Forside
Borgerforening
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Alken Bryghus
Natur
Alken Saftklub
Alken Have
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Adele og skolen i Mali
Alken Gedemarked
Håndtryk
Folk i Alken 2014
Folk i Alken 2013
Folk i Alken 2012
Folk i Alken 2011
Folk i Alken 2010
Folk i Alken 2009
Folk i Alken 2008
Folk i Alken 2007
Atma fra Alentejo
2019 Peter Gregersen
2021 Perma Eva
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelters i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by GATE technologies

 

Folk i Alken 2010

1. dec. 2010 * Jørgen Fjord er død. Jørgen Fjord, Søbjergvej 6, døde tirsdag morgen efter to dage med lungebetændelse. Han bisættes fra Dover Kirke lørdag kl. 14, oplyser Søs Nielsen og Olga Fjord Keis. Jørgen Fjord blev 85 år i marts - se omtale 7. marts 2010 på Folk i Alken.
27. nov. 2010 * Winnie har født en pige. I søndags fødte Winnie Pohle en stor datter, så lige så stort tillykke. (Foto: Birgit Pohle) 


23. nov. 2010 * Louis må nu køre bil. Det forlyder fra ham selv, at Louis Werner Hansen nu har fået kørekort. Tillykke.
11. nov. 2010 * Osman er død. Forhenværende beboer i Alken, Muhammed Osman, er død af bl.a. lungekræft. Osman var en udadvendt mand, og mange lærte ham at kende som et elskeligt og viljestærkt menneske. Han begraves i Århus fredag.


3. nov. 2010 * Kjeld bliver 60. Stort tillykke til Kjeld Langballe, der bliver 60 år torsdag 4. november, lyder det kærligt fra Gerda Langballe. Kjeld har rod i Svejstrup Enge og vil nyde sin tredje alder dér, ved at sidde og kigge ud over engene og filosofere og bare nyde livet.
Det glæder han sig til - og han fortjener det om nogen efter over 40 år på arbejdsmarkedet. Vi nyder alle godt af Kjelds sociale væsen og glæder os til at se, hvad der kommer til at ske. 
27. okt. 2010 * Jonas har fået navn. 40 nød svampepaté, skoven falmede trindt om land, og Jonas fra Sandvejen havde nu navn. Fællesspisningen bød også på remindere om brainstorm søndag og tredje tag-støtteweekend. 

17. okt. 2010 * Den nye Maibritt. Maibritt Ravn har fået en navnenabo i Maibritt Hvam Pedersen, der i foråret rykkede ind i Alkenvej 44 D - sammen med Jasmin på otte, Rebekka på seks og Viktor på to. De flyttede til Alken fra Dover-området. Velkommen til.

27. sep. 2010 * 53 cm familieforøgelse. På Sandvejen er en lille ny gut kommet til verden. Sanne Gry Hansen og Benjamin Hoff Skovgaard blev 20. september forældre til ham her. 3780 gram og 53 cm. Velkommen til. (Foto: Søren Slebo)

26. sep. 2010 * Boldglad indvandrer fylder 60. På torsdag 30. september er det 60 år siden, familien Larsen voksede til fire, da Hans Ditlev Hornbek Larsen kom til verden i København. Halvandet år senere var familien ved at miste ham, da både Hans og hans far fik polio. Hans klarede sygdommen uden mén, men det gjorde hans far desværre ikke. Han døde af følgekomplikationerne. Den øvrige familie rykkede tæt sammen om den lille familie, og Hans er vokset op med nære relationer til mostre, onkler og en morbror. Mamma Hornbek holdt de to drenge ulasteligt klædt. Om vinteren i knickers, og når temperaturen havde rundet de 12 grader, kom shortsene frem. Hans spillede meget fodbold, både i klub og med gadens andre børn og har i øvrigt dyrket de fleste sportsgrene, hvor en bold indgår.
Hans klarede sig godt i skolen, men blev i løbet af gymnasietiden indhentet af skoletræthed og ungdomsoprør. Han klarede med nød og næppe at få sin studentereksamen. Herefter flyttede Hans i kollektiv, startede på historiestudiet, startede ved postvæsenet, fik fast kæreste, og fik barn - Morten. Det tog alt sammen meget energi, og studierne var der ikke meget tid til.
I 1974 udvandrede Hans og mange fra kollektivet til Jylland, hvor de sammen med en jysk fraktion skulle starte en socialisering af jyderne. Det gik ikke helt som planlagt, men Hans fik smag for det jyske og er blevet hængende.
I 1983 blev Hans og Hanne Lisbeth Nielsen kærester. De boede i en del år i Vitten, hvor de fik Lasse og Kasper. Efter et halvt år med forældreorlov i 1996, som de brugte til at rejse ’rundt om jorden’, rykkede de teltpælene til Alken og omegn. De første tre et halvt år år i Engene. I 2000 rykkede de så ind i selve City, hvor de købte huset på Emborgvej 115.
Hans overtog i ’97 posten som kasserer i Alken Borger- og Aktivitetsforening med klart fokus på et højt medlemstal og kommunens støtteordninger og var annoncehaj for Byfestbladet. Han blev hurtigt et kendt ansigt i byen og siden aktiv suppleant i mejeribestyrelsen, hvor han med overblik og grundighed bl.a. forbereder og afvikler arbejds- og rengøringsdage.
I dag dyrkes fodboldinteressen mest foran skærmen i caféen på Alken Mejeri, hvor han kloger sig blandt andre ligesindede. Badminton dyrker han dog stadig i praksis. Den mangeårige og vellidte lærer ved Fjordsgades Skole dyrker privat sit shoppe-gen i byggemarkeder til gavn for hus, have, mejeriet og sommerhuset ved Hirtshals.                                                        (Foto: Sanne Dudoret)22. sep. 2010 * Elsebeth fylder 60. Lørdag den 25. september fylder Elsebeth Karsholt, Emborgvej 90, de seksti år. Fødselaren er født og opvokset på Møn - indtil forældrene flyttede til Ålborg-området for næsten 50 år siden – og derefter er det gået slag i slag.

 Studier i Århus og København, med studenteroprør, kvindebevægelse og makrobiotik. Et år gik med rejser, Europa rundt i folkevognsrugbrød og med bus til Indien. Det førte yoga og meditation med sig – en livslang interesse for livets spirituelle sider, som bl.a. blev udforsket på Vækstcenteret og hos Bob Moore. Et aleneliv i et lille skovhus blev i 1989 afbrudt. Elsebeth flyttede ind som lejer i Ry, og da kom Jørgen (Finnemann, red.) for at byde ejeren velkommen til Jylland. Og hvem sad dér i hjørnet og sagde til den fremmede mand: 'Vi ses'. Jo tak, det gjorde Elsebeth, og de ses jo fortsat, nu 21 år senere. 

