Forside
Borgerforening
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Alken Bryghus
Natur
Alken Saftklub
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Darios Julekalender 2009
Julemarked 2008
Darios Julekalender 2007
Julemarked 2007
Fastelavnsoptog 2006
Nationalsang Nepal
Dover Kirke
2011 Nytårsaften
Liv i byen 2007
Liv i byen 2008
Liv i byen 2009
Liv i byen 2010
Liv i byen 2011
Liv i byen 2012
Liv i byen 2014
Liv i byen 2015
2020 Sko-happening
Alken Friplejehjem
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelter i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by GATE technologies

 


Darios Julekalender 2007
Dario har en julekalender. Hver dag åbner han en luge ind til gedeflokkens univers og glæder sig herfra til at fortælle, kommentere og ikke mindst bræge dagens historie - om folk og især fæ i den lille by.

24. dec. 2007 * Men det skete i de dage, at der udgik en befaling om, at alverden skulle skrives i mandtal, og gedekiddene begyndte at melde deres ankomst. Otte blev det til i alt, og de blev som bekendt alle født i en stald, selvom der var god plads i herberget.

Hen under jul det samme år gik de alle hen, for med deres stemme at få indflydelse på det endelige valg af Årets Julebuk.

Alt talte for, at det skulle være et bukkekid, der løb af med sejren. Problemet var bare, at den eneste rigtige buk i flokken var Dario, og ham skulle det ligesom ikke være. Men de stemte og stemte. Og hver gang de med deres stemmer brægede det bedste de kunne, så det rungede ud over engen og helt op på vejen, så forbipasserende måtte tro, at der var noget galt. Ja hver gang kom de nærmere et resultat. De istemte simpelthen alle årets begivenheder og udsatte dem for over- og undertoner, og på et tidspunkt, mens stemningen var på sit højeste, var det åbenbart for enhver, hvem der måtte blive Årets Julebuk!

Ja, det skete nemlig i de dage, da gedekiddene blev født, omkring Store Gededag engang i foråret. en under jul HHHen

Skrige-Louise, som var den højstråbende af alle gedemødrene, endte med at nedkomme med et stort og velskabt bukkekid. Og eftersom han som den eneste af alle blev født i en krybbe, fik han navnet Jesus.

Vi kan således afsløre, at alles valg ved den demokratiske gedestemning faldt på Jesus, som Årets Julebuk. Han er ligeledes Skrige-Louises sidste skrig! Ja, lige indtil hun snart nedkommer igen. Vi kan også afsløre, at dette var Darios Julekalender, og at den nu er slut. Vi takker og bukker og ønsker alle en gedelig jul. Så blev den ged barberet, som Dario sagde, lige inden han entrede stemmeboksen for sidste gang. Og Kinafarere vil vide, at det er ganske vist, at det nye år, som vi ønsker alle et godt et af, vil være Gedens År.

23. dec. 2007 * Hvordan kan dette af afgive sin stemme have noget med demokrati at gøre? Både Skrige-Louise og Dario undrer sig. Når man afgiver sin stemme, så kan man jo ikke sige mere, og det ville for begges vedkommende være intet mindre end katastrofalt. De andre geder er ligeglade, de vil hellere end gerne være med til at stemme om, hvem der skal være Årets Julebuk. Og dagen er faktisk kommet, hvor der er trængsel i båsene. Det skal gøres inden julen kommer. Og især inden rensdyrene flyver hen over alle tage.


22. dec. 2007 * Dario kan simpelthen ikke fatte, hvorfor man opkalder en landsby efter en dum fugl og ikke en ged. Han ser det for sig: ”Darioville”. En søgning på Google giver dog kun 5. Hvorimod en søgning på ”Darios Restaurant” giver 4400. Men alene ”Dario” hitter med 2.550.000. Det burde være indlysende. Og når det så er sagt, så må Dario indrømme, at han faktisk er lidt bedrøvet over, at hans julekalender snart er slut. Han håber inderligt, at få nogle breve eller mails. Bare nogen der vil skrive lidt til ham engang imellem…..


21. dec. 2007 * Sig nærmer tiden hvor Darios Daglige Dairy er ved at løbe tør for historier. Godt det samme. Kiddene er trætte af hans daglige brægen. Konegederne synes også de har brug for mere af hans opmærksomhed, når man tager deres snart tilstundne nedkomster i betragtning. (Ja, nyfødte gedekid kommer tidligt i år. Måske blot få dage inde i det nye år?) Men dem der er mest trætte af Darios evindelige meninger om alting og ingenting, ænderne, har i dag taget det svære valg og er gået hinsidan. Ikke til Sverige, men noget der ligner. I mennesketerminologi hedder det Paradis. Dario ønskede dem god rejse, men forstod ikke hvorfor de skulle have pelsen af. Så varmt var der da heller ikke.


