Forside
Borgerforening
Bestyrelse
Historie
Generalforsamlinger
Vedtægter
Sankthans 2007
Organiseringen af ABAF's aktiviteter
Tovholdere
Fællesspisning
Byfest
Bhutan-gruppen
Borgerforening 2018
Borgerforening 2017
Borgerforening 2016
Borgerforening 2015
Borgerforening 2014
Borgerforening 2013
Borgerforening 2012
Borgerforening 2011
Borgerforening 2010
Borgerforening 2009
Borgerforening 2008
Borgerforening 2007
Fastelavn 2011
Alken-Alken-Alken
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Natur
Alken Saftklub
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelter i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by GATE technologies

 
 


Alken Borger- og Aktivitetsforening - ABAF

 

 
 
4. okt. 2020 * Rejsen ud i rummet. Husk livestream af foredrag fra Aarhus Universitet på Mejeriet tirsdag 6. oktober kl. 18.45, skriver Hanne Lisbeth Nielsen. Temaet er Rejsen ud i rummet. Du kan læse mere her. På grund af coronaregler kan der max være 50 personer. Reserver billetter ved at skrive til hannelisbethnielsen@gmail.com
 
27. sep. 2020 * Legepladsen tager form. Legepladsgruppen har netop fortøjret et nyt stykke legetøj på fællespladsen, skriver Thomas Glud. Der er tale om en båd doneret af Troels Larsen. Båden har tidligere tilbragt mange timer på Mossø som fiskerbåd og i den forbindelse hevet mange fisk over rælingen. Nu kan både små og store stævne ud fra volden efter en rutschetur i høj fart. (Foto: Rasmus Arentsen)
27. sep. 2020 * Ingen fællesspisning endnu, men generalforsamling skal der holdes. Bestyrelsen i ABAF indkalder til den generalforsamling (som kommunen kræver) torsdag 29. oktober kl. 19, men venter med fællesspisning på grund af corona. Læs referatet, der også handler om koncert-økonomi og bankskifte.
26. sep. 2020 * Skolen er som en bundprop på et skib. I sit høringssvar til skolestrukturen bruger bestyrelsen i ABAF et billede med, at en skolelukning vil være som at hive bundproppen op på et skib. Skolen lukker, vandet bobler ind, og sådan begynder fem velfungerende landsbyer at synke. Se smalltalken.
 
19. sep. 2020 * Corona-koncerten. Det var den første koncert i mange måneder i Alken Mejeri. Og måske den sidste med de nye corona-regler fra dagen efter. Men både orkestret White Album og det begrænsede publikum gav frit løb for det gode humør. I de småsludende og vittige introer regnede de sig frem til, at dette måtte være deres 10 års jubilæumskoncert. Navnet hentyder ikke direkte til et Beatles-album fra 1968. Men mere til datidens måde at spille på, nemlig med musikere, som skiftede mellem mange slags instrumenter, påpeger guitarist, sanger og klaviatur-spilleren Claus Arvad, p.t. bosat på Kirstinelund i Bjedstrup. Med den smukke og intense flerstemmige sang står de også på et andet af periodens kendetegn, flerstemmig sang som i Beatles, Hollies, Eagles og CSNY. De andre tre er Jakob Eilsø, sang, trommer og guitar, Frederik Vedersø, bas, guitar, sang, samt guitar-tryllekunstneren Daniel Scheffmann, sidste år med en fin afgang fra Rytmisk Konservatorium i København. Koncerten i Mejeriet var stor set akustisk. Men de kan også præstere gedigen rock’n’roll. Så hvis din vej en dag i fremtiden krydser deres, så tag med. Arrangørerne i ABAF var tilfredse med aftenen trods corona-reglerne. Der er af gode grunde ikke aftalt nye koncerter i Mejeriet, oplyser formanden, Julie Abildgaard, men mange vil gerne komme i 2021. Næsten sikkert er et foredrag med tv- og naturmennesket Søren Ryge. Hold øje med alken.dk inden længe. (Foto af fra venstre: Jakob Eilsø, Claus Arvad og Frederik Vedersø: Peter Abildgaard).
 
14. aug. 2020 * Byfesten er AFLYST. Med bange anelser har bestyrelsen i ABAF fulgt med i udviklingen af det smitteudbrud der startede i Aarhus og Silkeborg i sidste uge, skriver Julie Abildgaard. Efter det seneste pressemøde, hvor Skanderborg også nævnes som værende under observation og efter at have vendt det med festudvalg og hinanden i bestyrelsen, har vi derfor besluttet at det er bedst at være på den sikre side og aflyse byfesten i denne omgang. Vi håber at vi kan holde et brag af en fest næste år, og at vi snart kan mødes og hygge os sammen igen, både til fest, koncert og fællesspisning. (Foto fra byfesten i 2016: Peter Abildgaard)
14. aug. 2020 * Borgermødet på Fælleden kræver tilmelding. Skanderborg Kommune har inviteret til borgermøde og tidlig dialog om generationsfællesskab og friplejehjem på arealet ved siden af Enggården, Emborgvej 97. Det sker tirsdag 25. august kl. 19.30-21.30 på Fælleden. ABAF er blevet inviteret af Skanderborg Kommune og vi opfordrer hermed til, at så mange som muligt møder op. Man kan tilmelde sig på linket her. Det er nemt og koster ikke noget. Efterfølgende vil ABAF gerne holde et møde på baggrund af det, vi får at vide til borgermødet. Det bliver torsdag 3. september på Mejeriet. Dagsorden følger på alken.dk.
31. juli 2020 * Fem livestream-foredrag på Mejeriet. På vegne af ABAF har vi igen tilmeldt Mejeriet til livestream af foredrag fra Aarhus Universitet, skriver Hanne Lisbeth Nielsen:
 • Tirsdag 6. oktober kl. 19-21: Rejsen ud i rummet.
 • Tirsdag 27. oktober kl. 19-21: Tang.
 • Tirsdag 3. november kl. 19-21: Dybhavet - nyt fra en ukendt verden.
 • Tirsdag 10. november kl. 19-21.30: Smagen af øl.
 • Tirsdag 17. november kl. 19-21: Tilblivelsen af det moderne menneske.

Til to af foredragene bliver det nødvendigt med tilmelding: Tang og Smagen af øl. Efter foredraget om tang vil Lasse Hornbek Nielsen servere lidt smagsprøver og stå til rådighed for spørgsmål og debat. Efter foredraget om ølbrygning vil Alken Bryghus præsentere lidt af deres produkter og ligeledes stå til rådighed for evt. spørgsmål.


31. juli 2020 * Byfest uden banko i år. Vi har holdt byfest-møde i går torsdag, ni energiske fest-planlæggere (og tre babyer). Det tegner sig til at blive en festlig dag igen i år. Der vil blive ændringer, grundet corona-forbehold, men vi vil gøre vores bedste for alligevel at skabe en festlig Alken-dag. Det største savn bliver det traditionsrige bankospil under morgenmaden, som må undværes i år. Men hvad mon festudvalget så kan diske op med? Sæt en streg under krydset i kalenderen lørdag 22. august, og vent i spænding på invitationen med program, der udkommer i næste uge, skriver Julie A. Abildgaard.
 