Og den kvinde, der ikke troede hun skulle have børn - før han kom som et lyn fra en klar himmel. Lynet slog ned, og det skulle kaperes. Adam blev født kort før Elsebeths 42 års fødselsdag.  

Arbejdslivet har været omskifteligt, fra indvandrerundervisning, daghøjskole, aftenskole og de sidste 12 år som kropsterapeut på en døgninstitution med familiebehandling. Det blev sidste station i arbejdslivet, nu kalder efterlønnen med de muligheder, det indebærer for at realisere sig selv og give frit til verden. Ældrebyrde, nix. Der er mange ressourcer tilbage. Healing og terapi kan udfoldes. 

Nogen har således opdaget, at Elsebeth er startet i Alken-koret, og ved siden af det tager Elsebeth til Århus 1-2 gange om ugen for at give gratis healing i Hearts & Hands og for at være med i organisationens hjælpearbejde for alvorligt syge, døende og pårørende. Også Musikhuset har en dragende indflydelse, hvad enten det er opera, den klassiske musik eller japansk trommedans.  

Fødselsdagen bliver fejret med den nærmeste familie i Cori, en bjerglandsby syd for Rom. Denne rejse er også grunden til, at Elsebeth ikke deltog som behandler i byens Krop-Sind-Ånd arrangement. Det er ellers hendes hjemmebane.


 

19. sep. 2010 * Få styr på dit eget website og støt taget. Jan Mikael Granner fra frontGATE Solutions tilbyder nu et hjemmeside-kursus på Alken Mejeri for områdets mange små selvstændige - og for hver deltager støtter han Mejeriet med en tagplade. Læs om kurset.


19. sep. 2010 * International tilgivelse. Tove Nyholm er på vej til Uganda som led i et antropologisk projekt mellem universiteterne i Århus og Gulu. Planen er at få udstillingen med labyrinten derned med beretninger om tilgivelse fra Danmark, New York og Uganda.
15. sep. 2010 * Gustav og Carl fik en lillebror. Endnu en nyfødt på Anes Høj, denne gang i nr. 11, hvor Anne Mette og Flemming Martinsen 8. september fik en lille dreng - lillebror til Gustav på 11 og Carl på otte. Tillykke.
5. sep. 2010 * Familien Schmidt til byen. Fra Frederiksbjerg er Jeannette Frandsen Schmidt, Kristine og Lotta Schmidt nu flyttet til Emborgvej 119, hvorfra Lene, Sigurd og Aksel Kjeldsen er flyttet til søen. Velkommen til. (Foto: Sanne Dudoret)


4. sep 2010 * Søren blogger. Med overskriften 'Alt afhænger af attituden' blogger Søren Christensen i Stiften hver fjerde søndag. Hans beskrivelse af sig selv er: Storttænkende-visionær-igangsættende-empatisk-rolig-omfavnende-humoristisk-rå-blødhåndet-kontant-gavmild-realistisk-romantisk-rådgivende-kropslig behandlertype. Følg med.

24. aug. 2010 * Havefest. Min havefest lørdag 28. august bliver flyttet til mejeriet på grund af vejrudsigten, skriver Mette Yde.
                                                                                                          (Foto: Sanne Dudoret)
16. aug. 2010 * Smash, smink og strik. Torsdag 19. august fylder Mette Yde Sørensen, Anes Høj 6 50 år. Håndboldpigen Mette voksede op i Horsens, men flyttede til Århus for at spille på Brabrands divisionshold, hvor hun var kendt som en både ilter og temperamentsfuld fløjspiller, der ikke var til at holde. Uden for banen var hun pædagogmedhjælper i Gellerup-institutioner og valgte også siden pædagogseminariet. En veninde fik Mette med til badminton i Skovbakken, hvor også murer Jan Mortensen og hans fætter spillede. De to ikke bare servede og smashede sammen, men flyttede snart helt sammen - og har nu dannet par i 21 år. Jans døtre Nadja og Mia fik snart søsteren Trine - der sine første år vænnede sig til at stå i barnevogn nede bag ved baglinien i badmintonhallen. Til Alken kom de tre i 2003, hvor de rykkede ind i et af de første huse, der blev ledige på Anes Høj. I Alken gør Mette sig ikke mindst bemærket på den kreative front: Som sopran i Alken-koret, som børne-sminkøse og tovholder for boderne til byfest, og som bodholder ved julemarkeder. Som ivrig strikkende holder hun styr på ikke mindre end to strikkeklubber - en i Århus og en i Alken. Ryggen har sagt stop for den mere voldsomme idrætsudøvelse, selv om Mette stadig går for at være  både stærk og sej. Næste projekt bliver snarere egen glasovn, for glas er for tiden det helt store. Professionelt gør hundeejeren sig gældende i som pædagog i Klubben i Højvangen.
2. aug. 2010 * Manden, der gik. Beboer ved Mossø gennem 15 år, Mik Sybrandt, flytter nu til Århus og skriver hilsen til Alken på smalltalken.


23. juli 2010 * Bader i kanaler og savner Mossø. Emelie Westzynthius er flyttet til København og skriver en hilsen fra sit nye liv. Læs smalltalken.
22. juli 2010 * Bonderøv i to omgange. Lørdag 24. juli fylder Ninna Gewitz, Alkenvej 41, 50 år.
Ninna er født og opvokset som yngste ud af fem i en rigtig landbofamilie lige udenfor Arden i Himmerland. Tog realeksamen på Arden Skole og HF i Aalborg.
Udover at være en rigtig bonderøv med egen fedekalv, hund og kat, som hun for øvrigt kørte over med traktoren, var Ninna en meget aktiv sportspige med håndbold som foretrukne sport. Var endda over et par samlinger på udvalgt hold. I dag prioriterer hun volleyball.