 

20. dec. 2007 * Dario drømmer om at komme ud at flyve. Men ikke til Afrika, som alle de andre geder. Han sidder og bladrer i Cimber Air Inflight Magasin. Dér kan han læse følgende: ” I Sverige er det også en tradition at Lucia kommer og vækker Nobelpristagerne, noget som normalt bliver vel modtaget. Dario Fo, Nobelpristager i litteratur 1997, blev så overrasket og glad, at han begyndte at danse rundt med Lucia og sang duet med hende, på italiensk!”

Dario vil gerne til Sverige…


19. dec. 2007 * Vi kan oplyse, at Skrige-Louise har sit navn, fordi hun overgår selveste Dario i decibel, eller hvad det nu hedder. Mere skingert og skrigende skal man lytte længe efter. Hvad mon det er hun så gerne vil fortælle os?


18. dec. 2007 * Konegederne er utilfredse med, at Dario fylder så meget. Både i Julekalenderen, men også hver eneste dag til Fællesspisning er Dario bare for meget! Mon han er nødt til at markere sig ekstra meget for evt. at blive årets julebuk? Det vides ikke. Endnu.


17. dec. 2007 * Mikkel Ræv har også hørt, at man i kølediskene kan finde gammelt kød. Så for ikke at risikere en juleand, der kunne være på alder med hans oldemor, løb han forleden med en af ænderne. Ved højlys dag! Dario var rystet.


16. dec. 2007 * Dario har ikke så meget forstand på computere. Men han har lært at sende mails og han har meget lyst til at sende en mail til en af sine venner i Horsens. En som sidder i fængsel, og det må man vist godt. Men så fik Dario at vide her til morgen, at han altså ikke måtte sende en vedhæftet fil.


15. dec. 2007  Dario foreslår man dropper gaveræset og i stedet er original. Hans hadegaver er:

  • Julegaver
  • Hadegaver
  • Samtalebøger
  • Samtalekøkkener
  • Mærkevarer
  • Kopivarer
  • ”Giv en ged”

Derimod kan han godt li den med ”De fem høns”, men han ved ikke hvor han har det fra.


14. dec. 2007  * Gedekiddene er begyndt at følge med i Yallahrup Færgeby. Det er noget med nogen, der har små boller. Kiddene forstår ikke rigtig hvad det betyder. Men vi kan oplyse herfra, at i Alken Gedemarked, er det kun Dario der synes, at der skal andre boller på suppen. Hvad han mener med det, og om det har noget med at kvalificere sig til at blive Årets Julebuk, er stadig uklart. For normalt forbinder man jo boller med Fastelavn.


13. dec. 2007 * I dag er det Sankta Lucia. Meget tidligt før der blev tændt lys i alle husene vandrede flokkene af sted med tændte lys. Men tro mig om der var nogen der så hvem det var?

I mørket er alle katte nemlig grå.


12. dec. 2007 * Dario har været på ARoS og set Hestens Julekalender af en, der hedder Bjørn Nørgaard. ”Det er virkelig langt ude!” udtaler Dario. Ja, han er nærmest vildt forarget og mener, at den burde være blevet syltet: ”Hvordan kunne de gøre det?” fnyser han, ”tænker de sig ikke om inde i menneskeverdenen? At lave en julekalender i 112 afsnit. Det løber da helt løbsk!”


11. dec. 2007 * ZZZZZZZ ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ ZZZZZZZZ ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ ZZZZZ. Dario har sovet i timen og nåede IKKE at skubbe et nyt afsnit af julekalenderen ind bag computerskærmen i morges…


10. dec. 2007 * Det forlyder, at en ny ged er blevet set på matriklen. Af samme årsag blev hele gedeflokken lukket inde. Det var de utilfredse med. Hvorfor måtte de ikke se den? Var den mon farlig? Eller var det Årets Julebuk?

Dario især, var yderst forurettet over, at han ikke måtte være den, der viste den nye ged til rette. De kunne da stanges eller gnubbes eller på anden vis knalde pandeskaller. Men nej, gedeflokken måtte blive inde!

Kattene derimod var henrykte. De var overbeviste om, at den store grusbunke, som lå på gårdpladsen var placeret dér kun for deres skyld: Et dejligt kattetoilet til fri afbenyttelse! Den nye ged, som var en gummiged, og som havde indtil flere ærinder på farmen, var vel nok flink!


9. dec. 2007 * …og så har man hørt, at man kan ”drikke sig i hegnet”. Dario synes det lyder farligt i betragtning af, at der virkelig er strøm på, så han henstiller til både koner og børn om at indstille amning og indtagelse af andre våde varer til efter nytår.


8. dec. 2007 * At gedeudslip er en af de største CO2-syndere, giver Dario ikke meget for:

 ”Sådan noget pis! Du ved ikke hvad du taler om.” vrisser han. ”Gedeudslip er en naturlig konsekvens af at noget har været inde i lang tid og så skal det ud!”

”Ja netop,” svarer jeg, ”og man har jo målt husdyrs gasser til at indeholde mere Co2 end biler og…”

”Sludder,” afbryder Dario, ”gedeudslip er når mine små bliver ved med at tro på myten om, at græsset er grønnere på den anden side. Så finder de et hul i hegnet og slipper ud! ”


7. dec. 2007 * Gurli er gedeflokkens Big Mama. Hun får altid tre kid. Alligevel hører hun til i den nederste del af hierarkiet og holder sig underdanigt tilbage, når de andre flokkes om truget. Sky og skræmt iler hun fra bås til bås og prøver at nippe lidt hist og pist.

