Forside
Borgerforening
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Alken Bryghus
Natur
Alken Saftklub
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Darios Julekalender 2009
Julemarked 2008
Darios Julekalender 2007
Julemarked 2007
Fastelavnsoptog 2006
Nationalsang Nepal
Dover Kirke
2011 Nytårsaften
Liv i byen 2007
Liv i byen 2008
Liv i byen 2009
Liv i byen 2010
Liv i byen 2011
Liv i byen 2012
Liv i byen 2014
Liv i byen 2015
2020 Sko-happening
Alken Friplejehjem
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelter i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by GATE technologies

 
 
 
 
 
Liv i byen 2012

 
15. dec. 2012 * Rådyrsuppe og råhygge. Søren Slebo har taget en god stribe fotos fra julemarkedet uden-og indendørs og lagt på flickr.
Se eller gense boder, bodholdere, købekunder, hyggegæster og underholdere. Her Bruno Nielsen og Eva Nikolajsen fra Alken Saftklub, som udover nypresset æblesaft også serverede varm rådyrsuppe kogt med linser. (Foto: Søren Slebo)

    
19. dec. 2012 *
 Nu fire uger til. Skanderborg Politi oplyser, at fire af de oprindeligt syv anholdte rumænere, der blev anholdt ved Vædebro mistænkt for kreditkortsvindel, er fængslet i yderligere fire uger. 

8. dec. 2012 * Pluk og pres. ABAF ville ikke være med, men nu ser Alken Saftklub dagens lys: Bruno Nielsen og Eva Nikolajsen (26 96 28 80) har presset de første glas æblesaft og delt ud på julemarkedet. Det koster 200 kr. pr. husstand at være med i saftpresseklubben, og så er al brug af pressen gratis. Ikke-medlemmer kan leje pressen for 50 kr. pr. gang. Indbetaling kontant eller på  konto 84011769845. Evt. overskud vil blive brugt til at købe æbletræer, som plantes på offentligt tilgængelige arealer - samt forbedring og nyindkøb af plukke- og presseredskaber. Senere kan pressen evt. overtages af foreningen Liv i Landsbyen.

2. dec. 2012 * Avis: En af rumænerne efterlyst i flere lande. En af de anholdte rumænere fra sommerhuset ved Vædebro er efterlyst i både Schweiz og Tyskland for at aflure og lænse kreditkort og har flere domme bag sig, oplyser Midtjyllands Avis. En oplysning, politiet ikke vil kommentere på. Avisen nævner også et fund af en loddekolbe i huset. En af de biler, de anholdte har brugt (Foto: Sanne Dudoret)

3. dec. 2012 * Fængslet i to uger. De syv rumænere, der blev anholdt ved Vædebro, er blevet fængslet - ikke i fire men i to uger, skriver Midtjyllands Avis. De har kun udtalt sig sparsomt. Politiet sætter nu en specialefterforskningsstyrke ind på at skaffe flere oplysninger.

 


2. dec. 2012 * Oprydning efter dankortsvindel. Fredag fik Inger og Evald Jensen sig en større oprydningsdag i deres sommerhus ved Vædebro, hvor en flok rumænske mænd onsdag blev anholdt i en større sag om dankortsvindel. Udover et heftigt rod med affald spredt over det hele var der cigarethuller i både tæpper og bord.

Blandt naboer og forbipasserende folk på gåture er episoden med de rumænske beboere blevet en påmindelse om at holde øje med hinandens huse og hvad der foregår - ikke mindst om aftenen og natten. Politiet har i denne sag fået flere tip fra lokale om bl.a. bilnumre, en funden nummerplade og usædvanlig aktivitet i området. (Foto: Sanne Dudoret).


30. nov. 2012 * Svindler-briller fundet ved Vædebro. Noget af det, politiet fandt i og ved Evald Jensens sommerhus, hvor syv rumænere onsdag blev arresteret, var åbenbart et par briller med indbygget kamera, der ifølge politiet har været anvendt til at filme, når folk indtaster pinkoder, skriver Horsens Folkeblad.


