Forside
Borgerforening
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Alken Bryghus
Natur
Alken Saftklub
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Darios Julekalender 2009
Julemarked 2008
Darios Julekalender 2007
Julemarked 2007
Fastelavnsoptog 2006
Nationalsang Nepal
Dover Kirke
2011 Nytårsaften
Liv i byen 2007
Liv i byen 2008
Liv i byen 2009
Liv i byen 2010
Liv i byen 2011
Liv i byen 2012
Liv i byen 2014
Liv i byen 2015
2020 Sko-happening
Alken Friplejehjem
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelter i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by GATE technologies

 
 
 
Liv i byen 2014

 
  
13. dec. 2014 * Udsigt til flere børnefødsler. Ikke flere indbyggere samlet, men af de allermindste - de 0-2-årige - vil der om 12 år været dobelt så mange af i forhold til nu i Bjedstrup Skoledistrikt. I hvert fald ifølge Skanderborg Kommunes Befolkningsprognose 2014-2026. At der altså  i 2026 skulle være 39 0-2-årige, er værd at bemærke, for lige nu er der bare 20. Se prognosen her -  på side 34-35.


 
7. dec. 2014 * Tre store udfordringer.
Bjedstrup Skole og Børnehus har tre store udfordringer at tumle med i denne tid - skolereformen, lærernes nye arbejdstid (lov 409) og faldende børnetal i området, skriver Mads Bentzen. Men vi er gode til at tumle dem  heroppe i Bjedstrup! Det kan man læse i artiklen i Ugebladet i denne uge - Forældrene ser en vellykket skolereform. Baggrunden for artiklen er et indlæg fra to forældrerepræsentanter, Marie Grimstrup og Nina Hagbarth Bjerring. Man kan læse deres fulde indlæg i Lokalavisen - DEBAT: Bjedstrup Skole har knækket koden - Lokalavisen Skanderborg. Skolens betydning for området er uvurderlig, og et faldende børnetal er derfor udfordring for hele vores lokalområde. Ikke desto mindre kan vi se prognoserne vende, og som man kan læse i artiklen og i debatindlægget, er den nye måde at lave indskoling på i Bjedstrup en meget stor succes.Man siger, at når forandringens vinde blæser, er der nogen der bygger læhegn, mens andre bygger vindmøller. Det er derfor en fryd at opleve hvordan lærere, pædagoger og ledelse bygger møller sammen heroppe i Bjedstrup.

 
  
13. dec. 2014 * Lys og sang. 3. og 4. klasse i Luciaoptog på Bjedstrup Skole. (Foto: Henrik Bjerg).
 
 
 
  
 7. dec. 2014 * Fra lørdagens julemarked: Øverst: Maiken Wang Larsen og Claus Madsen optrådte sammen. Nederst: Helle Petersen i bod. (Foto: Benjamin Hoff Skovgaard).

 
21. nov. 2014 * Friplejehjem i Dover Sogn. Initiativet kom fra Else Marie Karlsson fra Svejstrup, der flere gange har talt for at oprette et friplejehjem. Nu er også Jens Jacobsen og Peter Gregersen med på ideen og har besøgt et friplejehjem i Klejtrup. Gruppen lægger op til et møde om den sag i nærmeste fremtid. Læs mere om afslappet personale, oplevelsesture og hvordan også et friplejehjem kan styrke udviklingen i sognet her.
 
19. okt. 2014 * Killing på strejftur. Det var tæt på, at alken.dk måtte bringe en efterlysning af 'en trefarvet killing ca. fem måneder, der savnes SÅ meget. Hun er meget kælen, fræk, tillidsfuld og tror, hun bor alle steder!' Heldigvis blev strejferen observeret ved Mejeriet og er trygt hjemme igen på Emborgvej 121, fortæller Helle Petersen. Så denne historie kan jo læses som en forebyggende efterlysning, hvis nu det skulle ske igen.

 
  
15. aug. 2014 * Søndagsbazar. Som tidligere år holder Atma og Adam Yogesh fra Living Tradition bazar med sjaler, bælter, tasker,  messinghåndtag, sengetæpper og tøj fra Indien og Bali. Søndag 24. august kl. 11-17 på  Emborgvej 145.
 