Ninna er også musikalsk, gik til klaverundervisning i mange år og var aktivt med i kirkekoret i Arden. Senere blev guitaren hendes foretrukne instrument. Alt sammen noget, som præger hjemmet meget idag :-). Ninna er endvidere opvokset i et hjem, hvor forældrene i bedste landbostil var aktive i 4H (hånd, hoved, hjerte og helbred).  
Et sommerferiejob på Skodsborg Badehotel gør hende formodentlig til den eneste i Alken, som faktisk nogensinde har set og rørt ved et par ægte 'Bjørn Borg'- underbukser :-). En meget stor og vigtig begivenhed i Ninna´s ungdom var et halvt år på Sønderborg Idrætshøjskole. Efter højskolen fik Ninna job som frivillig på en privat institution for unge fysisk handicappede udenfor London. Sammen med en lille folk frivillige boede og arbejdede hun der et års tid. Det var nok her, hun for alvor fik øjnene op for, hvilke værdier pædagogjobbet indeholder. Udover at arbejde her, levede hun selvfølgelig det 'vilde liv' i storbyen og var i høj grad med til at vise nye veje for, hvad man kunne slæbe fysisk handicappede med til :-)  Vel hjemme i Danmark igen startede Ninna på Jysk Fritidpædagogseminarium i Århus og efter et års tid på kibbutz ophold i Israel. Det gik selvfølgelig hverken værre eller bedre end at hun, som så mange andre, faldt for en af de unge mænd der. Om Arviram ville det eller ej, blev han slæbt med til Danmark og installeret på kollegieværelset i Risskov. Arviram havde heldigvis også sine egne drømme og gennemførte et arkitektstudium.  Ninna genoptog pædagogstudierne og kom i den sammenhæng til at gå sammen med Helle Petersen og Tove Ottesen. Senere flyttede de alle sammen i et opgangsfællesskab i Lundbyesgade, og her blev Noa og Dea født.  
I 11986 var Ninna som nyuddannet  med til at starte en ungdomsklub for unge fysisk og psykisk udviklingshæmmede i Århus. Lederen her hed Jacob. Det udviklede sig til mere end bare et kollegialt forhold og i sommeren '92 flyttede de sammen med Noa og Dea i et stort bofællesskab i Holme. Efter fire år og to børn mere var der behov for mere plads, og det stod klart for familien at de gerne ville bo i et mindre samfund med bl.a en velfungerende skole. De tog rundt i oplandet og besøgte skolerne. Bjedstrup Skole og Kirstin tog godt imod, og dengang var fire piger lige noget, der var efterspørgsel på i Bjedstrup. Tove og Ole havde endvidere snakket godt for Alken. Ninnas eneste betingelse var, at de skulle bo i Alken by, men sådan gik det som bekendt ikke :-) Igen blev hun en bonderøv med heste, får, hunde, høns, kat og stor have og trives med det :-).
Kort efter familien var flyttet til Alken, måtte Ninna erkende, at det var vanskeligt med døgnarbejde, stor familie og stort hus på landet. Hun forsøgte sig som dagplejer et års tid med børnene Laura, Krine, Oliver og Oscar.
Ninna har arbejdet i flere lokale institutioner - bl.a. Søtoften og Pensionatet Skanderborg Øst. I de seneste ca. otte år har hun været afdelingsleder i et bofællesskab i Brabrand.  I Alken gør Ninna sig bl.a. bemærket i rideklubben og Alken-koret.
 

20. juli 2010 * Lone Rodt i nyt job. Lone Bahnsen Rodt, Vædebrovej, bliver chef for et nyt Børnecenter under socialforvaltningen i Århus Kommune. Centeret rummer alle behandlingstilbud til børn og familier og beskæftiger ca. 1000 medarbejdere.

10. juli 2010 * Siv og Bruno på strabadstur. I forholdsvis strid søgang var Siv Werner Hansen og Bruno Nielsen i juni med til at sejle en lystyacht fra Azorerne til Juelsminde. De oplevede både grinde- og finhval samt hundredevis af delfiner i Den engelske Kanal. Sivs Facebook-venner kan studere både fotos og video fra den 14 dage lange sejlads.


10. juli 2010 * Troubaduren fylder 50. Altmuligmand og musiker Holger Vig, Alkenvej, fylder torsdag 15. juli 2010 50 år. ’Hvis jeg tager guitaren frem, hiver de mig nok efterhånden op i det nærmeste træ’, har han det med at sige. Og så åbner han alligevel sin guitarkasse og spiller løs til fællessang og sine egne sange, som han har gjort så ofte i Alken, siden han har for første gang dukkede op på legepladsen til en grillaften. Holger stammer fra Skive, hvor han blev uddannet som trykker på Skive Folkeblad og her var politisk aktiv på den røde fløj – langt ude, hvor de fleste i dag har glemt, hvad ’Kommunistiske Cirkler’ stod for.  

Siden kom han til Den fri Lærerskole i Ollerup, efter først at været omkring et københavnsk punk-kollektiv. Holger blev lærer og stiftede sammen med Lone familie i Odense, hvor Iver og Tilde kom til. I Alken dannede handyman’en nu par med Sidsel Olsen i det tidligere og ombyggede trykkeri på Alkenvej, og hvilken fest, fødselsdag, juletræ, sankthans eller fællesspisning har ikke nydt godt af, at Holger ikke bare kender de akkorder, der skal til, men ofte også samfulde 11 vers af sangen eller visen.

I 2008 gennemførte han en gammel drøm og udgav en cd med sine egne sange fra ende til anden. ’På gyngende grund’ kom på Dansktoppen – men først og fremmest ud med sine historier fra det virkelige liv, om samfundet og dem, der bor i det. Med meget iørefaldende melodier i en blanding af blues, rock, reggae, pop, calypsorytmer etc. fortalte Holger Vig bl.a. om en ægtemand der mister sit overmod, om religioner, der bliver for meget, om at være sig selv nok - og selvfølgelig om kærligheden.

Udover sit uomtvistelige musikalske bidrag til det sociale liv i byen, giver Holger den solide bund, når der skal være byfest, skaffes toiletvogn, snedkereres og findes på løsninger. Og i det nedlagte Horsens Statsfængsel fandt han som guide den perfekte mulighed for at fortælle kuriøse og groteske historier, som lige passede til ham.


10. juli 2010 *  Sognemedhjælper, sopran og sorgterapeut. Lis Norlander, Søbjergvej 5, fylder 60 år torsdag 15. juli. Lis er født i Smørumovre og var på idrætshøjskole, før hun uddannede sig til lærer. Virkede som sådan i knapt 20 år i Gladsaxe, hvor hun også boede sammen med sin datter Camilla. Ved siden af lærerjobbet begyndte Lis at uddanne sig indenfor selvudvikling, healing, meditation og massage. Har således en massageuddannelse fra Nordlyscentret og fulgte igennem mange år kurser hos Bob Moore i Ringkøbing.(Foto: Sanne Dudoret)


Det var også her, hun mødte Steen, med hvem hun for ca. 18 år siden købte huset på Søbjergvej 5 og flyttede til Alken fra Sjælland. Den indre søgen efter nye dybder har bragt Lis omkring en terapeutuddannelse hos Speculargruppen, en sorgterapeutuddannelse og utallige andre kurser indenfor selvudviklingsfeltet og det spirituelle. Lærerjobbet er siden lagt til side, og i dag arbejder Lis som sognemedhjælper ved Christianskirken i Århus og har klienter hjemme. Hun deler endvidere af sine healingsevner i foreningen Hearts and Hands.
Hvis man møder Lis lidt forsovet sent en formiddag skyldes det oftest, at en bog bare ikke kunne lægges til side midt nat - hun elsker at læse, er ivrig vinterbader helst i havet, ivrig sopran i Alkenkoret, og trofast morgenyoganist.
Fødselsdagen fejres i et sommerhus ved Norsminde sammen med datter, svigersøn og to børnebørn. Et hus Lis holder en uges ferie i hvert år.