13. juli 2020 * The White Album på Mejeriet. Vi er så glade for at kunne åbne op for musik i Mejeriet igen! Det bliver selvfølgelig med de rette retningslinjer for at vi må være sammen, og det bliver helt sikkert et brag af en smuk oplevelse, man ikke vil gå glip af! Fredag 18 september kl. 20 spiller The White Album - en trio bestående af Frederik Vedersø, Jakob Eilsø og Claus Arvad - Claus er helt lokal og bor i Bjedstrup på Kirstinelund. Lige før corona udgav The White Album deres nye album Colorama, GAFFA skriver således: Tre år er der gået, siden den danske folk-gruppe The White Album udsendte sit andet album, Songs from the Sun. Men med annonceringen af albummet Colorama rører de nu på sig igen. Førstesinglen Mystery viser endnu engang, hvordan trioen kan skabe maleriske lydbilleder med sin stemningskabende popfolk.’
For at købe/reservere billetter skriv mail til julieaabildgaard@gmail.com, pris: 200 kr, dørene åbnes kl.19.30 og der vil være bar.
20. juni 2020 * Lysposer til sankthans. Kære Alken-borgere. I år bliver sankthansaften ikke som den plejer i Alken. Vi skal holde afstand og må ikke forsamles, af disse årsager har vi i ABAF bestyrelsen været nødt til at aflyse det store bål ved Vædebro. Vi er kede af at bryde denne skønne tradition, og vi savner at samle jer alle om gode ABAF-arrangementer. Derfor har vi lavet en lille sankthans-hilsen fra ABAF, som vi håber I vil hjælpe os med at udbrede på tirsdag, når der tændes bål rundt om i haverne. Fra lørdag 20. juni kan man ved købmanden hente en lyspose, et lille lys og en folder med sangtekst og en kærlig hilsen fra ABAF. Vi håber at I alle vil sætte de små lysposer ud til vejen eller ved jeres huse i løbet af sankthansaften, så vi kl. 22 kan synge midsommervisen sammen, men hver for sig - der hvor man holder sankthans. Når mørket falder på kan man se de små lysposer rundt i byen. En måde hvorpå vi forhåbentlig kan føle os lidt forbundet denne sankthansaften i Allken. Kærlig midsommer-hilsen fra ABAF's bestyrelse, Asmund Bertelsen, Hanne Lisbeth Nielsen, Thomas Glud, Karin Fosdal og Julie Abildgaard.

 
8. juni 2020 * ’Og der blev lys’. En teaterfortælling om en blind helt med Torben Wahlstrøm torsdag 18. juni kl. 19.30 i Alken Mejeri. Hvordan kunne en 16-årig blind dreng blive en af lederne i den femtestørste modstandsbevægelse i Frankrig? Og hvordan kunne han overleve 15 måneder i koncentrationslejr? I fortællingen ’Og der blev lys’ får du svar på både det og meget mere. Det er en bevægende og dybt intens fortælling om en blind helt, Jacques Lusseyran. Monologen er baseret på hans selvbiografi, som indfølende fortælles af Torben Wahlstrøm. Vi følger de første 20 år af Jacques Lusseyrans liv. Centralt står ulykken, der som syv-årig gjorde ham blind og gav åbenbarelse af et indre lys, der aldrig siden forlod ham. Vi hører om hans sansning af musik, han evne til visualisering og hans forståelse af den menneskelige stemme. Det er også en fortælling om, hvordan han oplevede Guds nåde af liv, lys og glæde af kærlighed, krig og venskab. Og hvordan han selv under koncentrationslejrens ekstreme vilkår formåede at elske livet. Torben Wahlstrøm giver hans ord krop og stemme, og i en time fastholdes tilhørerne i et drama båret af sprogets formåen og en aldrig svigtende intensitet.
Varighed: ca. 1 time. Entré: 50,- Alle over 14 år er velkommen. Arr.: ABAF. På grund af begrænset tilhørerplads, er det ønskeligt med forhåndstilmelding til Inge Schøler på mail: ingesch@os.dk
Forestillingen vil denne aften blive filmet.
7. juni 2020 * Yoga i Alken før sommerferien! Vi afventer de nye retningslinjer, så hold øje med hvor og hvornår på opslag ved Købmanden og Mejeriet samt på Alkens og landsbyernes Facebook-sider, skriver Eva Michaelsen.
 
4. juni 2020 * Mangeårig tradition er MÅSKE slut – julejazz i ABAF-regi. Mange brave folk har været med til at arrangere 4. juledags julejazz på Mejeriet igennem to årtier, og hold da op, hvor har det været sjovt og festligt, og det har givet mange en forrygende og fantastisk fællesskabsfest, skriver Karin Fosdal. Traditionen er så gammel, at dem der var børn fra starten, nu er dem, der kommer hjem og spiller og fester med. STOR tak til alle arrangører, og i særdeleshed til Jens Langkjær, Erik Overgaard og Jan Malling som har været med fra starten og som nu siger stop. Spørgsmålet er nu, hvordan skal vi så fejre jul/nytår i fællesskab? Er der nogen, som kunne have lyst til at være arrangør af et arrangement? Fortsættelse af julejazz, samme eller ny dato? Nyt koncept med ny musik, ny dato? Nytårsaften? NY TRADITION? Send en mail til Karin Fosdal, alken67c@gmail
3. juni  2020 * Legeplads, Fabulas og Julejazz. Det hele rimer og var med på dagsordenen i ABAF's bestyrelse i denne uge. Se referatet, der blandt andet også handler om generalforsamling, sankthans og bankskifte.
1. maj  2020 * Nyt fra bestyrelsen i ABAF. Generalforsamling: Stadig udskudt på ubestemt tid. Vi er gået helt væk fra at afholde i samarbejde med de andre foreninger i år, måske næste år bliver det muligt igen. Vi håber at kunne holde en form for generalforsamling i efteråret, hvor vi kan informere medlemmerne om hvad vi går og foretager os. Indtil da bestræber vi os på at udgive referater.

Bankskifte: Asmund Bertelsen ar gennem længere tid afsøgt mulighederne for at ABAF kan få ny bank. Der har ikke været mange der har villet tage os ind, uden at det vil koste os en hel masse penge. Det har været en lang og grundig process, og nu er valget faldet på Arbejdernes Landsbank. Vi skifter efter planen 1. juni, og herefter vil der altså være et nyt kontonummer, hvor man skal overføre kontingenter til. Vi kommer herved også til at gennemgå og følge op på alle vores medlemmer, og forhåbentlig få et par nye medlemmer i processen - ved at stemme dørklokker i sensommeren.

Fællesplads: Der har været mange besøgende på shelterpladsen i år allerede. Corona har givet mange, især unge mennesker mulighed for at vandre rundt - åbenbart! Der har næsten været gæster hver weekend den sidste måned. Det er både godt og skidt. Naboer er generede af de mange besøgende og ABAF vil undersøge mulighederne for at gøre det lettere for naboerne at trives med shelterpladsen så tæt på. Der lægges planer for at genoplive legepladsudvalget, derfor en vigtig dato:

Der er opstartsmøde tirsdag 19. maj kl.19.30 på fællespladsen. ABAF vil til denne lejlighed købe en rutsjebane som skal lægges på volden ved trappen og få skudt projekt 'byens og børnenes plads' igang. Kom endelig og giv et nap med. Thomas Glud og Asmund Bertelsen er tovholdere indtil videre.

Byfest: Vi har valgt at holde fast i datoen indtil videre. Vi bliver nok klogere på hvilken slags fest vi må holde, over de næste par måneder. Vi arbejder på at kunne holde hele festen udendørs på fællespladsen, eventuelt med egen medbragt madkurv, lidt musikalske indslag, bar, bål og små spil og boder hvor ABAF kan forsøge at få indhentet noget af den tabte omsætning vi er gået glip af i forår og sommerperioden.

