerne havde forventet at skulle overdøve en braldrende bar, det var dog ikke tilfældet, idet det nærværende publikum foretrak at lytte til den skønne musik, og derfor havde forsynet sig i baren forinden. Indtægterne fra koncerten går ubeskåret til købmandsptojektet. Tak til Ingrid og Niels og arrangørerne.
Jens Jacobsen oplyser, at overskuddet blev på 3.710 kr. og sender stor tak til Niels og Ingrid og alle andre, der hjalp til.

26. sep. 2012 * Første købmandsfilm er på YouTube. Finn Mathiasen fra ABCFilm har klippet 2.49 minutters optagelser fra de to festlige dage i weekenden sammen. Se Ny købmand i Alken på YouTube, se om du selv, din mand, datter eller nye genbo skulle være med.
Del den på alle de måder, du kan - bl.a. via Facebook o.l. Og vær med til at sprede budskabet om Købmandsprojektet.

24. juni 2012 * Lav et logo til Liv i Landsbyen. Så skal vi ha' gang i det kreative. Foreningen Liv i Landsbyen indbyder til en konkurrence om at tegne/designe et logo. Til inspiration kan bruges foreningens formålsparagraf. Se VISION eller spørg bestyrelsen. Logoet skal afleveres hos Jens Jacobsen inden tirsdag 14. august, hvorefter bestyrelsen vælger vinderlogoet. Se nyhedsbrev fra bestyrelsen. 

24. juni 2012 * Omdelere søges. Vi har fået en fantastisk flot flyer, som skal uddeles i de omkringliggende landsbyer, så de kan få mere konkret viden om projektet og bakke op økonomisk såvel som arbejdsmæssigt, lyder det fra bestyrelsen i Liv i Landsbyen.
Er der nogen der vil give en hjælpende hånd med at dele ud, så kontakt Estrid Bek eller Jens Jacobsen. Se nyhedsbrev fra bestyrelsen.  
8. juni 2012 * Fællesmøde i Liv i Landbyen. Bestyrelsen for Liv i landsbyen indkalder arbejdsgrupperne til fællesmøde torsdag 28. juni kl. 19.30-21.30. Om gensidig orientering, retningslinier for det organisatoriske arbejde og dialog om kommunikation og beslutningsprocesser. Se indkaldelse.
14. maj 2012 * VISION og DELPROJEKT klar. Bestyrelsen i Foreningen Liv i Landsbyen - et socialøkonomisk projekt. Alken * Bjedstrup * Boes * Illerup * Svejstrup fremlægger hermed VISION for hele det socialøkonomiske projekt, samt DELPROJEKT: Alken Købmandshandel.
Disse to papirer er en opdatering og udvikling af vore planer, og de er stadig arbejdspapirer. Men vi mener, de er ved at være klar til brug, og de er nu sendt til evaluering i projektets fire øvrige landsbyer: Bjedstrup, Boes, Illerup og Svejstrup. Kommentarer og forslag modtages gerne - indtil 15. juni.
                       Jens Jacobsen, tlf: 30702093, email: jensinge@mail.tele.dk
6. maj 2012 * Bliv medlem. Bestyrelsen i Foreningen Liv i Landsbyen - et socialøkonomisk projekt. Alken * Bjedstrup * Boes * Illerup * Svejstrup har nu konstitueret sig, se fordelingen. Nu gælder det bl.a. at dokumentere, at vi er mange. Kontingentet er 0 kr. - så meld dig ind.

28. apr. 2012 * Liv i Landsbyen er nu stiftet. Foreningen kom til at hedde 'Liv i Landsbyen - et social-økonomisk projekt. Alken * Bjedstrup * Boes * Illerup * Svejstrup. 18 var med til at stifte foreningen, hvis første bestyrelse nu består af Jens Jacobsen, Tove Nyholm, Peter Gregersen, Birgitte Brøbech, Jacob Gewitz og Estrid Bek.
 Revisor blev Hans Hornbek og suppleant Poul Ganer. Se referatet fra det stiftende møde. Og se vedtægterne
19. apr. 2012 * Her er indkaldelsen. Onsdag 25. april kl. 19.30 er der stiftende generalforsamling i Foreningen Landsbyliv i Alken og Omegn. Og her er indkaldelsen. Der skal bl.a. præsenteres vedtægter og vælges fem-syv medlemmer til en bestyrelse.
15. apr. 2012 Så skal landsbyliv stiftes. Onsdag 25. april kl. 19.30 indkaldes til stiftende generalforsamling i Foreningen Landsbyliv i Alken og Omegn. Det er på Mejeriet, dagsorden følger. Venlig hilsen
Købmandsgruppen.
8. apr. 2012 Købmandsprojektet - måske en del af Europæisk Kulturhovedstad 2017. Aarhus Kommune har inddraget regionens kommuner i sit projekt om at blive Europæisk Kulturhovedstad 2017, og hvis Aarhus får værdigheden, overvejer Skanderborg Kommune at præsentere Alkens socialøkonomiske projekt som kommunens bud på udvikling i landdistrikterne, fortæller Jens Jacobsen. Afgørelsen om hvilken by, der bliver Kulturhovedstad 2017, vil foreligge i august - september 2012. Hvis dette skulle lykkes, vil det socialøkonomiske projekt blive præsenteret i informationsmaterialet vedrørende Kulturhovedstad 2017 i Danmark og Europa, og profileringen vil styrke muligheden for at opnå fondsbevillinger mm.