Undtagelsesvis bringer alken.dk et familiefoto, selv om det er midtpunktet, der er hovedperson i denne sammenhæng. Men det er trods alt Edels nærmeste familie på fotoet, så mon ikke det går?

2. juli 2010 * Også Edel fylder 50. Edel Laursen, Boesvej, fylder søndag 4. juli 50 år. Edel bor i dag og er også født på landet - nemlig mellem Sig og Varde i Sydvestjylland.
Efter endt folkeskole tog hun en handelsskoleeksamen, da der var udsigt til at blive bankelev – sprang dog fra, og i stedet arbejdede hun på en planteskole og plejehjem for derefter at tage på gymnastikhøjskole i Viborg. Edel blev optaget på sygeplejeskolen i Sønderborg og efter endt uddannelse flyttede hun med Søren - skolekammeraten, der blev både kæreste og mand - til Aalborg, hvor det blev til fire år på sygehuse og i hjemmeplejen.  

Hun tog på trekking i Himalaya op til Everest Base Camp – det gav blod på tanden, og huset i Aalborg blev solgt for at tage på et års rygsækrejse i Asien og New Zealand. 

Efter endt rejse flyttede Edel til Århus og fik Simon – og familien flyttede herefter til Alken ved en tilfældighed. Karen Jensen fra Alken havde en annonce i avisen, hvor hun tilbyd at udleje gamle Anes hus. Herefter har Edel boet på stort set alle veje i Alken, hvor Anders kom til på Alkenvej og Anne på Søbjergvej, inden hun efter en større bolig-eftersøgning endte med hele familien på Boesvej 3. 

Edel nyder livet på landet med heste, katte, hund og får. Hun har også haft tid til at lede damegymnastikken i Dover GF, hvor hun stadig er aktiv som udøver. Hun holder også formen ved lige ved at gå til spinning – sikkert for at have gode ben, når hun suser op og ned af bakkerne på sin nye mountainbike. 

Efter 18 år på intensiv afdeling i Århus er Edel nu i det private hvor hun er produktchef hos medicinalfirmaet B. Braun og har nu hele Danmark som sin arbejdsplads. Men erfaringen fra intensiv bruges ikke kun på arbejdet – Edel deltager i øjeblikket også på Tunø Festival, som en del af lægevagten som sygeplejerske – men tager dog fri for at holde fødselsdag hjemme 4. juli.27. juni 2010 * Høgni er blevet bachelor. Høgni Mortensen kan nu kalde sig bachelor i engelsk og europæiske studier fra Handelshøjskolen i Århus. Tillykke.
 

25. juni 2010 * Hun går sidst hjem – og er tidligt ude. Klubpædagog, festnyder og mor med stort m, Helle Petersen, Emborgvej 121, fylder onsdag 30. juni 50 år.

Sine første barneår tilbragte Helle i København og teenagelivet i Faaborg, indtil hun sammen med veninder styrede mod pædagogseminarium i Århus og kollektiv i Solbjerg. Som ung fik hun for alvor smag for at rejse, både på egen hånd og sammen med rejsefæller. På blaf gennem ørkenen i Egypten.


I kibbutz i Israel. I Thailand, som hun fornylig vendte tilbage til. I Indien. På trekking i Himalaya. I Australien, hvor hun tjente til rejsen ved at servere på restaurant, og ikke at forglemme – som model for et sæbefirma: Det gav til hjemrejsen.
Når ellers hun var i Århus, var hun på job i en ungdomsklub, men sejlede så med sejl over Atlanten og helt op i Amazonas. Vel tilbage – i 1990 - blev Sofie født, og på et gøglertræf året efter på fynske Hesbjerg var hun (også dengang) bartender og mødte en smuk og charmerende skuespiller, russiske Mischa Belinson.
i ’92 flyttede han ind til Helle i Århus, hvor de giftede sig. 11 forskellige nationaliter gæstede brylluppet i den lille toværelses.  Allerede dengang havde familien – med gode venner på Sandvejen - kig på hus i Alken, men fandt ikke det rigtige. I ’94 kom Julie til, og i ’96 flyttede familien på landet i Boulstrup. Stor lykke med høns, urtehave, kaniner og Emil på vej.  

I ’99 kom et vigtigt opkald fra Alken. De slog til med det samme og kunne flytte til Emborgvej 121 med den store have, Helle gravede sig ned i og siden har fået til at blomstre og dufte – og allersenest udvidet med hjemmebygget shelter, der også kan fungere som bar.

Helle droppede børnehavejobbet i Malling og prøvede i tre måneder kræfter som dagplejer, til hun kom til Bjedstrup Børnehus – først i børnehaven, i dag i klubben. Hendes omsorgsevner nyder Sofie, Julie og Emil dog allermest godt af. Helle er mor med stort m.

I Alken er Helle fast kvinde i festlivet – og ikke bare til allersidst, når den hårde kerne, der fester igennem, tegner sig. Når der skal planlægges, pyntes op, bookes musik, bages pandekager og laves café, er Helle nemlig tidligt på færde som en af dem, der lægger grunden for, at alle kan ha’ det sjovt. For det skal det være, og er det ikke allerede sjovt, vil hun samvittighedsfuldt, energisk og målbevidst arbejde på at få stemningen i vejret, mere tequila på disken og gang i festen. I  en af fredagsbarens rigtig gode perioder brugte Helle i bargruppen sin kreativitet og fantasi til at opbygge tema-aftener – Titanic – Beach Party – Casino Bar – og gjorde sit til at ændre bartraditionen fra at være en ren mandeklub.


 

 

 

 

 

En ung Helle Petersen - med slående lighed med egne børn.19. juni 2010 * Huer og hestevogne. Så kommer ugen med båt og studenter af alle slags: Jette Ottesen, Lene Boisen, Dea Nørgaard Harel, Jesper Fosdal, Tilde Kramer Vig, Bjørn Vind Abildtrup, Trine Yde Sørensen, Camilla Bech-Illum og Emil Hvelplund er færdige. Hurra for jer og huerne.

13. juni 2010 * Ny familie i Doktorboligen. Jesper Mührmann-Lund er sammen med børnene Thit, Johan og Marcus flyttet fra Skanderborg til Alken, hvor de bor i Doktorboligen.
10. juni 2010 * Gert fylder 60. Lørdag 12. juni fejrer

Gert Nielsen, Emborgvej 175, 60 år. Gert Mekaniker driver Alken Gl. Smedie, som han overtog i 1992 efter den gamle smed, Peter Andreassen, der havde overtaget smedien efter sin far. Stadig står biler, olietønder og lifte i den gamle bygning, hvor også Alken Forsamlingshus lå i en årrække. Med værksted midt i Dover Sogn har Gert ikke bare sørget for privatbiler, men i høj grad også traktorer og landbrugsredskaber. Gert og Margit har ikke kun haft et rend af folk, der skulle have ordnet bilen, men også af egnens småbørnsfamiler – til Margits dagpleje.    