Trafikgruppe: ABAF vil gerne forsøge at tage kontakt til Skanderborg Kommune og opfordre til (endnu engang) at der tages hul på at anlægge cykelsti fra byskiltet mod Boes, ad Emborgvej og op til Skanderborgvej. Måske kan vi få strækningen på Alkenvej mellem byskiltene med også.. hvem ved, vi ønsker og håber. Indtil videre oprettes en mailtråd, hvor vi vil samle ideer og fordele arbejdet med at have kontakt til kommunen. Julie Abildgaard, Hanne L. Nieksen og Marlies Warming er på, flere er velkomne. Skriv til Julie på julieaabildgaard@gmail.com


 
 De allerførste overnattende i shelter på Fællespladsen - i maj 2017 - som nu er begyndt at kunne mærkes økonomisk. (Foto: Bendt Nielsen)
17. apr. 2020 * 2019 blev økonomisk bedre end 2018. Som bekendt blev ABAF's generalforsamling aflyst pga. coronasituationen, og det er selvsagt svært at forudse, hvornår det igen kan lade sig gøre at afholde generalforsamling, skriver Asmund Bertelsen. Derfor vil ABAF's bestyrelse nu gerne dele informationer om foreningens årsregnskab, som vi ellers ville havde fortalt om på generalforsamlingen. I modsætning til 2018 var 2019 økonomisk set et godt år for ABAF. Årsresultat i 2019 var 16.177 kr. Dette flotte resultat skyldes en kombination af flere ting. Blandt andet oplevede ABAF i 2019 en fremgang på 23 medlemmer, byfesten gav et overskud på godt 8.000 kr. og der blev indbetalt knap 9.000 kr. ifm. overnatninger i shelters, hvilket er en fordobling sammenlignet med 2018. Normalt skal foreninger indsende et godkendt årsregnskab til kommunen senest den 15. april. Men fristen er i år annulleret, og i stedet skal regnskabet indsendes, når det på et tidspunkt har være muligt at afholde en generalforsamling. ABAF-bestyrelsen bruger i øvrigt tiden på at overveje, hvilke aktiviteter der kan sættes skub i, nu hvor situationen er, som den er.
 
28. mar. 2020 * Livestream af naturvidenskabelige foredrag rykket til efteråret. De sidste af ABAF's livestream af offentlige foredrag i naturvidenskab fra Aarhus Universitet rykkes nu alle til efteråret, oplyser Hanne Lisbeth Nielsen.
12. mar. 2020 * Generalforsamlingerne aflyst. Med den nye udmelding fra myndighederne har de tre bestyrelser samlet valgt at aflyse mødedagen på søndag 15. marts, skriver Julie Abildgaard, der vender tilbage efter 14 dage med ny plan.
 
16. feb. 2020 * Indkaldelse til generalforsamling i Alken Borger- og Aktivitetsforening (ABAF) søndag 15. marts kl. 14:40-15:55 på Mejeriet. Program: Valg af dirigent. Bestyrelsens beretning. Orientering om mulighederne for at skifte bank. Regnskab. Valg af medlemmer til bestyrelsen. Fastsættelse af kontingent. Indkomne forslag. Eventuelt. Forslag, der ønskes behandlet, skal sendes til formand Julie Abildgaard (julieaabildgaard@gmail.com) senest 8 dage før generalforsamlingen. Julie Abildgaard, Asmund Bertelsen og Karin Fosdal er på valg. De modtager alle genvalg.
 
13. feb. 2020 * Alken-pjece i postkasserne. I disse dage omdeles en splinterny velkomstpjece i postkasserne i Alken og nærmeste omegn. Udstyret med masser af fotos beskriver pjecen Alkens historie, aktiviteter, Mejeriet, ABAF og Købmanden i Alken - og ikke mindst de mange muligheder for selv at kunne være med.
 
20. jan. 2020 * Tre generalforsamlinger samme dag. De tre foreninger i Alken: Købmanden, ABAF og Mejeriet har besluttet at holde en maraton med alle tre generalforsamlinger samme eftermiddag. Det kan være svært at skulle af sted tre aftener, så vi håber på denne måde at kunne imødekomme de borgere, som ønsker at støtte op om alt det frivillige arbejde i bestyrelserne. Møderne bliver søndag 15. marts kl. 13-18. Efterfulgt af spisning. Man kan selvfølgelig nøjes med at komme til den eller de generalforsamlinger, man ønsker. Dette er et forsøg.
 • Kl. 13.00 Velkomst og overblik over dagen.
 • Kl. 13.10: Generalforsamling i Købmanden
 • Kl. 14.25: Pause med kaffe, the og lidt at gumle på.
 • Kl. 14.40: Generalforsamling i ABAF
 • Kl. 15.55: Pause med frugt
 • Kl. 16.10: Generalforsamling i Mejeriet.
 • Kl. 17.25. Opsamling og evaluering af dagen.
 • Ca. 17.45: Vi serverer suppe med brød. Vin og øl kan købes. Fri snak og hygge.

Dagsorden for de enkelte generalforsamlinger kommer senere. Mvh på foreningernes vegne, Søren Slebo, Estrid Bek og Hanne Lisbeth Nielsen.
Den tidligere annoncerede generalforsamling i ABAF 20. februar er så ikke længere aktuel.


 
20. jan. 2020 * Katten af tønden - Alken og Boes sammen. ABAF står for fastelavnsarrangement på mejeriet søndag 23. februar - igen i år sammen med Boes Borgerforening, skriver Julie Abildgaard fra ABAF. Nærmere program følger.
 
13. jan. 2020 * Blafferforedrag med Simon. ABAF og Mød Verden inviterer til blafferforedraget 'Mød Verden - 15.000 kilometer på menneskelig venlighed'. på Alken Mejeri søndag 2. februar kl. 14. I sommeren 2017 rejste Simon Dalsgaard fra sit hjem i Svejstrup til Kasakhstan og retur igen. Uden brug af offentlige transportmidler, blot ved hjælp af sin tommelfinger, nysgerrighed og tillid til andre mennesker. I sit foredrag fortæller han om sine oplevelser igennem 18 forskellige lande, på 96 dage, og de erfaringer han gjorde sig på sin tur. Glæd jer til at høre historier om, hvordan det er at køre fire timer med et levende får i bagagerummet, sove i et telt park midt i Moskva, mødet med tusindvis af hjælpsomme mennesker og meget mere. Foredraget tager 2 timer og inkluderer en pause med kaffe, the og kage. Pris: Du bestemmer selv, hvad du vil betale for foredraget. Dit beløb går ubeskåret til nye rejseoplevelser.
 
16. jan 2020 * Yoga med Eva. Fem torsdage kl. 8.-9.30 står Eva Michaelsen for yoga på Mejeriet i ABAF-regi. Se nyt opslag om datoer og betaling.
 
11. jan 2020 * Livestream af naturvidenskabelige foredrag på Mejeriet. I foråret vil ABAF livestreame offentlige foredrag i naturvidenskab fra Aarhus Universitet, oplyser Hanne Lisbeth Nielsen, der står bag sammen med Berit Werner Hansen og Bodil Hvelplund. I første omgang tre foredrag: Tirsdag 3. marts kl. 19-21: 'Det er bare en virus'. Tirsdag 31. marts kl. 19-21: 'Dybhavet - nyt fra en ukendt verden'. Tirsdag 21. april kl. 19-21: 'Rask og glad - tak dine unikke mikrober'. Gratis adgang, servering i pausen - på Mejeriet på skærmen i den store sal.
 
3. dec. 2019 * Årets hovednavn kl. 22 er de gode, gammelkendte Prima Junior, som mange vil huske fra tidligere og som plejer at levere et forrygende show, skriver Jens Langkjær. De spillede senest til Julejazzen i 2015, og vi behøver bare at sige 'ham med de røde bukser', så ved mange, hvem vi taler om! Forinden kl. 20 spiller BJ Hotswing, der spiller glad gypsy jazz og swingmusik og som blandt andet tæller de fra Alken og omegn så kendte Ingrid Robak og Niels Kaas. Fjerde juledag 28. december fra kl. 19.30.
 
30. nov. 2019 * Julelys- og silhuetter. Der var julelys både i børnenes øjne og på Alkens juletræ ved ABAF's og købmandens fællestænding fredag aften. Børnene tog de voksne i hænderne og dansede tæt i ring, mens julemusikanterne spillede lystigt op som silhuetter i butikkens lys. Nu kan alle nyde synet hver aften, indtil den rigtige juleaften. (Foto: Peter Abildgaard.)
 