  
7. aug. 2014 * Torsdagskage. Så er der gang i kaffekanden hos X & Tværs, hvor de første kaffekunder -  fra Hamborg og Alken - torsdag bl.a.  nød godt af torsdagskagen.  (Foto: Knud Abildtrup)
 
  
7. aug. 2014 * Frieserhestevogn stoppede op. Frede Svendsen og Sannie Dahl Jensen, der selv kører hestevognskørsel til bl.a. bryllupper, var forbi Mossø i går. Parret fra Borup er 14 dage i Jylland og lader sig transportere af to frieserheste. (Foto: Sanne Dudoret)
 
6. juli 2014 * Politi på arbejde ved Mosbjerggård. Før og under Mosbjerg Folkefest lørdag var politiet til stede, og vagthavende ved Sydøstjyllands Politi oplyser til alken.dk, at de skulle sørge for, det hele gik retmæssigt til. Da der er tale om en af fløjene i det politiske liv, var opgaven  at modvirke, at der skulle komme kontroverser med den anden fløj, hvilket der dog ikke er meldinger om. Forlydender i lokalområdet om, at der bl.a. var tale om en bomberydning, vil vagthavende hverken bekræfte eller afvise. Konferencier ved mødet var Lars Hedegaard, der i februar 2013 blev udsat for et attentat. Se også TV2 Østjylland. Flemming Andersen fra Mosbjerggård oplyser til alken.dk, at arrangementet gik godt, og at mødet efter hans opfattelse ikke har en 'stærkt anti-islamisk' dagsorden, som alken.dk har skrevet, men derimod 'islam-kritisk'. Han bebuder et indlæg på smalltalken om den sag og ønsker ikke lige nu at svare på flere spørgsmål om forløbet.
 

 
1. juli 2014 * National højrefløj mødes igen ved Mosbjerg. På lørdag mødes omkring 150 nationalkonservative fra den yderste højrefløj med en stærk anti-islamisk dagsorden på Mosbjerggård. Med formanden for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, som konferencier skal debattører og politikere som Mogens Camre (DF), Kasper Støvring, Ole Hasselbalch og Morten Uhrskov Jensen tale. Flemming Andersen fra Mosbjerggård er formand for Foreningen Mosbjerg Folkefest og oplyser til alken.dk, at der er tale om et lukket møde, og at arrangørerne vil afvise racister og nazister, der måtte dukke op. Et tilsvarende møde foregik ved Mosbjerggård sidste år - som markering af 10 års jubilæet for den højreorienterede blog Uriasposten. Billederne fra reportagen efter mødet sidste år viser udover dannebrog og grillstegt gris flere deltagere, hvis ansigter er slørede, så de ikke kan genkendes.

 
   
22. juni 2014 * Ballon drattede ned - nu på video. For anden gang har Jan Mikal Granner fra sin position i Alken Westend observeret en luftballon dratte ned i Boes Skov.
 
   
20. juni 2014 * Finn og Birgittes hus til salg. Finn Mathiesen og Birgitte Brøbech har nu sat deres andel af landejendommen på Boesvej 1 til salg.  Se Danbolig.
 
 
 
16. juni 2014 * Første åbningsdag. Så fik Lene Breumlund sin butik. Siden hendes og Peter 'Badekar' Nielsens overtagelse i foråret 2012 af den gamle slagterejendom har planen - udover de to nye lejligheder -  også været at åbne forretning med glaskunst og andet kunsthåndværk. Og lørdag kunne hun officielt åbne dørene til 'X og Tværs', hvor uden- og indenbys folk kom og ønskede tillykke. På mindre end et år er Alken gået fra nul til to butikker. Huhej. (Foto: Søren Slebo)  
   
 
 
   
9. juni 2014 * Alken fra luften. Med en fjernstyret, drone-lignende quatro-helikopter har Nick Holme Kjeldsen lavet en 2.58 minutter lang optagelse af Alken fra luften. Han er Line Kristensens bror. Se den på YouTube.
 