30. maj 2010 * Sølvbryllup ved søen. Tirsdag 1. juni fejrer Knud og Grethe Røgen, Alkenvej 165, sølvbryllup. Parret, der i tidernes morgen mødte hinanden på fodboldbanen i Stjær, bor i den mørkere del af året i Stjær, men i den lyse del i sommerhus ved Mossø. Knud begyndte som civiløkonom, men læste videre til murer, og som sådan arbejder han i dag i familiens entrepenørfirma sammen med sine brødre Henning og Jens.

Grethe arbejdede i mange år på SFO i Stilling og er i dag beskæftigelsesvejleder på plejehjem i Hørning. Sølvbrudeparret, der undertiden ses kørende i en funklende sort veteran-Mercedes, har børnene Line, Maria og Christian.27. maj 2010 * Lene 50. Onsdag 2. juni fylder Lene Breumlund, Anes Høj 1, 50 år. Lene er født og opvokset i Vejle og uddannet i Odense, hvor hun blev færdig som EDB-assistent i 1985. Derefter flyttede hun til Århus, hvor hun har arbejdet indenfor IT.
I sin fritid har hun spilet tennis og badminton og ikke mindst sejlet – bl.a. som medlem af ’Bugten’ i Århus.

Det var da også på en sejltur til Tunø, Lene mødte Peder, som hun har to børn med - Jonas på 13 og Astrid på 7. Lene elsker livet i Alken, hvortil hun og familien flyttede i 2002. Sidste år meldte Lene fra arbejdsmarkedet og laver nu glas, pil, bogføring for mindre firmaer m.m.
25. maj 2010 * Hensynsfuld handyman. Lørdag 29. maj fylder klubleder Poul Ravn, Alkenvej 44, 50 år. ´Poul, er du egentlig den eneste, der arbejder her..?’ Sådan lød et frejdigt spørgsmål fra et af de mange børn, udemanden Poul har knoklet rundt sammen med som pædagog. Dengang var det i en SFO i Åby, hvor ’Polleskoven’ stadig bærer sit navn fra dengang, Poul i arbejdsjakke havde gang i hammer, sav og bålsted.
Poul er fra Brande, hvor han både arbejdede som murerarbejdsmand, blikkenslager og på trælasten, før ryggen sagde stop, han han søgte mod Århus og blev udlært som laborant.

Alt det indendørs arbejde blandt mere tørre professortyper på Århus Universitet holdt dog ikke i længden.  Poul ville ud, og hvorfor ikke kombinere musikken og udelivet med barnepasser-erfaringerne fra de små søskende og blive pædagog? 

I Brande fandt han sit livs Maibritt, han var 17 og hun var bare 15, så de har holdt sammen i 33 år. På højskole oplevede hun den forunderlige transformation, at den langhårede knallertdreng med læderjakke begyndte at klippe uld, karte og spinde – dog ikke strikke - og også blev vegetar. Her fandt han sit første band – ’Fodsvamp’ – og på seminariet opstod ’Power Pop Party Band’, hvor han sang og spillede guitar til opløsningen for ganske nylig – og som blandt andet har optrådt til byfest her.
De to fortsatte i kollektiv i Rosenkrantzgade og bofællesskab i Åbyhøj, før de med Emil ved hånden kom til Alken, hvor den yderste ejerlejlighed i ’blokkerne’ stod og ventede på dem. Emil skulle gå i Bjedstrup Skole, og i Bjedstrup fik den inkarnerede ude-pædagog snart job i børnehuset, og satte fra første færd sit præg på klubben, hvor han i dag er leder og aldrig er til at finde, fordi han lige har gang i et eller andet et sted. 
 

Alken Mejeri nød godt af arbejdsomme og samvittighedsfulde Poul i hele ni år, hvor han både var udlejer og vicevært, havde styr på service, strøm og wc-papir – og det i en periode uden så mange fælles arbejdsdage som i disse år. Det kunne så også mærkes, da den hjælpsomme nabo stoppede med at bruge sine weekendtimer på mejeriet.
I adskillige Alken-revyer var han fast mand på scenen, hvem husker ikke hans smægtende jyske i sin Gertrud-Sand-inspiration sammen med Jens Langkjær eller hans romantiske duetter med Maibritt?


I Dover GF er han mangeårig oldboys-spiller – med de obligatoriske skadepauser - og blev selv træner på Lasses hold. I Alken-koret synger han tenor, og selv komponerer han børnesange om drager og sørøvere, der stadig bliver brugt de steder, han har haft sin guitar fremme.

Med et arsenal derhjemme af dingenoter og duppeditter, som han en gang nok skal få brug for, opretholder han et aktivt familieliv som hensynsfuld handyman, der aspirerer til en lokal Storm P-pris med sans for opfindsomme genbrugsløsninger. Og nu fylder han så 50.


25. maj 2010
Olga siger tak til famiien. Olga Fjord Keis, 92 år, benytter smalltalken til en inderlig tak til sin hjælpsomme familie, der tager sig godt af både hende og hendes mand på 85, Jørgen Fjord.

23. maj 2010 Tipper og tillidsmand. Sander Jensen, Emborgvej 98, fylder 50 tirsdag 25. maj. Sander bor som en af lokalområdets længstboende i det samme funkishus, hvor også hans bedsteforældre holdt til, og hvorfra havedyrkeren via en vejbod i store dele af året sælger friske grøntsager fra sin velplejede nyttehave. Som uddannet smed arbejder han i dag på Rival i Svejstrup, hvor han er sine kollegers tillidsmand, og i sin fritid er han ikke mindst en stabil tipper i Alkens traditionsrige tipsklub. I Ry har han dyrket håndbolden som aktiv både på og uden for banen, mens han mere lokalt ses med grøn hat og gummistøvler som jæger på lejede jagtområder rundt om Alken - bl.a. sammen med  'Røde Bent', der sammen med Norma er fødselarens forældre i Svejstrup. I foreningslivet i Alken kender mange Sander som rideklubbens fanebærer, mangeårig skydeteltholder ved byfesterne, indehaver af adskillige dilettant-roller, da der i en lang periode var fast dilettant i byen. For tiden fast mand på borgerforeningens lammehold - af gode venner også kaldet det lamme hold.