25. nov. 2019 * De, der kom, havde en fest. Faktisk havde bestyrelsen i ABAF overvejet aflysning på grund af få tilmeldte. Men koncerten med Total Hip Replacement blev ifølge flere af hinanden uafhængige kilder igen en Alken-fest af den slags, hvor der var gang i den på dansegulvet og musikerne  gav deres yderste. Fotoet taler for sig selv. (Foto: Hanne Lisbeth Nielsen)
 
22. nov. 2019 * Juletræ godteposer og dans. Fredag 29. november kl. 16 inviterer Købmanden og ABAF til juletræstænding. Vi skal igen i år have tændt det store juletræ foran mejeriet, og vi skal have sunget julen ind, så det kan høres i alle Alkens stuer. Vi håber at se mange børn og voksne fra alle landsbyerne til julehygge. Kl. 16: Købmanden åbner, der serveres gløgg, småkager og andet knas. Osuma har sponsoreret godteposer til alle børn, de deles ud i hele åbningstiden, så langt de rækker. Kl. 17: Juletræet tændes med en sang og en dans. Medbring endelig instrument, hvis du har lyst til at spille op til sang. Vi ses til julehygge. Kærlig hilsen ABAF og Købmanden i Alken. (Foto fra november 2018: Peter Abildgaard)
 
18. nov. 2019 * En fantastisk weekend med bowspring træning på Mejeriet, skriver Hanne Ravn. Deltagere fra både by og land - og helt fra Sjælland og Fyn - en skøn blanding af unge og modne folk. Vi har fået rørt bindevævet og en masse muskler, som vi ikke anede eksistensen. Nu går vi rundt i Alken oprejste og lette til bens. Nåede du ikke med denne gang, så kommer Senay Jensen igen til næste år. (Foto: Hanne Ravn)
 
7. nov. 2019 * Det poetiske mejeri. Fine boller og runde hindbærsnitter fra ABAF, hyggelys i kandelabre og cirka 40 af os fra Alken og omegn tændte for sanserne, da tre digtere og en mikro-forlægger kom forbi Mejeriet i Alken torsdag aften. Rikke Oberlin Flarup hvirvlede sig ind i en teenagers forvirrede sind med tanker om make up, bryster, tøjvalg, festen og den fyr, hun havde et godt øje til. Jonas Okholm bor i Ry efter udvandring fra Nørrebro. Han læste egne værker med lydligt eftertryk. Den tredje serverede stor entertainment med både fagter, stemmeføring og guitar-ledsagelse, Lars Emil Folder. Christel Sunesen havde åbnet aftenen som repræsentant for det, hun har døbt MIKRO FORLAGENE. Det er en nyskabelse i bøgernes verden, ofte en-mands-virksomheder m/k. For fem år siden fik hun den ide sammen med et par kolleger, at de burde lave en LILLE BOGDAG som pendant til de store bogmesser. Den ide voksede og har i år holdt den femte af slagsen med bøger og forfattere fra 50 små forlag - kvalitetsforlag, mener de selv. Hun fortalte om en ihærdig indsats i spillet mellem forfattere, forlag, bibliotekerne og boganmeldere. Det handler om synlighed. Næste LILLE BOGDAG er planlagt til 6.-7. juni 2020. Se hjemmesiden www.lillebogdag.dk. Borgerforeningens næstformand (og bibliotekar i det civile) Thomas Glud havde skaffet kontakten til de tre digtere og mikro-forlagschefen. En lignende lyrik-aften burde gentages, hviskede mange. Indtil da kan vi læse bøger fra de tre digtere, idet man efterlod en gave til Alken Bibliotek. Borgerforeningen ABAF havde søgt støtte i Kulturstyrelsen. På billedet ses under skiltet (fra venstre) Jonas Okholm Jensen, Rikke Oberlin Flarup, Christel Sunesen og Lars Emil Folder. (Foto og tekst: Peter Abildgaard )

4. nov. 2019 * Hjælp til koncerten. Bestyrelsen i ABAF søger hjælpere til diverse praktiske opgaver i forbindelse med Total Hip Replacement fredag 22. november. Har du lyst til at sætte scene op, stå i bar eller køre stole væk efter koncerten? Skriv til Julie Abildgaard på 20770623 eller mød op på Mejeriet på dagen kl. 16. Vi vil være meget taknemmelige for hjælpende hænder.
 
26. okt. 2019 * Rundt om undergrunden. ABAF byder torsdag 7. november. kl. 19 på en lyrikaften - oplæsning og samtale med tre forfattere: Rikke Oberlin Flarup, ’Telefontesten(ungdomsroman, 2018), Lars Emil Foder, ’Fabelagtigheder(prosa og digte, 2018) og Jonas Okholm Jensen, ’Jeg håber og tror at Twin Peaks vil samle os igen(prosa og digte, 2018). Der sker meget på de små forlag i disse år, og denne aften vil gerne være med til at bringe nogle af de gode, spændende værker fra 2018 ud til flere læsere. Arrangementet ønsker at vise, at det ikke behøver at være smalt og mærkeligt, fordi bøgerne er udkommet på et lille forlag, og man ikke lige har hørt om forfatteren. Kendetegnende for alle tre er bøgernes imødekommenhed og humoren, der på hver sin vis løber som en rød tråd igennem værkerne. Forfatterne vil læse op, Lars Emil Foder vil også spille et par numre, og der vil være åbent for spørgsmål og samtale mellem forfatterne og publikum, skriver Thomas Glud fra ABAF.
På aftenen vil der være mulighed for at købe kage og kaffe samt øl, vin og vand.

 
23. okt. 2019 * Fem mandage med yoga på Mejeriet tilbyder Eva Michaelsen - som et ABAF-arrangement. Første gang mandag 28. oktober kl. 19-20.30. Pris: 375 kr.
 
13. okt. 2019 * Kort pause i en intens irsk aften. Syng-med-sange indledte den irsk-danske Tradish-koncert fredag på Alken Mejeri, og så gled det over i medrivende irsk folkemusik, der fik folk ud at danse fra første nummer. Til de tre musikeres utilslørede tilfredshed iøvrigt. Irsk kaffe, irish stew og en velassorteret bar var andre elementer i en vellykket aften. Knap 70 spiste med. (Foto af Vibeke Overgard, der overvejer at købe en cd af guitaristen og vokalisten John Pilkington: Knud Abildtrup)
 
13. okt. 2019 * Uhøjtideligt, præcist og med et glimt i øjet. Sådan præsenterer Hanne Ravn underviseren Senay Jensen, der i weekenden 16.-17. november står for et såkaldt Bowspring kursus på Alken Mejeri - i regi af ABAF. Der er tale om et bevægelsessystem, der arbejder med at genopbygge og opretholde kroppens og sindets naturlige smidighed og styrke. Læs om pris - og rabat for medlemmer af ABAF - forplejning, tilmelding mm. Bowspring Alken.
Og læs mere på Hannes hjemmeside.

