Forside
Borgerforening
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Rideklub
Morgenrørelsen
Kvindefest
Alken-armada 2006
Alken-armada 2007
Fredagsbar
Filmfestival
Alken-Revyen
Tango efterår 2007
Fafner
Nor
Kultur 2018
Kultur 2017
Kultur 2016
Kultur 2015
Kultur 2014
Kultur 2013
Kultur 2012
Kultur 2011
Kultur 2010
Kultur 2009
Kultur 2008
Kultur 2007
Fra 0 til 100
Nærværets betydning
Alken-koret
Alken Bryghus
Natur
Alken Saftklub
Alken Have
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelters i Alken
test nyheder
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by GATE technologies

 

Kultur 2007

29. dec. 2007 * Hjem til julejazz. Varmt, vildt og voldsomt, kalder Gitte Møller Madsen på Smalltalken mellem-juls-traditionen på mejeriet. Prima Junior gav den gas, dansegulvet var proppet, så det handlede om at gå i baren mellem numrene. Og Hanne Ravn fik musikernes helt særlige opmærksomhed. Julejazzen viste sig også i år at blive  samlingspunkt for unge, der før har boet i Alken og nu benytter lejligheden til at mødes.

15. dec. 2007  * Stem på Holger - igen. Nu har en anden af sangene fra "På gyngende grund" fået en chance på Dansktoppen. To radiolyttere, Jan Andresen og Lars Christensen, gjorde i dag den intetanende Holger Vig opmærksom på sangens bobler-status som nr. 11. Så nu skal der stemmes - via sms. Man sender budskabet dktop 11 til nummer 1212. NB. Sidste frist søndag kl. 18.

 

 

11. dec. 2007 * Energiske sigøjnere. De seks sigøjnere, hvoraf tredjedelen stammer fra Alken, er endelig kommet ud med deres debutalbum. One Hand Up har en interessant lyd, der spænder over hiphop, soul, rock og pop. De har i musikverdenen før været mest kendt som Outlandish' backingband, men jeg vil helt klart mene, at de har potientalet til at bryde rigtig igennem i Danmark. Gypsies har deres helt klare force som live-band, hvor de også har fået topanmeldelser af alle musikblade. Jeg har set dem spille live, både alene og sammen med Outlandish. Det er en superfed og energisk oplevelse, især fordi man virkelig kan se, at de giver sig 100 pctc., og jeg så ikke en eneste til koncerten, der ikke rockede med. Den energi, de har på scenen, har de været gode til at få med over på albummet, men stadig er de klart fedest at se live. Deres anden single Part Of Me fik desværre ikke nok stemmer til at komme ind på Tjeklisten, men både førstesinglen Underground og førnævnte nummer, er blevet spillet meget i radioen, og man kan jo kun håbe for en succesfuld fremtid for bandet.

Anmeldelse: Klaus Vind Abildtrup


9. dec. 2007. * Bare 120 billetter til Julejazz. Og de kan købes fra mandag 10. december i Alken Minimarked. Før Prima Junior er der som tidligere år en Alken Session med lokale musikere. Billetter koster 75 kr. Se opslaget i stort format.

6. dec. 2007. * Ungt syvmands jiveband - Prima Junior - til årets Julejazz. De leverer energisk og swingende jazz og blues 4. juledag - fredag 28. december, hvor dørene på mejeriet åbnes  kl. 19.30, oplyser Jens Langkjær Nielsen. Læs presse-materiale.
4. dec. 2007. * Alice in Wonderland. Så er der igen forestilling på Misha Belinsons teater i Århus, AAITC. Om pigen Alice, der dratter i et kaninhul, hvorefter det hele udvikler sig ret nonsensagtigt. Fra 7.-13. december. Læs mere.

28. nov. 2007 Susanne har indspillet og indsnakket en cd. Efter flere tilløb har eventyrfortæller Susanne Emmysdatter, Boesvej, her i efteråret gjort alvor af planen: Cd'en "Ravheksen" er nu på gaden. Indspilningen er en blanding af eventyr og sang, og har fået undertitlen "Eventyrlige fortællinger for store børn og voksne". 
Titlerne på cd'en er: Ravheksen, Grottesang, Den Skønne Vassalissa, Gamle Moder Jord, Pot hjerne og Troldemor. Også lydoptagelser med nattergal og hav fra Helgenæs har fundet vej til lydsporet. Cd'en kan købes på julemarkedet 1.-2. december.