23. maj 2010 Psykolog runder markant hjørne. Tirsdag 25. maj fylder Peter Wittenburg, Alkenvej 77, 50 år. Sammen med sin familie flyttede Peter fra Århus til Alken i februar 2006.
Oprindeligt er han fra Sjælland og vokset op i København, Bagsværd og Rørvig. Peter er en passioneret mand, hvilket præger både hans private liv og arbejdsliv.
Hans interesse i det gode liv er der mange, der nyder godt af og den afspejler sig i en forkærlighed for madlavning, gode film og bøger og ikke mindst fordybede samtaler. Peter arbejder med 'Det Personlige Lederskab' på mange niveauer, for individer, par, familier og organisationer i firmaet www.humanprocess.dk, som han driver sammen med sin soulmate Stine Christoffersen.
At runde dette markante hjørne er ikke uden muligheder. 50 er ifølge Biblen forløsningens, befrielsens, genoprettelsens og festligholdelsens tal, da det markerer fuldendelsen af 7x7-årscyklus. 
I den græske mytologi står 50 for erotikkens og menneskets potientielle styrker. Så fremtiden ser lys og levende ud, både for Peter og alle de andre gode borgere i Alken, der enten har eller står foran at passere dette vidunderlige hjørne. 
14. maj 2010 Finn er fyldt 50. Filmmanden og videovitsens opfinder, Finn Mathiesen, Boesvej, fyldte 50 år 11. maj. Familiefaren bor sammen med Birgitte Brøbech og børnene Anders og Rosa i Svejstrup Enge, hvor de driver et blomstrende landsted.
Hans tv-produktionsselskab, ABCfilm, holder til i Filmbyen i Århus, og herfra har han bl.a. produceret den seneste 'En gryde til min kone'. I Alken kender mange Finn for hans skæve ídé med videovitserne fra byfesten i 2008.

8. maj 2010 Maria på MGK. Violinist Maria Sandberg Ballowitz er blevet optaget på Musikalsk Grundkursus på Århus Musikskole - den klassiske linie.
21. apr. 2010 Morten får job i Hedensted. Morten Due Jørgensen har fået job ved Eltronic Solution i Hedensted, der udvikler elektroniske produkter. Er blevet sat på et spændende projekt, som p.t. er hemmeligt.

20. apr. 2010 Vulkanske genvordigheder. Også folk fra Alken bøvler med askeskyen. Edel Laursen kom godt nok hurtigere end med fly, da hun kørte i lejet bil fra Dresden, mens Josefine og Bolette Olsen måtte flere døgn i bus for at komme hjem fra ferie i Malaga, og Peter Gregersen og Gitte Møller Madsen stadig er strandet på Mallorca.
19. apr. 2010 Så er der kon- og nonfirmation. Fra Alken: Oscar Ravn Andersen fredag 30. april i Ry Kirke, en længere række i Dover Kirke søndag 2. maj og Thorbjørn Robak With Kaas torsdag 13. maj. Magnus Lund Nielsen nonfirmeres søndag 23. maj.

19. apr. 2010 Frederik og Lips nu på Festivalen. Mellerup-bandet 'Lips' med Frederik Ravn på piano vandt konkurrencen i 'Georgs Garage' i Ungdomsklubben Sct. Georgsgården og skal nu spille på Skanderborg Festival, oplyser Uge-Avisen. Tillykke!

3. apr. 2010Knud Erik med  i europæisk forskningsprojekt. Knud Erik Jørgensen, Alkenvej, der er professor på Institut for Statskundskab, skal være koordinator i et nyt international forskningsprojekt, der skal afdække EU's evne til at opnå indflydelse i internationale organisationer som FN, NATO og Vverdensbanken. Lyt til 'Europa lige nu' på P1 søndag 4. april kl. 17.10.


2. apr. 2010Birgitte er gået solo. Advokat Birgitte Brøbech, Boesvej, har droppet sit job i København og er begyndt for sig selv. Hendes arbejdsområde er mest socialpædagogiske opholdssteder og botilbud - og ikke privatsager. Og så har hun rigeligt at lave.

2. apr. 2010Arbejdsom drømmer. Mandag 5. april fylder Anne Line Dalsgård, Alkenvej 63, 50 år. Line som hun til daglig tiltales, flyttede til Alken fra Valby med sin familie i 2006. Hun blev trukket herover efter først at have pendlet i fire år til et arbejde som antropolog på Århus Universitet.

Line startede med at læse antropologi, men skiftede efter et par år til teaterbranchen, hvor hun slog sine folder i gruppeteatrets rammer. Da der skulle stiftes familie, og teaterlivet blev for usikkert, læste hun videre, blev antropolog og tog derefter en Phd grad. Hun er arbejdsom og pligtopfyldende, hvilket ikke altid er et plus i en branche, som efterhånden er baseret på at hytte sit eget skind, men det på trods er hun blevet medlem af forskningsrådet og nyder anseelse blandt kolleger som loyal. Line drømmer om mere plads til at fordybe sig i forskningsprojekter, som også involverer feltophold på fjerne destinationer. Måske lidt af en drømmer. Privatlivet bliver delt med manden Søren og de helt og halvt fraflyttede børn Ida Maria og Mads Emil. Hun nyder udsigten fra vinduerne hver dag.1. apr. 2010 * Grossereren fylder 50. Ja, hvem er nu det? Det er Lars Johannes Christensen, Emborgvej 94, der fylder 50 år lørdag 3. april. Af sine rigtigt gamle venner kaldes han ’grossereren’, fordi han altid var med på en god handel – solgte bl.a. ænder og dyner (!). Lars er født og opvokset i Ry. Han gik på Mølleskolen, var ugebladbud og spillede fodbold og håndbold i Ry Hallen.

Lars læste biologi i Århus og var med til at starte Regnskovsgruppen Nephentes. Og netop ved en støttekoncert for regnskoven blev han og Hanne kærester. Efter en rejse i Ecuador flyttede de to i 1995 ind i ’Pax’ på Emborgvej, hvor Mads, der blev født i Århus, og siden Katrine, der er indfødt Alken-bo, er vokset op.

Fodboldspillet genoptog han som oldboys i Dover GF, men efter to sprungne akillessener blev fodboldstøvlerne givet væk.

Lars, der netop er kommet tilbage fra en rejse i Columbia, skrev i sin tid biologispeciale om Ecuadors regnskov og har gennem årene fået stor tilknytning til Latinamerika. Han arbejdede to år for FN-organisationen FAO med skovbrug og småindustri i Ecuador og er nu ansat på AC Børnehjælps kontor i Århus, hvor den meste tid – med mange årlige rejser - bruges som projektleder af familierelaterede projekter i Bolivia og Columbia.

Lars er en god handyman, hvilket efterhånden kan ses på huset, og han hjælper også gerne andre. I det hele taget er han en aktiv herre i lokalmiljøet. Har været i bestyrelsen i Bjedstrup Børnehus, på Alken Mejeri og i de sidste mange år i Alken Vandværk. Han elsker at komme på mejeriet til fredagsbar og ’parabold’ og ses ofte på markerne omkring Alken  i selskab med hunden Gaia.