 
6. okt. 2019 * Irsk aften. Det bliver med irske traditioner, både musik og mad den kommende fredag aften - 11. oktober i kulturcentret Alken Mejeri. Orkestret Tradish er irsk-dansk. Det er en ny musikalsk konstellation, men alle medlemmer har tidligere spillet sammen i det traditionelle irske band Moving Cloud. Tradish har gennem årene bevæget sig rundt i – og ikke mindst på tværs af - mange forskellige genrer og traditioner, skriver de selv i et oplæg til besøget i Alken. Med et repertoire, som spænder over både traditionel og nykomponeret musik, sammensmelter orkestret den gamle folkemusik og dens kvaliteter med et nyt og frisk musikalsk udtryk. Musikanterne er Louise Ring Vangsgaard (violin og vokal), John Pilkington (guitar, vokal og irsk bouzouki), Brian Woetmann (irsk bodran, percussion og kor). Det var Gary Craig, som oplevede orkestret et sted ude i landet og blev begejstret. Han spurgte, om de ville spille i Alken, og der var ikke noget, de hellere ville. Han siger, at det er et medrivende orkester med godt humør. Gary har samlet et køkkenhold, som står for månedens fællesspisning, og det bliver i dagens anledning en traditionel irsk stuvning kl. 18. Koncerten begynder kl. 20. Pris er 130 kr. for musik, 80 kr for spisning eller 200 kr. kombineret. Tilmelding til spisning og kombi sker hos Købmanden i Alken. Musikbillet solo kan købes ved døren.
6. okt. 2019 * Thistedturen løb rundt. Efter udflugten til Thisted konkluderer arrangør Jan Andresen: 42 deltagere giver en indtægt på 19.000 kr., og med udgifter for 18.461 kr. var der overskud på 539 kr. Der er seks tilmeldinger, hvor depositummet er tilbageholdt efter sent afbud, og hvis nogen af disse ønsker det returneret, kan de rette henvendelse til mig og dermed få de 200 kr. tilbageført.
 
2. okt. 2019 * Reggae og funk på Mejeriet. En energisk bevægelse, der inspirerer til dans, sang og refleksion, kan vi se frem til, når Aarhus-bandet Total Hip Replacement optræder i Alken fredag 22. november kl. 20. Bandets kerne består af syv aarhusianske musikere, der effektivt sammenfletter og nyfortolker støvet reggae, maskinel dub og funky soul. Bandets gennemslagskraftige budskaber i kombination med dansable grooves og farverige blæser-hooks, sætter sindet fri og hofterne på prøve. I en tid hvor fællesskaber splittes og mennesker fremmedgøres, skaber bandet sammen med publikum nærvær og plads til forskellighed. Publikum har indtil nu danset med til mere end 250 koncerter i ind- og udland, og bandet bliver ved med at forny sig og inviterer nye genrer og musikere med i kollektivet. Entré: 150 kr., og tilmelding til Julie Abildgaard på julieaabildgaard@gmail.com, hvis man vil sikre sig billet. Koncerten er underskudsdækket - en del af 'Liv i Forsamlingshusene'. Arr.: ABAF. (Foto: Kasper Heden Andersen)
 
21. sep. 2019 * Borgmester-mødet. Frands Fischer kalder det et borgmester-kontor på hjul. På turen rundt i Skanderborg Kommune kørte han denne fredag ind ved mejeriet i Alken og mødte borgere og foreninger fra Boes, Svejstrup, Bjedstrup, Alken og Illerup.
-Tak, fordi I ville mødes med mig. Jeg har allerede opdaget på mine ture, at det er en meget aktiv kommune, sagde borgmesteren ved bordet i mejeriets sal. Repræsentanter for de forskellige borgerforeninger og de tre ’store’ foreninger i Alken gjorde intet for at modbevise dette, tværtimod. En efter en havde de ordet og fyldte i næsten to timer på ham med erfaringer, initiativer, landsbyernes historie og ikke ret meget om fremtidige ønsker. Egentlige borgermøder må finde sted en anden gang, og borgmesteren havde da heller ikke ekstra penge med i lommerne. Men han sagde tak til at fortsætte direkte ind til købmandens fødselsdagsfest. På billedet ses Frands Fischer (forrest) ved mødebordet i Alken Mejeri. (Foto: Peter Abildgaard)
15. sep. 2019 * Lyrik på Mejeriet. I efterårets program byder ABAF lørdag 7. november på en lyrikaften med tre forfattere: Rikke Oberlin Flarup, Jonas Okholm og Lars Emil Foder. Oplæsning og cafehjørne. Nærmere info kommer.
 
 
3. sep. 2019 * 44 skal med til Thisted. Det er nu, restbeløbet for udflugten til Thisted Bryghus fredag 20. september skal betales, skriver Jan Andresen. Medlemmer af borgerforeningen ABAF: 200 kr., og ikke-medlemmer: 300 kr. - på mobilepay 61317200. I tvivl om noget? Så send en mail til Jan på alken67c@gmail.com. Vi er nu oppe på 44 tilmeldte - efter seks afbud, så flot opbakning.
 
1. sep. 2019 * Irsk folkemusik til Alken. ABAF har fredag 11. oktober planlagt en Irsk Aften med fællesspisning, koncert og dans med det irske band Tradish, der lever traditionel irsk musik.
 
28. aug. 2019 * Banko var den store overskudsgiver og der var kun få madrester. ABAF-bestyrelsen vil gerne sige stor tak til alle som deltog og hjalp til under året byfest! Dagen, aftenen og natten forløb uden problemer og med højt humør – og som tidligere fortalt på alken.dk endte det økonomiske resultat i år på den positive side med et overskud på 7.7000 kr. Igen i år var formiddagens bankospil og amerikanske lotteri den helt store overskudsgiver: i alt 4.875 kr. blev tjent hjem i løbet af et par hyggelige formiddagstimer i Mejeriet. Fra bestyrelsens side lyder en stor tak til Birgit og Winnie Pohle for den flotte indsats! I år var prisen for billetter hævet med 25 kr. sammenlignet med tidligere år, sådan at en madbillet og musikbillet hver kostede 100 kr. eller 175 kr. for begge dele. Børn kostede 50 kr. Der i alt solgt 78 voksenbilletter og 22 børnebilletter – i alt 100 styks. Det er lidt færre end sidste år, hvor der blev solgt 122 billetter. Alt i alt balancerede mængden af mad i år med de spisendes appetit, så der kun var få rester til overs. Bestyrelsen tænker over, hvordan vi næste år kan blive endnu bedre til at ramme de rette mængder. Aftenens musikalske indslag, bandet Tumult, har siden skrevet en mail, hvor de fortæller, at de havde en god aften i Alken og havde nydt at spille for os. Næste års byfest bliver lørdag 22. august – sæt kryds i kalenderen – vi glæder os allerede!                                                                              Mvh. ABAF-bestyrelsen
(Foto af Troels Larsen og Gary Craig i baren: Eric Ballowitz - se flere fra byfesten her på Alkens Flickr-univers) 

 
23. aug. 2019 * Byfest-overskud. Så er der godt nyt fra ABAF-kassereren. Byfest-regnskabet er afsluttet, og det blev til et flot overskud på 7.700 kr., skriver Asmund Bertelsen. Før morgenbanko appellerede formand Julie Abildgaard til at bakke op økonomisk om festen for at undgå underskud som i 2018. Og det lykkedes altså. (Foto af Kathrine Graversen, Thomas Fink og Mette Viborg: Eric Ballowitz - se flere fra byfesten her på Alkens Flickr-univers)
 
19. aug. 2019 * Eric tog 55 fotos under byfesten. Snak i baren, musik i pølseboden, fuld plade under banko, eventyrfortæller i bålhytten. Eric Ballowitz var på pletterne og har uploadet hele 55 fotos. Her Helle Petersen og Ole Nielsen under skattejagten. Find din datter, mor, nabo, nytilflytter, yngste, ældste barn eller hendes kæreste her på Alkens Flickr-konto. (Foto: Eric Ballowitz)
 
18. aug. 2019 * Det vrimler igen med børn i Alken. Ingen, der var med til byfest lørdag, kan være i tvivl: I barne- og klapvogne, under bankoborde, med ansigtsmaling - og som her under Søs Nielsens skattejagt: Børn i alle aldre præger by- og festbilledet. Og så er der tydeligvis endnu flere på vej. Se Søs' 11 fotos på Alkens Flickr-univers fra eventyrløbet, hvor Susanne Emmysdatter fortalte eventyr i bålhytten. (Foto: Søs Nielsen)
 
18. aug. 2019 * Vinavler og biavler. Gevinstbordet ved Winnie og Birgit Pohles overdådige byfestbanko afslørede med rødvin og honning blandt de skænkede gevinster, at Alken har fået to nye fødevareproducenter - på hobbyplan. Poul Westesen har nu haft vingård i seks-syv år, og årets høst er den første i større skala - 60 flasker vin er det blevet til. Maiken Wang Larsen har nu i et år haft et bistade i baghaven og har kunnet fylde 18 krukker med bihonning. (Foto: Knud Abildtrup)
 
14. aug. 2019 * Borgmesterbesøg i Alken og omegn. Jeg er blevet kontaktet af borgmesterens sekretær, der melder, at Frands Fischer (S) vil lægge vejen forbi Alken fredag 20. september, skriver Julie Abildgaard fra ABAF. Tidsrummet bliver 12-17, så han både kan nå Bjedstrup Skole og Købmanden i Alken indenfor åbningstiden.