1. dec. 2012 * Ballade ved banen. Sent fredag aften mellem 23.30 og 0.30 blev en trailer smidt i grøften og skraldespande væltet på Alkenvej nord for banen. En ærgerlig Søs Nielsen advarer bl.a. imod, hvad der kan ske, når en sort skraldespand ligger væltet på vejen i mørket. (Foto: Søs Nielsen)

29. nov. 2012 * Dankortsvindel i sommerhussagen. De syv rumænske mænd, der blev anholdt onsdag morgen, er alle fortsat anholdt, efter at politiet fandt såkaldt skimming-udstyr i og uden for huset, hvor de havde lejet sig ind. Udstyret kan bruges til svindelnumre ved betalingsautomater, hvor det kan aflæse folks dankortoplysninger og filme pinkoder.

Torsdag formiddag var politi med hunde igen ved Vædebro og ledte efter spor. Mændene, der er mellem 21 og 44 år, skal for retten igen fredag, hvor politiet vil arbejde på yderligere varetægtsfængsling. Tre af rumænerne havde lejet sig ind i huset i en uge og var kommet hertil fra England. (Foto: Sanne Dudoret)
28. nov. 2012 * Syv rumænske mænd anholdt i sommerhus. Med salatfad, hunde og feltspader ankom politiet i morges til sommerhuset lige ved pumpehuset på Alkenvej. Skanderborg Politi oplyser, at syv rumænske mænd blev anholdt i første omgang i 24 timer under mistanke for medvirken til indbrud på egnen. Nedrullede gardiner har præget huset i den seneste tid, hvor naboer også har observeret adskillige langsomtkørende biler samt flere biler med forsamlede mænd  på p-pladsen ved Vædebro sent på aftenen. Følg med - alken.dk følger sagen. (Foto: Sanne Dudoret)


5. nov. 2012 * Strik og nørkl. Levende lys bliver tændt, og vinterhyggen samler energien. Nogle af os strikker og nørkler og lægger planer. Har du en lille kræmmer i maven og lyst til at have en bod på Mejeriet lørdag 8. og søndag 9. december, så ring eller send mig en mail. Det er 'først til mølle', så tøv ikke for længe. 86577258 – 26999959 sos_ole@hotmail.com Mvh. Søs Due Nielsen.


6. nov. 2012 * Vinterbazar i Living Tradition. Søndag 25. november kl. 12.45-19 åbner Atma Skytte og Adam Thuesen for salg af sjaler, tørklæder, saronger, bælter, tasker m.m. på Emborgvej 145.  Se plakaten i stort format på Living Tradition.

4. sep. 2012
* Pernilles hus til salg. Pernille Benzon vil nu sætte Ove Mossøs tidligere værksted på Emborgvej til salg - og vil i første omgang give folk fra byen mulighed for at byde.  Se mere om pris og proces på Opslagstavlen.


 

2. sep. 2012 * Halmvogn i brand under kørslen. Søndag ved middagstid brød en vognfuld halm bag en traktor i brand under kørslen på Vædebrovej nær Fuldbro Mølle. En hundelufter ringede 112 og fik traktorføreren dirigeret ind på en stubmark. Skanderborg Brand og Redning kom til og fik med skum og vand bugt med det ulmende halmlæs. (Fotos: Sanne Dudoret)

 

26. aug. 2012 * Sten for sten for sten. Også søndag blev der brudt ned, slæbt, muret, renset og ryddet i Mejeriets garage. Bodil Hvelplund, Susanne Emmysdatter, Margit Szlavik og Sanne Dudoret agerede Trümmerfrauen som i Berlins ruiner. Tovholder Mogens  Andersen og lærling Else Kristensen gjorde klar til at mure. Poul Ravn holdt, mens Ingvar Kristiansen manøvrerede en overligger på plads med hovedet. Og så er der tonsvis af fjedre, stativer og skrammel fra mange års produktion i mejeribygningerne klar til afhentning. Næste kapitel er en købmandsbutik. (Fotos: Knud Abildtrup og Sanne Dudoret)

 20. aug. 2012 * Bulemager søges. Aftenen/natten mellem fredag 17. og lørdag 18. august havde jeg min bil stående parkeret på Emborgvej ud for nr. 94. Bilen holdt ind til vejsiden og skulle som sådan ikke genere nogen. Alligevel er den blevet påkørt på siden, hvilket har resulteret i en meget lang dyb ridse og bule. Der er ikke efterladt noget papir i ruden med angivelse af, hvem der har gjort det, og det er rigtig ærgerligt, da jeg kun har ansvarsforsikring på bilen. Skadens omfang gør, at det er usandsynligt, man ikke har bemærket påkørslen. Skaden sidder på en måde, som får mig til at tænke, at den er påført af enten en trailer, en stor høstmaskine eller lign. Hvis nogen skulle have hørt/bemærket noget vil jeg meget gerne høre om det. Hilsener, Pernille Benzon, Emborgvej 92, tlf. 86577501.