25. nov. 2007 * Mr. Barti på mejeriet for første gang. Børn og voksne samlede sig i fredags i baren, hvor en ganske særlig pianist underholdt. Af træ og ført i tråde, men aldeles levende. (Foto: Jens Jessen) (Se flere fotos)
16. nov. 2007 The Maids. Næste optræden på Mischa Belinsons AAITC i Århus er Jean Genets absurde stykke "The Maids", der er baseret på en mordsag fra 30'ernes Frankrig, med to unge søstre, der arbejdede som stuepiger, i hoveddrollen. Læs mere. 21.-30. november kl. 19.
16. nov. 2007 Tangoens trin. Ihærdige dansere træner tango hver søndag på mejeriet. Se fotoserie. (Fotos: Sanne Dudoret)  
30. okt. 2007Sort komedie i AAITC. Mischa Belinsons teater viser nu nobelprisvinderen Harold Pinters mesterværk "The Caretaker". Premiere onsdag 31. oktober kl. 19 og så alle dage frem til 14. november på nær 11. november. Læs mere.   

23. okt. 2007 * Kendt rockmusiker hjemme i Alken. Gypsies-bassisten Peter Blonde, der førhen hed Due Nielsen, er cd-aktuel med "One hand up", arriverede til sin fødeby - ikke mange dage efter udgivelsen - og blev mødt af pressen. Se bl.a., hvor de spiller  i november(Foto: Sanne Dudoret)

 

16. okt. 2007 * Fra det virkelige liv. Fra Alkenvej er der udkommet en dejlig CD med Holger Vig - "På gyngende grund". Han er folkesangeren, der fortæller historier fra det virkelige liv, om samfundet og dem, der bor i det. Med meget iørefaldende melodier fortæller han bl.a. om en ægtemand der mister sit overmod, når religioner bliver for meget, om at være sig selv nok - og selvfølgelig om kærligheden.

Holger synger på dansk, men man synger ikke med sådan lige med det samme, selvom melodier og rytmer lokker. Det er ikke forudsigelige tekster, men nogen der kræver opmærksomhed, og det skal man give dem.

Det er en dejlig varierende CD med en blanding af blues, rock, reggae, pop, calypso rytmer etc.

Holger inviterer på gyngende grund, og det er absolut anbefalelsesværdigt at hoppe med ind i hans stemningsfyldte univers.

 

Poul Egebjerg Ravn

30. sep. 2007 * Temperamentsfuld og egenrådig kunstner på mejeriet. Kunstudvalget på Alken Mejeri præsenterer nu en serie - en suite - af Ry-kunstneren Anna Klindt Sørensen, hvis impulsive og ekspressive værker i høj grad lever her på egnen omkring Ry, hvor hun først og fremmest satte sine spor. Anna Klindt kan beses i salen, mens Mari Dahl er kommet på væggen i cafeen. Læs mere. (Foto: Sanne Dudoret)
 

30. sep. 2007 * Anne-Mette udstiller ikoner. Som en del af Stjær Billedmagere udstiller Anne-Mette Granner, Emborgvej 107, i oktober sine moderne ikoner på Galten Bibliotek. Ikonerne rummer elementer, der udtrykker værdier, eller afspejler, hvad der sker i det indre liv. Måske noget, du gerne vil have skal ske.


26. sep. Gypsies releasede. I mandags udgav Gypsies deres første cd ved et releaseparty i Lille Vega. En gennemblødt Wendy Norris beretter om en super stemning: - De trykkede den bare af - især var det rørende, da Jokeren og Outlandish gentagne gange sprang op på scenen og jammede med dem - rigtig dejligt. (Mobil-foto: Wendy Norris)
23. sep. Chekhov-teater i Århus - Mischa har instrueret. Det romantiske drama, Wood Demon fra 1889 går på AAITC, Aarhus International Theatre Company med Mikhail Belinson som instruktør. 5.-11. og 15.-24. oktober kl. 19.  Læs mere om Chekhovs tidlige mesterværk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. sep. * 186 stemmer var ikke nok. Holger Vig røg i dag ud af Dansktoppen igen efter en uge som nummer seks. 186 stemmer rakte kun til at blive nummer 11. "Så er vi da fri for at høre mere på det pjat", var hans første kommentar til den sag. Hans cd "På gyngende grund" er stærkt på vej til udgivelse.