12.00-13.30 Bjedstrup Skole: Rundvisning, fællessang. 
14.00-15.30 Rundvisning i Alken Mejeri og præsentation af de omkringliggende                      landsbyer samt Liv i Landsbyerne
15.30-17.00 Kaffe hos Købmanden i Alken med kagebord og mulighed for byens                      borgere for at tale med borgmesteren.


14. aug. 2019 * Se frem til et brag af et bankospil til byfesten lørdag 17. august kl. 10, hvor gevinsterne er indsamlet i lokalområdet, Ry og Skanderborg, skriver Winnie og Birgit Pohle. Der vil blive afholdt otte bankospil og derefter trækkes en masse gevinster på amerikanske lotterier. For retfærdighedens skyld kan man starte med at købe 1 pakke lodder pr. mand, og når alle, der ønsker det, har købt, gives salget frit.
 
7. aug. 2019 * Det skal der ske til byfest lørdag 17. august:

09.00 Morgenmad på Mejeriet
10.00 Det traditionsrige bankospil
13.00 Festpladsen åbner på Fællespladsen: Bar, Alkenband, lykkehjul,                        ansigtsmaling, bål med snobrød, pølsebod, skydetelt og meget mere
14.30 Skattejagt for alle børn
15.30 Bydyst!
18.00 Fællesspisning i Mejeriet
21.00 Koncert med Tumult i Mejeriet

Priser: Fællesspisning: 100 kr. Koncert med Tumult: 100 kr. Samlet billet til begge dele: 175 kr., børn under 12 år: 50 kr.
Vi mangler folk til følgende: Opsætning af scene og fællesplads fredag kl.15. - vi mødes i Mejeriet. Kagebagere: Bag en kage der kan sælges i baren i løbet af dagen! Giv besked til Karin Fosdal, hvis du gerne vil bage, på alken67c@gmail.com. Madhold: Glade snitte-folk til madholdet. Vi mødes fredag kl.15, giv besked til Julie Abildgaard på 20770623, hvis du vil være med. Tilmelding til at være bartender, børnehjørne-passer og opvaskehold sker på festdagen. Oprydning som sædvanligt i fællesskab søndag fra kl. 10.


 
 
18. juli 2019 * Tumult spiler til byfesten. Lørdag 17. august er der byfest. Programmet tager form med mulighed for mange flere gode indslag, skriver Julie Abildgaard fra ABAF og nævner:
 • Morgenmad med banko
 • Fest på fællespladsen med Alken-band, bydyst, børne-aktiviteter, bar, pølsebod, isbod, mulighed for markedsboder - meld gerne til julieaabildgaard@gmail.com med gode forslag til underholdning.
 • Fællesspisning ved mejeriet.
 • Koncert med Tumult - folkemusik der byder byen op til fællesdans.
Vi mangler: Et bar-hold! Der kommer tilmelding til madhold og opvaskehold når vi nærmer os festen.

24. juni 2019 * Så er jagten på gevinster til årets brag af et bankospil til Alken byfest lørdag 17. august gået ind. For at vi igen i år kan have et overvældende gavebord, vil det være helt fantastisk hvis du/I vil donere en gevinst. Det være sig alt mellem himmel og jord. Intet er for stort og intet er for småt. Hvis du/I er interesseret i at donere en gevinst, må I meget gerne tage kontakt til enten Birgit Pohle, pohlebirgit@gmail.com eller Winnie Pohle, winniepohle@gmail.com. På forhånd tak for bidraget.
 
 24. juni 2019 * Sankt-alt-spillede-aften. Madholdet tryllede, børnene badede, gamle venner mødtes, naboer snakkede, musikerne slog deres midsommer-indsats fast som tradition, ABAF arrangerede, bålmagerne passede på, og mange fra hele området fandt og sang sammen på den smukkeste sankthansaften i flere år. (Foto øverst: Søren Slebo og nederst: Peter Abildgaard)
 

21. juni 2019 * Sankthans-brænde bliver der brug for til bålet sankthansaften søndag 23. juni, skriver Karin Fosdal fra ABAF. Ikke frisk hækafklip og lignende, men ellers brænde er velkomment på bålstedet, hvor Mogens Andersen og Bruno Nielsen er bålmagere.
17. maj 2019 * Karin afløser Malene. Malene Baastrup Jørgensen fra Alken Østergård går ud af bestyrelsen i ABAF, da hun og Jeppe flytter fra egnen. Suppleant Karin Fosdal træder ind i stedet for, så nu er Helle Kjærsgaard sidste suppleant.
8. juni 2019 * Sankthans ved Vædebro - med 'Alkenband'. Grillen er klar kl. 18 og bålet tændes kl. 20.30 på sankthansaften søndag 23. juni ved Vædebro, skriver Helle Kjærsgaard fra ABAF. Man medbringer selv, hvad man vil, til grillen, og ellers kan man melde sig til mad: Salater, brød, dessert, kaffe/the for 40/20 kr. hos Købmanden i Alken eller mobilepay til Jytte Elleby 30297495. Husk eget service og penge til baren.
23. maj 2019 * Julies mødereferat er klar. På borgermødet om Alkens udvikling og ikke mindst Fabulas' dialogskitse om et generationsfællesskab. tog Julie Abildgaard fra ABAF et mødereferat - nu tilgængeligt.
22. maj 2019 * Henvendelser til kommunen angående boligudbygning og kommuneplanens rammer i Alken skal være klar inden onsdag 29. maj, skriver Julie Abildgaard fra ABAF efter borgermødet mandag. Julie samler henvendelser på julieaabildgaard@gmail.com og sender dem ind. Økonomiudvalget har emnet på dagsordenen onsdag 19. juni.
 
21. maj 2019 * 33 tog ordet på borgermødet om udbygning, så mange tanker, overvejelser, bekymringer og visioner blev luftet om Alkens udvikling og ikke mindst Fabulas' dialogskitse om et generationsfællesskab. Trafikken, naturen, antallet af nye boliger, spørgsmålet om endnu et fælleshus, udbygningstempo, skolens udvikling og mange flere temaer var på bordet. Michael Eberhard stillede et nyt møde i udsigt 20. juni, Julie Abildgaard fra ABAF tog et mødereferat, og smalltalken er til rådighed for indlæg - også indlæg stilet til kommunen om det kommende kommuneplanforslag, hvor der efter alt at dømme kommer et forslag til fremtidigt byggefelt ved Enggården. Mere om det forløb senere. (Foto: Karin Fosdal)
 
8. maj 2019 * Invitation til borgermøde på Alken Mejeri mandag 20. maj kl.19-21 om udstykninger i og omkring Alken. Hvordan betragter vi byens fremtid? Alken Borger- og Aktivitetsforening inviterer til borgermøde. Mødet bliver en åben snak og holdningsudveksling omkring Alkens fremtid, set i forhold til de planer, der er for ny bebyggelse i og omkring byen. Der vil ikke være paneldebat, men mulighed for byens borgere til at diskutere ovenstående emne. 19.00: Velkommen v. formand Julie Abildgaard. Introduktion til mødets form og mulige resultat. Kort gennemgang af de informationer, vi har modtaget fra kommunen. 19.15: Fælles meningsudveksling. Spørgsmål, debat og betragtninger i plenum. 20.30: Mulighed for gruppedannelse. Grupperinger har mulighed for at arbejde på en intern fælles skrivelse. Mejeriet står til rådighed resten af aftenen, og ellers planlægger grupperne selv arbejdet herefter. 21.00: Afrunding og opsummering. Hvad er retningen herefter?
 