 

6. juni 2014 * Lenes butik skal hedde 'X & Tværs'. Kunsthåndværker Lene Breumlunds nye butik på Emborgvej 102 rummer nordisk kunsthåndværk, stil og design - og farverigt og funktionelt glasarbejde i form af fade, skåle og anden brugskunst fra sit værksted i bagbutikken. Udover egne produkter byder butikken på spændende arbejder fra en række danske kunsthåndværkere inden for keramik, smykker, tekstil, maleri og pileflet. 'X & Tværs' tilbyder Skanderborg-egnens borgere en enestående mulighed for at shoppe brugskunst til både hverdag og fest. Åbningsreception lørdag 14. juni kl. 14-16.


 

 
5. juni 2014 * Pengeskab smidt på markvej. Torsdag formiddag var politiets vagtpatrulje med hunde i Alken, nærmere betegnet ved marken for enden af sandvejen, fortæller den ofte årvågne Line Kristensen. Fra det lokale politi oplyser Vagn Stensig, at der var blevet smidt et pengeskab, der stammede fra et indbrud på Bofællesskabet Skrænten, Sygehusvej i Skanderborg. Politiet sikrede sig DNA-spor.  
 

25. maj 2014 * Død kat. Der ligger desværre en død kat ved min postkasse, Emborgvej 139. Grå med hvide poter. Jeg begraver den søndag eftermiddag, hvis den stadig ligger der, skriver Claus Madsen.

 
23. maj 2014 * Tilmeld dig Digital Post og giv Bjedstrup Skole en chance.  Kommunen udlover 10.000 kr. til den lokale folkeskole, i hvis skoledistrikt forholdsvis flest nye over 15 år bliver tilmeldt Digital Postmellem 5. maj og 13. juni. Man skal alligevel være på senest 1. november - og det er ikke det samme som E-boks. Fix det fx. her.
 
23. maj 2014 * Lene åbner butik 14. juni. Reservér allerede nu lørdag 14. juni fra 14 til 16 til endnu en butiksåbning i Alken. Det er Lene Breumlund  fra Aneshøj, der slår dørene op i den gamle slagterforretning på Emborgvej med bl.a. kunsthåndværk. Der bliver også lidt køligt vin eller en øl til ganen.
 
   
12. maj 2014 * Så har Signe sat huset til salg. Signe Romme har nu valgt at sætte sin tidligere bolig - huset på Emborgvej 111 - til salg, skriver hun til alken.dk. Home i Ry er mægler på salget og har bl.a. en længere fotoserie fra huset her.

 
   
4. maj 2014 * Fest i byen. Borgerforeningens flag pryder igen byen denne konfirmationssøndag.  Sådan en majdag tager Alken sig så fin ud - af med biltaget og på med sommerhattene.   (Foto: Knud Abildtrup)
 
   
29. apr. 2014 * Garys tørresnors-hejseværk  giver plads i haven. Før spærrede en fyldt tørresnor i haven på Alkenvej. Gary Craig fandt en løsning og hejser nu tørretøjet op over hovedhøjde med taljeværk, modvægt og det hele.  (Foto: Knud Abildtrup)
 
   
27. feb. 2014 * Hæveautomat fra rambuktyveri havnede ved Vædebro. Maskerede mænd drønede onsdag nat ind i mur, så de kunne flå Danske Banks hæveautomat ud af væggen fra en nedlagt butik i Hovedgård. Se Horsens Folkeblad.  Torsdag kunne politiet ved Vædebro hente en trailer med den tunge automat fedtet ind i den grønne farve, der skal gøre pengesedlerne  ubrugelige. (Foto: Line Kirshøj Kristensen)

 
6. feb. 2014 * Indbrud midt på  dagen. Mens familien var hjemmefra, var der torsdag midt på dagen indbrud på Alkenvej 67, Sandvejen. Et vindue blev brudt op, og der er stjålet seks stole, to borde og fire lamper, fortæller Thomas Christensen.
 
18. jan 2014 * 12 i ny børnehaveklasse. Faldende børnetal slår igennem i hele kommunen - den ny årgang i børnehaveklassen var i 2011 859 og i 2014 bare 750, og tendensen ser ud til at fortsætte, skriver Midtjyllands Avis. På Bjedstrup Skole er 12 elever tilmeldt, og skolen indfører derfor mere aldersintegreret undervisning. Skoleleder Hanne Damsgaard håber på flere elever fra Ry og Skanderborg- og savner bedre busforbindelser.