20. mar. 2010 Som en fisk i Mossøs vand. Gitte Møller Madsen fylder 50 år tirsdag 23. marts. Solen skinner over Mossøs blå vand, 100 meter ude flyder en tømmerflåde, og dér ligger Gitte Møller Madsen. Inde på bredden ligger det lille lyseblå træhus, som mest af alt minder om et sommerhus. Hvis du går ind ad døren og ind i stuen, så vil du se en væg fyldt med billedrammer med minder i. Der hænger blandt andet et gammelt sort/hvid foto af lille Gitte i stuen på Villavej i Nibe. Det var her, hun boede med mor, far, lillebror og lillesøster.
I fjernsynshjørnet vil du sikkert bemærke en gammel stabel VHS-bånd, hvor der er påklistret håndskrevne labels med titler som 'Andrea og Frederik 1993'. Ja, det er et lille arkiv med optagelser fra blandt andet tiden i Horsensgade 8, på Frederiksbjerg i Århus.


Her boede Gitte og Peter med deres to børn i en treværelses-andelslejlighed med toilet på bagtrappen og fælles bad i kælderen. Alt, hvad de behøvede, lå lige om hjørnet, for eksempel videobutikken, hvor der blev lejet moviebox og disneyfilm. Og da de blev trætte af at skulle leje videomaskinen hver gang, købte de én til deling sammen med overboen.
Når du kigger ud af vinduet mod søen, så ser du med det samme den smukke glasmosaik, som hænger og skinner i solen. Den stammer fra den kolonihave, som Gitte og hendes familie havde i Århus. Hvert år, når sommeren nærmede sig, flyttede hele familien ud i det lille hus i Haveforeningen Skovlunden. Børnene blev kørt i børnehave og vuggestue i cykelanhængeren, og om eftermiddagen nød de hulen i træet og den stribede hængekøje.
På Gittes hyggelige værelse er der meget for øjet. Den røde næse er ikke kun til pynt, den bliver brugt på alle arbejdsdage. På fire faste børneafdelinger, et plejehjem og alt det løse, kommer Gitte med sin rullende blå kuffert, fyldt med klovnerier. Lidt senere er hun forvandlet til Trudi, børnene og de seniles ven - med smittende ballade, latter og omsorg. Bjedstrup Børnehus var tidligere stedet, hvor hun sammen med børn og voksne udfoldede sjov og leg. Det blev Gittes springbræt til hospitalsklovn.
De fire verdenshjørner blomstrer voldsomt om kap med Hibiscus og orkideer i vindueskarmen. Du kan ofte møde Gitte i det lokale havecenter, for hun elsker blomsternes farver og dufte, ude og inde. Hun lader gerne sit sociale gen pleje, hos naboer, familie og venner. Fra Alken udgår hendes verden, her spræller hun som en fisk i Mossøs vand, sommer og vinter.
Et stort tillykke til en betænksom, latterglad og gavmild Gitte, årgang 1960. 
Er ikke hjemme på dagen, men holder fest ved søen til sommer.

17. mar. 2010 Så du Luna i tv? Luna Gewitz er nu kommet på U17-landsholdet, og TV2 Østjylland bragte et indslag - se her. (Næstsidste indslag - 'Østjylland i dag' 16. marts i 19.30-udsendelsen)

11. mar. 2010 Nyfødt på Anes Høj. Den 16. februar fik Isabelle og Henrik Mogensen, Anes Høj 9, en datter: Ines. Tillykke!

7. mar. 2010 * Jørgen fylder 85. Jørgen Fjord fylder 85 år søndag 14. marts.
Jørgen er født i Randers, hvor han har tilbragt sin barndom og ungdom. I en lang årrække drev han  Fredericia Antikvariat.


Mange kom til ham og fik et godt råd, en hjælpende hånd og en kvik bemærkning med på vejen. Jørgen kom hertil og blev gift med Olga Keis  i 2004. De to nyder, når vejret er til små ture ned til Mossø eller ud i  Svejstrup Enge, og det er en stor glæde for dem at bo her i Alken, hvor Olgas døtre og svigersønner også bor.

1. mar. 2010 * Peter Badekar blev 50. I fredags - 26. februar - fyldte VVS-mand Peter 'Badekar' Nielsen, Anes Høj, 50 år, bekræfter Lene Breumlund, hans kone. Så hermed nævnt i al sin korthed. Tillykke.
27. feb. 2010 * Bornholmer og docent i sang, dans og spil. Lena Gregersen, Søbjergvej, fylder mandag 1. marts 50 år. Lena kommer fra Rønne og snakker stadig ganske karakteristisk – ikke bare bornholmsk – men det ’Rønne-fint’, hun er vokset op med og kan genopfriske, når hun besøger familie på solskinsøen. Lena er rytmikpædagog – uddannet i Lyngby – og siden på det første hold på CRMB i Silkeborg, Center for rytmisk musik og bevægelse.
Til den musikalske side af sagen har hun tilføjet den en coach-uddannelse som ID life-coach ved Ole Vadum Dahl. I dag er hun docent i Sang, Dans og Spil – også kaldet SDS - ved Det Jyske Musikkonservatorium og er ikke mindst i sit es i bandet ’Club Clave’, der består af lærere og studerende og lige har indspillet CD. Musikken blander afrorelaterede stilarter med samplede inputs. Inspirationen kommer i høj grad fra studieture til Vestafrika, Brasilien og Cuba, men et af de aktuelle koncertkoncepter forener traditionelle stilarter med et mere technobaseret udtryk.
Lena spiller både sax og percussion og elsker at synge. Musikken skal være til at danse til – og gerne med etniske strejf eller koblinger. Det gælder musik, der rører, og undervisning, hvor der arbejdes med kreativitet og kommunikation i musikken og dansen, og hvor de studerende kastes ud i ambitiøse forestillinger. Udover konservatoriet – eller bare ’kons’ – er Lena selv udøvende musiker i grupperne Rumba Hay na Ma og Trio FriVoel og desuden flittigt brugt freelanceunderviser.
I Alken bor hun, Frank og Jacob nu på Søbjergvej. De boede også i Alken - oven på slagterens - fra ca. 1995-2000, flyttede til Alling, men vendte tilbage i 2008.
Hun er sammen med familien - hvis de er hjemme - besøger venner, vinterbader i Knudsø, forbereder sig, skøjter, drikker grøn the, er nysgerrig og går op i god, sund og nærende mad.

I Alkens festliv er Lena fast kvinde, når det gælder fællesdans – til kvindefester og også byfesten, hvor hun sidste år myndigt styrede et fyldt telt rundt til en højrøstet polsk smededans.