30. april 2019 * Forskønnelsesdag på fællespladsen. ABAF inviterer til forskønnelsesdag på fællespladsen allerede på søndag 5. maj kl.13. Vi skal i fællesskab gøre pladsen forårsklar og ABAF sørger for øl/vand samt en let aftensmad at slutte af på sidst på eftermiddagen. Alle er velkomne, der er opgaver af enhver art. Se opgavelisten herunder og overvej om der er en ting, du gerne vil hjælpe med. Opgaver: Luge Fliser * Cykelværksted * Pumpe bolde * Fikse Basketkurv * Rydde op i baghus * Lave trappe op ad diget * Rydde op langs boldbanen * Lave sandkasse i traktordæk * Rydde op på shelterplads * Vaske borde af og sætte på plads * Køre på losseplads * Feje shelters * Græsslåning * Rengøring toilet * eventuelt etablering af legehus. (Foto fra rejsegildet i 2017: Peter Abildgaard)
 
29. april 2019 * Klods-Hans. Katia Ben Semmane fra Det Rullende Eventyr opfører H.C. Andersens eventyr Klods-Hans på Alken Mejeri søndag 12. maj kl. 10, skriver Thomas Glud fra ABAF. Den klodsede Hans og hans to brødre, som drager til hoffet for at vinde prinsessens hjerte. For børn i skolealderen og helt ned til de 2½-årige. Billetter koster 50 kr. og kan købes i døren kontant eller mobilapay - eller ved at skrive til tvglud@gmail.com

 
27. april 2019 * Møde om strålingsrisici. Der arbejdes for tiden på, at arrangere et borgermøde om de sundhedsmæssige risici ved stråling fra mobilmaster. Datoen vil sandsynligvis blive onsdag 12. juni på Mejeriet, i ABAF-regi. Det er gruppen som arbejder for, at den eksisterende mast ikke bliver skiftet ud med en højere og større mast, hvorpå der skal sættes et stort antal antenner.
VH Inge Schøler og Karin Fosdal


 
 
17. april 2019 * Borgermøde på vej. Kære Alken-borgere og andre interesserede. Vi arbejder i øjeblikket på højtryk på et borgermøde der kan imødekomme de indlæg, der har været her på siden og i samtalen i byen. Vi er i dialog med kommunen og håber, der kommer en repræsentant ud fra Plan og Byudvikling. Påsken kommer til at forsinke vores proces en smule, og jeg vil blot forsikre jer om at vi arbejder på sagen. Forhåbentlig har vi en dato klar efter påske. Venlig Hilsen Julie Abildgaard, formand ABAF.
Se prospektet om Generationsfællesskab i Alken, for det er jo nok det, det handler om.

23. mar. 2019 * Udflugt til Vandet Sø oven i turen til Thisted Bryghus. ABAF kan nu endelig stolt præsentere program for virksomhedsturen til Thisted Bryghus fredag 20. september med tilhørende tur i det grønne ved Vandet Sø, se programmet. Det er på falderebet at vi når en rundvisning og ølsmagning på det historiske bryggeri, idet de nye bygninger forventes taget i brug 1. december. Der er allerede stor forhåndsinteresse, og når bussens 55 sæder er fyldt ud, bliver der lukket for tilmelding. Så det er bare med at flyve en mail af sted til mig på alken67c@gmail.com, skriv evt. hvilken sandwich du ønsker på hjemturen. Så svarer jeg tilbage med opkrævning af depositum. ABAF er med en underskudsgaranti officiel arrangør på udflugten, hvorved et evt. overskud går til ABAF. På foreningens vegne, skål og vel mødt, Jan Andresen.

16. mar. 2019 * Ny byfestdato. Vi har været nødsaget til at flytte datoen for byfesten, skriver Julie Lindegard fra ABAF. På generalforsamlingen oplyste vi ellers 24. august, men det kan desværre ikke lade sig gøre. Så ny dato: Lørdag 17. august 2019.
 
4. mar. 2019 * Sådan fordelte Boes og Alken fastelavns-rovet. En fuld sal med alders-opdelte tønder på Alken Mejeri var rammerne under søndagens tøndeslagning: Dagplejetønde: Noah fra Alken blev konge. Børnehavetønde: Selma fra Boes blev konge. Lily-Marie fra Alken blev dronning. Skoletønde: Aia fra Bjedstrup blev dronning, Charlie fra Alken blev konge. Mandetønde: Nikolaj fra Boes blev dronning, Mathias fra Boes blev konge. Kvindetønde: Søs fra Alken blev dronning, Maiken fra Alken blev konge. Bedst udklædte blev ved afstemning valgt: Charlie fra Alken, som var klædt ud som fin dame, han vandt et gavekort fra købmanden på 10 is. 
Se alle 34 fotos af Rasmus Arentsen fra tøndeslagningen på Alkens Flickr-univers

 
 
 
1. mar. 2019 * Underskud i borgerforeningen. ABAF kom ud af året 2018 med et underskud på 14.589 kr.  – efter en nedgang i indtægterne på 9.083 kr.. Udgifterne steg i forhold til 2017 med 11.144 kr. Er det farligt, blev kassereren spurgt på generalforsamlingen. Nej, lød svaret fra Asmund Bertelsen, kun hvis det fortsætter. Han pegede ved gennemgangen af regnskabet på, at der har været tre afgørende ændringer i forhold til året før. En nedgang i kontingentet – minus på 4.050 kr. - som følge af medlemsnedgang og sene indbetalinger af kontingent. En del af dette beløb vil derfor ses i 2019-tallene. Der er nedgang i lokaletilskud fra kommunen, et minus på 6.410 kroner på grund af, at huslejen til Mejeriet falder. Overskud ved arrangementer er faldet og giver minus på 970 kr. Bestyrelsen er indstillet på at arbejde hårdt i det nye år på at skaffe alle slags indtægter, men man håber på mindst lige så meget hjælp til arrangementer som i 2018. Desuden vil det batte, at der kommer flere medlemmer ind og helst alle tilflytter-familier. På grund af kommunens støtteregler er det en ekstra fordel med børn og unge under 25 år. Alken Byfest, fastelavn, kvindefest og koncerten med Young Flowers var succes. Til koncerten var 15 pct. af gæsterne fra Alken og 85 pct.udefra. Den slags skal prøves igen, og ABAF har allerede hyret en anden profil fra dengang i 1967, nemlig Stig Møller Trio til fredag 10. maj. Alle valg var genvalg. To suppleanter afgik, Holger Vig og Mai-Britt Ravn. Nyvalgte blev Helle Kjærsgaard og Karin Fosdal. Se udførligt referat under ABAF-bjælken her på siden fra 4. marts. Der var 23 mødt til generalforsamlingen.
Forrest ses formand Julie Abildgaard og kasserer Asmund Bertelsen. (Foto: Peter Abildgaard )