Som regel får Gurlis tre kid meget hurtigt navnene: Rip, Rap og Rup, indtil noget bedre er fundet. Men i år blev disse navne suspenderet, da MSKK (Moskusændernes Snegle Kontrols Kommission) indfandt sig sidst på sommeren. De var nemlig tre, og de hed faktisk Rip, Rap og Rup!


6. dec. 2007 * Dario har tabt sine stikord på gulvet:

”Mundvand”

”Hængekøje”

”Kattesavl”

”Splitte mine hønisser og halmtotter!”

”Sluk for den kattekilling!”

”Hvordan synes du selv det går?”


5. dec. 2007. * Dario har fået en undre-bog i kalendergave. ”Så kan jeg blogge hver dag,” som han siger. Ganske vist på en almindelig håndholdt skriveblok. Men det er godt nok.

Dario undrer sig over alle de udtryk der findes for at gå:

”At gå i fisk, at gå agurk, at gå bananas, at gå i kage, at gå i hundene….” Men det værste er, at det kan også gå i ged!

Det forstår Dario simpelthen ikke. Hvorfor skal han blandes ind i alt det? Det er da helt ude i hampen. ”Man kan jokke i spinaten, man kan træde ved siden af. Men hold venligst dyreriget uden for eller jeg indberetter det til Sprognævnet eller Dyreværnet.”


4. dec. 2007. * Dario bryder sig ikke om tilnavnet Fogh. Han har hørt nogle grimme historier, men han har måske ikke helt hørt efter? For Dario læser ikke aviser. Der er ikke noget at komme efter. Han lytter bare. Så han har åbenbart misset pointen om en rigtig sjov mand, der også hedder Dario. Og Fo til efternavn! Men i disse for vort land så mørke tider, så lå navnet Fogh tungt på manges læber. Og derfor var det det, der fejlagtigt nåede Darios øregang. Hører man det, man vil høre, eller skal man høre meget, før ørene falder af?


3. dec. 2007. * De har ringet fra Nordpolen. Rensdyrene, som allerede nu forbereder den lange rejse med julemanden, har ringet til Dario, fordi de er bekymrede.

”Bekymrede!” fnyser Dario, ”de har ikke noget at bekymre sig om, rensdyr er forkælede, opblæste og højtflyvende. De tror de er noget særligt, bare fordi de kender julemanden? Hvad er det de vil?”

Rensdyrene forklarer, at deres skorstenskvote er blevet kraftigt beskåret, så de ved ikke, om de kan komme af med alle julemandens pakker, når de flyver gennem Alken.

”Snik snak,” bedyrer Dario, ”sagde jeg ikke nok, at de var forkælede. Sådan er det altså på landet. Der er færre skorstene! Basta.”


2. dec. 2007 * Dario har hørt, at det handler om markedsføring. Men han ved ikke helt, hvem det er, der fører. Er det Alken Julemarked, Alken Minimarked eller Alken Gedemarked? Det er nu herligt med alle disse markeder, mener Dario. Nu mangler vi blot et Hjallerup Marked, så der også er noget for de firbenede. (i dette øjeblik er der nogen, der hvisker i Darios øresnegl, at det hedder Yallahrup og det ligger i en landsby der hedder DR2. Er det mon byen med vrinsk, kræmmerboder og tivoli?)


1. dec. 2007. * Darios julekalender begynder med, at Dario tygger drøv på året, der gik. Det er han meget længe om. Da jeg foreslår, at vi bare begynder med ”her og nu”, ser han overrasket op og erklærer sig enig. Dario vil tydeligvis ikke afsløre alt det, han har i ærmet, eller hvem han har et horn i siden på. Men mest af alt vil han på ingen måde signalere, at han ikke har den store erfaring udi digitale julekalendre.

Så jeg beslutter mig for at føre ordet og foreslår en helt almindelig ”Intro”:

”Darios Julekalender i 24 afsnit er hermed begyndt. De 20 medlemmer af gedeflokken glæder sig i denne tid og er lige så spændte på hvem der bliver årets julebuk. De medvirkende er: Dario, Yrsa, Gurli, Heidi, Perle, Rufine, Skrige-Louise m.fl. samt søskende og afkom. Dette er dag 1, i morgen kan du åbne en ny luge.”


25. nov. 2007. * Alken Breaking Kid News.  Læs bl.a. om, hvem der bliver årets julebuk, om Skrige-Louises sidste skrig, om Rip, Rap og Rup, og om hvorfor rensdyrene er skuffede? Darios Julekalender går i luften 1. december sammen med Alken Breaking Kid News, som sendte første gang omkring Store Gededag engang i foråret. Hvem ved, måske bliver det Darios sidste jul i Alken? Som gedebuk og patriark har man det privilegium at finde nye græsgange, når ens harem er "brugt" to gange...