24. feb. 2010 Lasse tilbage. Efter et års tid på den sydlige halvkugle er Lasse Hornbek Nielsen tilbage i Alken igen. Her ved Mount Tongariro på New Zealand.
20. feb. 2010 Frederik og Lips i Georgs Garage. Melllerup-bandet 'Lips' med Frederik Ravn på piano blev nr. to ved MUK og optræder onsdag 3. marts ved 'Georgs Garage' i Ungdomsklubben Sct. Georgsgården, oplyser Peter Gregersen.


6. feb. 2010 Trofaste Troels fylder 50. Troels trives bedst ved smukke omgivelser, gode fiskemuligheder og glæder sig at fejre alle sine 50 år lørdag 13. februar.
Troels Gudmund Larsen er døbt, konfirmeret og gift i Tulstrup kirke, og har boet i Ry Kommune næsten hele sit liv. I sin barndom boede han tæt ved Knudsø, ved gode fiskemuligheder, og fik sin første båd, da han 10 år og kunne svømme 1000 meter.
De første ungdomsår tilbragte han på søen, fodboldbanen og i Ry-hallen.
Han spillede så meget fodbold og håndbold, at hans knæ blev helt slidt op eller ned, og efter den syvende operation fik han tilbudt nye knæ, men takkede nej.
Troels ville være håndværker, men det var umuligt at få en læreplads. Da han endelig fik én, var det i Brugsen i Ry og bestemt ikke det, han havde drømt om, så lige efter han fik sin købmandsuddannelsen, startede han som murerarbejdsmand.
Det var som murerarbejdsmand Troels rejste til Færøerne, og han faldt straks for den skønne grønne natur, de lækre færøske sild og de mange gode fiskemuligheder.
Efter fem år på klipperne, savnede Troels de danske skove. Kikkede på et hus i Alken, sammen med sin færøske fangst. Kunne godt lide huset, skoven og de gode fiskemuligheder. Købte huset, rejste fra Færøerne, og i 1991 flyttede Troels, Conny og Høgni ind på Alkenvej 56. Torkil  kom lige pludselig i 1992, og det blev fejret med både barnedåb og bryllup  på Alken Mejeri.

I bryllupsgave fik Troels og Conny en brændeovn, så nu skulle der både fisk og brænde på bordet. Til sin 40 års fødselsdag fik Troels en motorsav, og den har siden været med til at fodre det meste af Alken med kløvet og flækket brænde.
De dårlige knæ kunne ikke holde til det hårde murerarbejdsliv, så Troels startede på pædagoguddannelsen i Århus,  har i de sidste 10 år arbejdet som pædagog i Odder, og han er rigtig glad for sine gode 'tosser', og de er glad for deres Trofaste Troels.
19 år i Alken!  Årene er gået med pædagog- og skovarbejde, Alken Borgerforening, fisketure på Mossø, at se på fuglene og bølgernes færd, svampejagt i skoven, lave god mad til familie og venner, sport i fjernsynet, tipsklub, en øl på Købmandens bænk og med masser af kærlighed og tålmodighed til sin kone og børn.
I oktober 2009 kikkede Troels og Conny på et sommerhus ved Thorup Strand. Kunne godt lide huset, skoven, stranden og de gode muligheder for at købe fisk. Købte huset i november, og det skal fejres med åbent hus og fest på Alken Mejeri, lørdag den 13. februar. Se opslag ved købmanden. 

Foto: Han vil ud. Han vil se. Han vil berøre. Han vil samle skatte. Vi andre kan passere tingene hundrede gange uden at finde noget som helst, men Troels går aldrig forbi et eneste stykke rav, forstenet søpindsvin eller poleret vraggods.


6. feb. 2010 Tove udstiller sin lydlabyrint. Tove Nyholm udstiller fra mandag 8. februar en labyrintisk konstruktion på pædagoguddannelsen Peter Sabroe. 'Stemmer indefra' med emnet tilgivelse - er første prøveopstilling i hendes Hannah Arendt Project. Se pressemeddelelse.
 


6. feb. 2010 Finn viser film i USA. Finn Mathiasen, ABCfilm, drager søndag til San Francisco for at vise En gryde til min kone (se trailer) dels på et kulturcenter, dels i Apple's hovedkvarter. Filmmagerne er også inviteret til visning i Washington og Chicago, og i løbet af foråret sammen med ambassaden i New York. Anmeldt på alken.dk. 2. feb


4. feb. 2010 Hanne er nu selvstændig. Sammen med to andre har Hanne Vivike Nielsen, Alkenvej, etableret sig i Midtjysk Center for Sandplay og Psykoterapi i Ry. De tilbyder supervision, individuel psykoterapi, parterapi, familieterapi, forældrerådgivning, terapi med børn/unge, og rådgivning/vejledning til adoptivforældre.


30. jan. 2010
Torkil nu med kørekort. Torkil Larsen har nu sluttet sig til den store gruppe danskere, der er i besiddelse af et førerbevis til motorkøretøj. Tillykke.
28. dec. 2010Familien Budathoki er flyttet. For at komme tættere på institutionerne er familien Budathoki  flyttet til Hørning, fortæller Estrid Bek. Læs smalltalken.
22. jan. 2010 Bent og Norma fejrer guldbryllup. 'Røde' Bent og Norma Jensen, Svejstrup, - Sander Jensens far og mor - har lørdag 23. januar været gift i 50 år. Normas familie kom til Alken i 1956
og boede, hvor familien Craig-Bek bor i dag. Bent er født og opvokset i Alken. Fra 1960 boede familien i Doktorboligen indtil 1969, hvor parret købte hus i Svejstrup. Tillykke! (Foto fra Vædebro-indvielse i 2008)


18. jan. 2010 Poul Ganer er vendt tilbage. Efter en periode i Ry er naturmennesket Poul tilbage i Alken efter at have overtaget Bjarne Viborgs hus på Emborgvej 116 - lige ved den Lindalsbæk, Poul har fulgt gennem 21 år. Den tidligere gallerist udelukker ikke igen at holde Grønt Galleri Alken. Velkommen igen.
5. jan. 2010 Grethe Jensen død. Anne Margrethe Jensen, Århus, er død 89 år, skriver Århus Stiftstidende. Grethe Jensen var datter af 'Rikke Skrædder', der i mange år boede i 'Pax' på Emborgvej og et stort navn i dilettanten i Alken. Grethe Jensen boede i en årrække i Skanderborg - og efterlader sig sine døtre, Lone og Kirsten, fire børnebørn og seks oldebørn.
3. jan. 2010 Winnie vendt tilbage. 19 år efter hun flyttede hjemmefra, er købmandsdatter Winnie Pohle flyttet tilbage til Alken. Efter otte år i Tim ved Ringkøbing er hun rykket ind i købmandsboligen.