Forside
Borgerforening
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Alken Bryghus
Natur
Alken Saftklub
Alken Have
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Hvem vil være købmand II
Landsby søger købmand
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelters i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by GATE technologies

 


Landsby søger købmand                                                                                                November 2010

”Det handler om vores købmand - om selve hjertet i vores lille samfund”, udtaler Lone Grøn der sidder i den nyligt opstartede købmandsgruppe i Alken – en lille idyllisk landsby beliggende i det skov- og sørige område mellem Silkeborg og Århus.

Birgit Pohle, der i 28 år har været købmand i Alken, har meddelt byen, at hun på grund af sygdom i den nære familie har valgt at sælge butikken.

Det har sat gang i den lille by – der selvom byen er præget af mangfoldighed og forskellighed – er enige om en ting: købmanden er af helt central betydning for landsbyfællesskabet. Det er hos købmanden man møder sine naboer, drøfter stort og småt, stedet hvor ideer opstår og købmanden er omdrejningspunktet for fester, højtider og centrale begivenheder i byen. Men først og fremmest er det af stor betydning, at man kan købe dagligvarer i butikken.

”Birgit har
et fantastisk udvalg af både billige dagligvarer fra SPAR kæden, økologiske varer og produkter fra lokale mindre fødevareproducenter. Det håber vi meget, at en ny købmand vil føre videre”, siger Lone Grøn. ”Derudover ser vi mange uopdyrkede muligheder i butikken. Man kunne fx starte en cafe, der kunne tiltrække cykelturister, som der er mange af om sommeren, lave en sharwarma bar eller hvad man nu kunne tænke sig.”

Foto Søren Slebo

Tidligere har byen samlet sig om andre ting, der har betydning for fællesskabet og livet i Alken: bevare den lokale skole, starte et børnehus, bevare togforbindelsen mellem Århus og Herning, samt at købe Alken mejeri, der fungerer som et fælles beboerhus. ”At bevare købmanden er måske en af de allervigtigste kampe for at bevare det landsbyliv, som for de fleste er grunden til, at vi har valgt at bo her. Købmanden er ikke bare en købmand, men livsnerven i landsbyen, det sociale omdrejningspunkt” udtaler Lone Grøn. ”Vi håber der findes et menneske eller en familie derude, der har en købmand i maven og drømmer om et givende liv i midten af et moderne landsbyfællesskab.”

”Borgerne i Alken og omegn har altid været loyale og bakket op om butikken og købmandsgruppen i byen har vist stor fantasi ved at udtænke praktiske løsninger, der har gjort øbmandsbutikken attraktiv og det er jeg sikker på at vores nye købmand også vil mærke.”
                                                                                                   Birgit Pohle – afgående købmand i Alken.

Salget af butikken via mægler påbegyndes i midten af januar 2011. Kig ind på www.alken.dk og find flere informationer om byen, købmanden og købmandsgruppen.