27. aug * Hør The Gypsies for en tyver. 13-17-årige kan nu svede til en koncert med energiske Gypsies, der har solid Alken-tilknytning. Det foregår som et led i Århus Festuges nyskabelse Smell Like Teens lørdag 8. september kl. 17 i Ridehuset. Koncerten er alkoholfri. Entré: 20 kr. Se her.

26. aug * Legepladsen var ildpladsen i aftes. Der var sydlandsk stemning, lambrusco, hyldethe med snaps og masser af flammer under Gøglertræffet. To bands trykkede den af, og da webredaktøren gik hjem, dansede Finn Badutski endnu. Se mere

25. aug
* Syv par har meldt sig til tango. Tango-undervisning får nu en renæssance i Alken, og vi starter forfra, fra begyndelsen og udvikler os sammen mod det sted, vi drømmer om. Der, hvor vi er i og udenfor spillet på samme tid, skriver Michael Schmidt.

De erfarne dansere, Brian Falk og Lotte Thrane har sagt ja til at undervise søndag fra 15-17 på Alken Mejeri. Syv par har allerede meldt sig, så kurset bliver virkelighed, men det er muligt at optage fem par mere, så skynd jer at blive enige. Det er først-til-mølle-princippet, og tilmelding til michaelschmidt@mail.dk. Dansen foregår 9. sept. til 25. nov. bortset fra 4. nov. Altså 11 gange to timer. Prisen er 800 eller 900 kr. pr. person afhængig af antal deltagere. Så lad os lytte til den argentinske tango og hinanden - og lad os danse.


25. aug * Holgers "Poeten" gik direkte ind på en sjetteplads. Med 285 stemmer røg et af numrene fra Holger Vigs nye cd "På gyngende grund" helt ind på Dansktoppen.  Her kan man også høre sangen - ved at høre hele programmet. 

23. aug. * Klar til Gøglertræf. Tonny Trifolikom kommer, Adele Boe synger akkompagneret af Hans Bøgh Andersen, fakir Mogens Koelmeyer optræder med sit Ali Falafel-show, og en ildgøgler kommer om aftenen. Finn Bech-Nielsen understreger, at alle er velkomne til lørdagens gøglertræf, at der er gratis adgang, og håber, at den åbne scene på legepladsen vil blive brugt. 
Det hele starter med lagkage fra kl. 15. Helt med vilje er dagen ellers ikke programsat: - Man må komme og lade sig overraske, det er ideen i det.  Men sidst på eftermiddagen bliver der noget for børn, og ved 21-tiden spiller bandet Hotel Yorba på mejeriet. At hospitalsklovn Gitte skulle medvirke, er en misforståelse. 
18. aug. * Holger Vig er bobler  på Dansktoppen. Som den ene af fire boblere på dagens Dansktop er "Poeten" i dag for første gang blevet spillet i radioen. Godt gået! Det med at sende støtte-sms'er for at komme ind på listen sluttede søndag aften. Hør om Holger eller måske Jette Torp kommer på Dansktoppen lørdag 25. august kl. 13-14 på P4.
15. aug. * Puds skoene og let's dance. Michael Schmidt, Alkenvej 48, er ved at arrangere et tilbud til par om tangoundervisning: Hver søndag eftermiddag fra 9. september til ultimo november.
Nærmere oplysning om tidspunkt og pris følger snarest. Tilmelding kan ske allerede nu til michaelschmidt@mail.dk. Alle er velkomne, det starter på absolut begynderniveau, selvom nogle få for flere år siden har danset tango, så tag fat i din kone/mand og puds skoene og let's dance.
15. aug. * Hans Lyngsgaards nye bog om Jomfru Marias pilgrimsrute.  "Vil du genopdage min pilgrimsrute?" Det spørgsmål stilles Hans Lyngsgaard, Svejstrup, under en meditation. Det bliver begyndelsen på en 2000 km. lang pilgrimsrejse, som Jomfru Maria efter sigende selv skulle have gået. Her møder han den jordnære opdagelsesrejsendes prøvelser og konfronteres med mindre venlige åndelige kræfter, der tester og udvikler hans engagement som pilgrim.  
"Marias lære" er en stærkt personlig beretning om et menneske, der tager på en forunderlig rejse for at prøve at forstå sin egen rolle i verden. Læs pressemeddelelsen fra forlaget.
 29. juli Alken får Gøglertræf. Finn Bech-Nielsen, Emborgvej 111, vil nu give sit særlige bidrag til Alken. Hans yndlingsgøgler Tonny Trifolikom har allerede meldt sin ankomst til gøglertræf 25. august, der skal foregå i Finns have, på legepladsen og på mejeriet. Finn "Badutski" er netop fyldt 50, så træffet er også fødselsdag med lagkage fra kl. 15. Se plakaten og  Læs mere. (Foto: Sanne Dudoret)

19. juli * Soul66 spiller til byfestbal i år. Det syv mand store soulband optrådte på Alken Mejeri i pinsen 2006 og leverer nu soulklassikkere af bl.a. Otis Redding, Wilson Pickett og Ray Charles til byfest 18. august. Hør deres musik på YouTube.  