19. mar. 2012 Vedtægtsforslag til forening bag købmandsbutikken.  Her er et udkast til vedtægt for Foreningen Landsbyliv i Alken og Omegn, som er den forening, som vi i Købmandsgruppen mener skal drive købmandsbutikken, skriver Birgitte Brøbech. Det er ikke meningen, at foreningen skal stiftes på mødet søndag 25. marts, og vedtægten vil ikke blive gennemgået i detaljer på mødet. Begge dele kommer til at ske på en stiftende generalforsamling på et senere tidspunkt. Vi mener alligevel, at det er hensigtsmæssigt, at deltagerne på mødet på søndag har mulighed for at sætte sig ind i vedtægterne inden mødet.


4. mar. 2012 * Slagterbygning skal sælges. Ved byrådsmødet i onsdags blev det besluttet, at ejendommen Emborgvej 102 skulle sælges og ikke overdrages til vores Social-Økonomiske Fællesskab.
Desværre. Men nu har vi da endelig en afgørelse og kan komme videre, til plan B, at rykke vores projekt, som i første omgang bliver en købmandsbutik, ind på Mejeriet, lyder det fra Købmandsgruppen.
Det giver fornyet energi. Vi indkalder til stort fællesmøde søndag 25. marts kl.  10 på Mejeriet. Kaffe og rundstykker. Og en dagsorden, der kommer til at bestå af en kort orientering om den forening, der nu vil blive stiftet; samt status fra de arbejdsgrupper, der er igang, inklusiv budgetoverslag og planer for videre finansiering og handleplaner. Indsamlingen er nu på 63.650 kr.
Vi håber, rigtig mange vil møde op, også selv om I ikke vil være i arbejdsgruppe, men blot er nysgerrige efter at høre mere og evt. selv har ideer og forslag. Men vi vil også meget gerne have flere med i omtalte arbejdsgrupper, se i højre spalte her på siden. Vel mødt!

17. jan. 2012 * Vi skal til lommerne. Indsamling til etablering af købmandsbutikken. Der er gået godt syv måneder siden Birgit lukkede sin butik. Så nu ved vi hvordan det er at bo i Alken
- uden en butik
- uden et dagligt mødested når vi nu alligevel skulle hen og handle ind

12. jan. 2012 * INDSAMLING! Socialt-økonomisk Fællesskab for Alken og Omegn. På borgermøde 10. januar 2012 blev det besluttet at samle 150.000 kr. ind til første fase af projektet, som er at få etableret en købmandsbutik. Denne skal indrettes enten i den tidligere slagterbygning på Emborgvej 102, eller på Mejeriet. Hvis byrådet den 22. februar beslutter sig for at overdrage slagterbygningen til projektet, vil butikken blive indrettet der. Ellers bliver det på Mejeriet.
Imidlertid vil vi ikke længere sidde og vente! Vi vil indsamle penge og begynde at organisere den kommende købmandsdrift, således at når afgørelsen falder, er vi klar til at gå i gang!
De indsamlede midler vil gå til renovering i det omfang, det er nødvendigt for at en butik kan starte op, om muligt med en professionel tømrer til at lede det frivillige arbejde. Dertil kommer indretning med hylder, købmandsdisk osv. Eventuelt resterende midler bruges til opbygning af varelager.
Bidrag indsættes på Merkur Andelskasse 8401- 1167826
Tak! Købmandsgruppen.
1. jan. 2012 * Vigtigt møde om byens fremtid. alken.dk har modtaget: Til borgere i Alken, Svejstrup, Boes og Illerup: Købmandsgruppen indkalder til borgermøde tirsdag 10. januar, kl. 19.30 på Mejeriet. Siden sidst er der bl.a. sket følgende: Der er dukket en køber op til slagterbygningen, der ønsker at etablere lejeboliger.
Bjarne Toudahl / Foreningen Håndtryk har sagt op på Mejeriet, derved er ca. 120 m2 frigjort, og samtidig er kæderlokalet tomt, efter Ingvar Kristiansen har flyttet sit lager.
Vi skal på mødet tage stilling til, om slagterbygningen er det bedste sted til købmandsbutik, café og socialøkonomisk projekt, og i så fald byde ind med et mindre kontant beløb, eftersom det ser ud til at kommunen vil få meget svært ved at overdrage det til byen uden et decideret salg. Eller om vi foretrækker de ledige lokaler på Mejeriet?
Politikerne tager stilling på byrådsmøde den 18. januar.
Kom og deltag i de vigtige diskussioner om byens fremtid. Kommentarer og spørgsmål er velkomne, på Smalltalken eller til Købmandsgruppens medlemmer, att.: tove.e.nyholm@gmail.com. Venlig hilsen Købmandsgruppen i Alken