14. aug. 2012 * Killingernes skæbne. Hvad skete der med de to sultne killinger fra juli?  Birgit Pohle har ikke set 'sin' killing i lang tid, efter den pludselig en søndag var væk igen, næsten lige så mærkeligt, som da den kom til døren. Poul Westesen gav 'sin' killing til Toke Grøn, der næste dag (måske) så den på vej mod Svejstrup Enge.

13. juli 2012 * Most i byen. Med gule cykler og blå hjelme susede Team Rynkeby gennem Alken fredag, mens der blev delt most ud til tilskuerne. Det er et dansk-svensk velgørenhedscykelhold, der samler penge ind til Børnecancerfonden. (Foto: Sanne Dudoret)
13. juli 2012 * Endnu en killing i city. Ikke blot Birgit Pohle, men også Poul og Marie Westesen har fået besøg af en killing - en anden, vel og mærke. Den er grå/brun-stribet og kan ikke finde hjem. Den kan afhentes på Alkenvej 52 Tlf 86577243 og 20297243.
12. juli 2012 * Sulten killing i city. Birgit Pohle skriver, at hun har en lille sød kattekilling, der garanteret savner sit hjem: - Den er gråstribet og meget kærlig, men også meget sulten. Den har opholdt sig udenfor vores dør hele dagen, og jeg er ikke indstillet på at skulle have kat.
 9. juni 2012 * To lystfiskere reddet efter kæntring på Mossø. Lørdag over middag kæntrede to lystfiskere i en jolle på Mossø. Den ene blev ved båden og den anden forsøgte at svømme mod land. Der blev slået alarm fra land, og Skanderborg Brand og Redning kom med redningsbåd og fik efter en større redningsaktion begge bragt i land ved Vædebro - godt afkølede efter ca.  30 minutter i de 10-12 grader kolde sø, oplyser indsatslederen. Især den ene var temmelig forkommen, men ifølge politiet er deres tilstand ikke kritisk.
  En luftambulance fløj den ene til behandling på Kommunehospitalet, den anden kom afsted i ambulance. Brand og Redning fik ros fra lægerne for en hurtig indsats - og bjærgede efterfølgende den blå jolle. Fiskerne var mænd på  47 og 48 år, der begge bar redningsvest. Politiets vagtchef advarer generelt om at tage vejrliget i betragtning, have den rigtige påklædning på under fiskeri på søen og minder om, at Mossø er stor, hvor der kan opstå kastevinde netop i bygevejr som nu. (Fotos: Sanne Dudoret)

11. juni 2012 * Grund ved søen solgt på tvang. Boligsitet Boligmap.dk oplyser, at grunden Alkenvej 157, hvor Gunvor Harders røde træhus blev revet ned i juli 2008, har været på tvangsauktion. Vurderingen er 626.200 kr. Grunden er 788 kvm. stor. Fogedretten oplyser, at grunden blev solgt til Den Jyske Sparekasse for 900.000 kr. Næsthøjeste bud var 810.000 kr.

18. maj 2012 * Åbent hus i slagterbygningen. To ydermure er nu fjernet på et af de markante huse i midtbyen, og overetagen står delvist på stolper. Peder 'Badekar' Nielsen renoverer den gamle slagterbygning og bygger to boliger op på hver omkring 100 kv. Én i stueetagen og én ovenpå - og så et butikslokale. Mursten fra nedrivningen kan afhentes de nærmeste dage. (Foto: Knud Abildtrup)
  


7. maj 2012 * Noget forbandet svineri. Øv øv øv…  Så skete det igen… Winnie Pohle beklager: - Det er altså ikke for at lyde som en sur gammel dame, men jeg bliver sgu bare lidt vred over, at man er fuldstændig ligeglad med, at man påfører andre et ikke særlig lækkert oprydningsarbejde. Læs smalltalken.
   
24. apr. 2012 * Musikalsk oplevelse og et bar-plus. Hermed et par enkelte skud fra lørdagens skønne musikalske oplevelse på Mejeriet med 'MC Hansen', lyder det fra Søren Slebo, ddr havde kameraet med til koncerten.

I første sæt blev der lyttet intenst til historier og smukt musikalsk sammenspil.