16. juli  * Holger Vig på vej med sin første cd. Faktisk ligger den klar i en masterudgave: Resultatet af en målrettet musikalsk indsats siden januar fra Holger Vig, Alkens ubestridte troubadur. Ét hjemmelavet og en række kopinumre endte med at blive til hele ti dansksprogede ballader fra egen hånd og opbakning fra professionelle musikere fra egnen og et lydstudie i Ry. Så nu kan Holger Sangskriver koncentrere sig om lanceringen af debut-udgivelsen. De første har fået lov at lytte med på cd’en, der både lyder af Dylan, Grundtvig, Grip og Allan Olsen, men allermest af Holger Vig. (Foto: Sanne Dudoret)

5. juliAdele Boe indspiller cd. Ved den seneste fællesspisning afprøvede Adele Davis Boe, Alkenvej 61, nogle af de numre, hun skal indspille på cd i London sidst i juli. Alkens gospelsanger nummer ét har valgt at synge en kombination af evergreens, jazz og gospel. Ud af 20 numre skal hun udvælge 10-12.  - Derudover skal jeg optræde i en natklub samt åbne et modeshow i august og september, oplyser Adele, hvis datter er drivkraft på projektet. Ved de engelske optrædender bliver hun frontfigur og bakkes op af musikere. 

Herhjemme fortsætter Adele sin øvning med en live-optræden til byfesten i Alken - med Ingrid Robak som akkompagnement - for at kunne få endnu flere konstruktive kommentarer fra audiensen. En gøglerfest den følgende weekend er også på programmet.
3. maj  * Café Forårsrock igen til næste år. - Det var helt klart en succes, siger Holger Vig om nyskabelsen Café Forårsrock på mejeriet i sidste uge. Omsætningen pr. gæst var god, og vi gør det igen næste år - nok med et par justeringer: Holder vi det tre uger tidligere på foråret, lusker vi f.eks. ikke ind i konfirmationerne
maj * Gypsies. De tidligere Alken-drenge, Peter Due Nielsen, som i dag hedder Peter Blonde, samt Shaka Loveless, der også hedder Grøn, slår deres folder i bandet Gypsies, der i maj og juni bl.a. spiller i Horsens, Skanderborg og igen i Århus. Se og hør mere til Gypsies og deres kalender på Myspace. I maj spiller Gypsies også sammen med Outlandish i Vancouver og Los Angeles. 
21. apr. * Oscars i Alken. Adam som stenaldermand, Poul som tøffelhelt, Malene som skurekone og Jens som bugtalerdukke. Fredag aftens video-filmfestival på mejeriet trak 50-60 Alken-borgere til skærmene. Og ikke bare mange års revy og dilettant var fremme på de seks scener.
Også gamle klip med Holger Vivike, Olga Keis og Emmy Foustad blandede sig med fotos på storskærm fra Alken-træf, ministerbesøg - og så den gamle tyske tv-film, hvor Inge Schiøler spiller cello i vaskehuset, sanggruppen synger "Jeg ved en lærkerede", og Lenette Madsen klapper sin far på maven. Masser af snak om gamle dage, og "kan du huske den gang". Jens Langkjær havde skrevet samtlige scenetitler ud til glæde for feinschmeckerne. Og så var der fredagsbar bagefter Oscar-uddelingerne. Se flere fotos.
28. apr. * Café Forårsrock serverer fra kl. 19 tærter, chili con carne, sandwich, kager og kaffe. Der er pyntet op til forår og fest, og ved titiden spiller Mr. Ben med band op til fest. - Et sejt swingende Odense-band. Se plakaten.
Initiativgruppen: Søren Christensen og Line Dalsgaard, Maibritt og Poul Ravn, Conny Mortensen, Troels Larsen, Lars Christensen og Hanne Nielsen, Sidsel Olsen og Holger Vig.