 
18. feb. 2019 * Boes og Alken sammen om fastelavn. Nabo-borgerforeningerne inviterer til fastelavn på Alken Mejeri søndag 3. marts fra kl. 14.
17. feb. 2019 * Qi gong - gratis prøvetime. Kom og prøv qi gong onsdag 27. februar kl. 18-19 på mejeriet. Susanne Behnke Emmysdatter tilbyder en uforpligtende prøvetime til alle interesserede. Herfra kan vi se, om der er interesse for et lille forløb over flere onsdage. Mød op i tøj, du kan bevæge dig i. Anne Mette Granner og Susanne
16. feb. 2019 * Seks torsdage med morgenyoga. Torsdagene 21. og 28. februar samt 7., 14., 21. og 28. marts kl. 8-9.30 står Eva Michaelsen for morgenyoga i ABAF-regi på Alken Mejeri. Man medbringer selv yogamåtte og tæpper/pude. 450 kr. for seks gange. Kontant betaling første gang.
15. feb. 2019 * Justerede vedtægter på vej i ABAF. Torsdag 28. februar kl.19 er der generalforsamling i borgerforeningen på Mejeriet. Her er dagsordenen, hvor det bl.a. fremgår, at der er nogle vedtægtsændringer på vej. Deadline for forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal sendes til julieaabildgaard@gmail.com senest 21. februar.
14. jan. 2019 * Alken Borger- og Aktivitetsforening inviterer til generalforsamling torsdag 28. februar kl.19 på Mejeriet. Dagsorden følger. Deadline for forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal sendes til julieaabildgaard@gmail.com senest 21. februar. 
12. jan. 2019 * Vores landsbyer er populære, og der er flere bosætnings-projekter på tegnebrættet. Derfor inviterer Alken Borger- og Aktivitetsforening og Liv i Landsbyerne til møde om landsbyudvikling og bosætning på Alken Mejeri torsdag 17. januar kl. 19-21. Alle er velkomne. Hvad er en landsby? Hvor stor eller lille skal den være? Hvem skal bo i den? Hvilke typer af boliger skal være tilgængelige? Og hvordan hænger udvikling og sammenhængskraft egentlig sammen? Spørgsmålene er mange, og blot nogle af dem vi på mødet forsøger at finde svar på i fællesskab. Jens Thor vil fortælle seneste nyt fra projektet på Anes Høj og om planen om en almennyttig boligforening. Michael Eberhard fra Fabulas vil fortælle om planer med Jens Ladefogeds grund på Emborgvej 97 og har desuden inviteret folk fra arkitektfirmaerne C.F. Møller, som snakker om landsbyudvikling, og Plusform, der taler om lokalprocesser. Fra By- og Plan-udvalget i Skanderborg Kommune kommer Maria Temponeras (EL) og Ole Drøgemüller (S) og fortæller om deres syn på landsbyudvikling i vores område. Første tredjedel af mødet vil være afsat til oplæg, hvorefter det vil være muligt at stille spørgsmål til paneldeltagerne og debattere i plenum. Formålet med mødet er, at borgere og lokale aktører kan blive klogere på hinanden. Hvilke ønsker, bekymringer og forhåbninger, der findes i projekterne og blandt de lokale beboere. Knud Abildtrup vil være moderator for debatten. Vel mødt! Alken Borgerforening og Liv i Landsbyerne.
 
1. jan. 2019 * Palæstina 2018 - med egne øjne. Ann Bertelsen fra Alkenvej indbyder nu til en rejsefortælling med billeder fra Palæstina i efteråret på Mejeriet søndag 20. januar kl. 10-12. Indtryk fra et Mellemfolkeligt Samvirke-højskoleophold i Betlehem med udflugter til en række konfliktpunkter på Vestbredden, NGO’er, organisationer, flygtningelejre mv. 600.000 israelere er nu ulovligt bosat på den besatte Vestbred, og israelerne styrer med hård hånd og stor uretfærdighed vandforsyning, trafik, byggeri osv. i det palæstinensiske ’selvstyreområde’. Foredragsholder Hans Ege Jørgensen var rystet over det, han så og hørte. Han suppleres af Ann og evt. andre deltagere. Arr.: ABAF, gratis adgang. 

 

 


 

 
 
 
Uge 33 2019 * Det kom bare til mig. Med en hånd på hovedet reflekterer Sanne Gry Hansen under byfesten over, hvordan det lykkedes hende at vinde Hanne Lisbeth Nielsens terninge-konkurrence med en 50'er på spil: Slå 15 ens på færrest mulige slag. Sanne vandt med bare otte slag - foran Gary Craig med 11. Begge dele godt klaret - prøv selv. (Foto: Knud Abildtrup)
 
 

Kontingent:
Børn og unge op til 25 år: 150 kr.
Voksne over 25 år: 200 kr.
Pensionister: 100 kr.

Kasserer: Asmund Bertelsen, Alkenvej, asmundbertelsen@gmail.com

Girokort
kan fås hos kassereren. 

Konto-nummer: Danske Bank. Reg. nr. 1551. Kontonr. 16472573.

Bestyrelsen opfordrer medlemmerne til at aftale faste kontingent-indbetalinger med banken. 15. marts er en god dag til fast betaling


 
Uge 34 2017 * Jens Langkjær ledede bydystens slow-biking, vandpistol- og ballontransport. Og Britta Boisen er ikke ved at stikke hovedet ind i megafonen, selv om det kan se sådan ud. (Foto: Peter Abildgaard)
 
 
Shelter-booking foregår her og gælder de tre shelters på Fællespladsen, Uglen, Ræven og Frøen. Læs mere om betingelser, muligheder, priser - og rabatten til medlemmer af ABAF.

Retningslinjer for ABAF's brug af Mejeriet - se dem her på siden under 7. feb. 2017.


Vedtægter for ABAF - som de senest er ændret i maj 2015: Se dem her.
Tovholderliste. Se hvem, der er tovholdere på hvad i Alken Borger- og Aktivitetsforening her.

 
Uge 22 2017 * Rejsegilde: Margit Szlavik og Lene Bay med harmonika og violin. (Foto: Bendt Nielsen)

 

Hjertestarteren er tilgængelig døgnet rundt og må bruges af alle i tilfælde af hjertestop. Den tages ud af skabet, og når den åbnes, er der tydelig instruktion i, hvad man skal gøre. 14 personer fra Alken, Svejstrup og omegn har været på et 13 timers førstehjælpskursus og vil kunne kontaktes ved ulykker / alvorlig sygdom / hjertestop til hjælp og vejledning indtil ambulancen når frem: Se telefonlisten. Ved person uden bevidsthed og uden normal vejrtrækning: Ring 112 -  Påbegynd hjertemassage - Hent/ring efter hjertestarter, hvis I er flere.
 

Referater fra bestyrelsesmøder:
Menuen til venstre > Borgerforening > Bestyrelse > Bestyrelsesmøder


Referat generalforsamling 2012 her
Referat generalforsamling 2013 her.
Referat generalforsamling 2014 her.
Referat generalforsamling 2015 her.

På loftet sidder nissen - julemåneden er begyndt i Alken. Juletræet - superflot i 2009.

Byfest - i 2015 lørdag 29. august.

Borgerforeningen bruger logoet på t-shirts, biler og breve - og klistermærket kan købes for 5 kr. hos købmanden. 

 

Foreningens formål: At varetage byens, lokalområdets og borgernes interesse samt at styrke det lokale liv og den mellemfolkelige kontakt, gennem et bredt aktivitetsniveau, og at indbyde til forhandling om emner af fælles intereesse.

 

 

Tovholdere. Her er en oversigt over en masse ansvarsområder, og hvem, der tager sig af dem.

 

 

Ordinær generalforsamling: Hvert år i marts. 

 

 

Eva Michaelsen, Ninna Nørgaard Gewitz og Hanne Ravn - ved at undfange ideer? (Foto: Sanne Dudoret) 

Gode ideer. Så hvis du går med en god idé og lyst til at lave et arrangement eller stå for en aktivitet, vil vi gerne høre fra dig, da der er mulighed for at arrangere det i foreningens regi.