I andet sæt - så kunne Alken-borgerne ikke holde sig i ro længere, men måtte på gulvet og danse.Aftenen løb fint rundt med et lille plus i baren, hvilket ikke mindst skyldtes et ihærdigt arbejde fra barens personale - bl.a. Ingvar Kristiansen med ryggen til og dens gæster.

Her Jens Langkjær, Holger Vig, Margit Szlavik, Mai-Britt Ravn og Ninna Gewitz.

 

 

 

Musikerne havde også en rigtig god aften, og de af dem, der ikke havde gæstet Alken før, blev overrasket over stedets oplagte og danselystne publikum.

Uffe Steen, M. C. Hansen, Morten Brauner og Jacob Chano. (Fotos: Søren Slebo)


 14. apr. 2012 * Så er markedssæsonen i gang. Det første fredagsmarked på Slagterens Mark holdt tørvejr og samlede mange til snak og salg. Anne Grethe Viborg solgte rodfrugter, Søs Nielsen birkesaft, Jan Mikael Granner espresskaffe, Helle Petersen pandekager, Inge Nørgaard fair trade-produkter, Bruno Nielsen brænde, Margit Szlavik stiklinger, og Jaungyde Gårdbutik havde hele sortimentet med - ikke mindst grøntsager.

Kaj Pedersen og Helle Petersen hjælper her Poul Erik Mønsted med at udfylde Alken-quiz'en. (Foto: Knud Abildtrup)
         14. apr. 2012
* Kirkehus skal indvies.
Dover Kirkes nye kirkehus, der kan rumme 50 mennesker, skal indvies søndag 29. april. Landmand Erik Kjeldsen har skænket 60.000 kr. til indretningen, skriver Midtjylands Avis.
8. apr. 2012 * En nedrivning, der gik helt galt. Søndag over middag var ejeren af hjørnegrunden Vædebrovej-Mossøvej i gang med at rive det forfaldne træhus ned. Jesper Lorentsen var ved at brænde noget gammelt indbo af, da han med gummigeden væltede huset bagover - og ned over flammerne. 
- Da det gik op for mig, at det gik helt galt, fik jeg slået alarm, fortæller han til alken.dk og erklærer samtidig, at det at lave det bål nok er det dummeste, han nogensinde har gjort. 
Skanderborg Brand og Redning ankom med sirenerne slået til. Hele bygningen var da overtændt, og brandfolkene begyndte slukningen fra nabohuset - Ebbe Elms sommerhus.


Her var malingen på gavlen begyndt at boble, raftehegnet blev medtaget, men det lykkedes stort set brandvæsenet at begrænse skaderne til selve matriklen.
Ebbes hunde blev reddet ud. Samtidig blev genbo-familien opmærksom på, at Ebbe Elms to hunde var alene hjemme i nabohuset, mens branden truede med at brede sig fra det ene træhus til det næste.
De havde været i færd med at plaske vand på gavlen for at beskytte den, til brandbilerne nåede frem - med vand hentet hjemmefra i spande, for de kunne ikke finde en vandhane.
Jeppe Fristed på 10 var med til at tvinge sig adgang til huset og redde de to hunde ud - mens de forsøgte at få fat i Ebbe, der ikke var hjemme.
Jeppe og hans kamerat fik at vide, at de fortjente ros, da politiet nåede frem og skulle have rede på, hvad der var foregået.

(Fotos øverst og nederst t.v.: Bo Fristed og nederst t.h.: Sanne Dudoret)


28. jan. 2012 * Så kom sneen til Anes Høj. Og ikke mindst til stien ned fra Anes Høj til Sandvejen. Perfekt at kælke på - med op til flere sving og muligheder for at snurre rundt. (Foto: Søren Slebo)

17. jan. 2012 * Kassen ved købmanden er flyttet. Den uden sammenligning største konkurrent til alken.dk som nyhedsformidler, kassen ved købmanden, er blevet til kassen ved Mejeriet. Nu hænger den ved siden af foreningskassen og rummer bl.a. et opslag om kvindefest lørdag 3. marts, som Lis Norlander her studerer. 
1. jan. 2012 * Thomas byder på slagterejendommen. - Alken er jo ved at blive et sølvbryllupskvarter, hvor flere huse står tomme, så jeg syntes, der skulle ske noget, siger Thomas Berthelsen, der vil byde på den slagterbygning, som købmandsgruppen ellers har planer om at kunne overtage til butik. Thomas' plan er at køre videre med de to nuværende lejligheder, leje dem ud og gerne trække unge mennesker til byen.