Forside
Borgerforening
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Bestyrelsen
Bestil købmandsvarer online
Købmanden i Alken 2018
Købmanden i Alken 2017
Købmanden i Alken 2016
Købmanden i Alken 2015
Købmanden i Alken 2014
Købmanden i Alken 2013
Købmanden i Alken 2012
Købmanden i Alken 2010-11
Købmanden i Alken 2004-10
Hertha brød priser
2014 Oktober Kontrolrapport
2020 Aarshjul
Kultur
Alken-koret
Alken Bryghus
Natur
Alken Saftklub
Alken Have
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelters i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by GATE technologies

 

Købmanden i Alken 2012
2. dec. 2012 * Fransk melankoli til julemarkedet. Julemarkedet på Mejeriet 8. og 9. december kl. 14-17 byder søndag på to musikalske optrædender: Kl. 14 synger Alken-koret sit december-repertoire, og kl. 15 spiller musikerne Tine Raun (billedet) og Knud Erik Stengård tango, swing og fransk melankoli udsat for harmonika og violin. Begge dage er der boder og café med kaffe, the og kagebord, gløgg og æbleskiver. Cafeen støtter Liv i Landsbyen.


30. nov. 2012 * Tuborgs Grønne Fond støtter også masseovnen. Tuborgs Grønne Fond har bevilget os 15.000 kr. til masseovnen.  Skønt igen at få en bevilling, skriver Jens Jacobsen fra Liv i Landsbyen. Samtidig er gaveindsamlingen vokset med 1.000 kr. Det totale beløb er nu på 214.169 kr. En god dag.

30. nov. 2012 * Vi vandt. 825 stemte for den finske masseovn. Og det var nok til at blive novembers vinder af Lokalenergis månedlige 10.000 kr. til et miljørigtigt projekt. Købmanden i Alken får dermed et godt tilskud til ovnen.  De sidste to dages slutspurt gav 61 stemmer. 491 stemte for Stautrups opstregning og 370 for Steiners fjernovervågning. For os svarer det til godt 12 kr. for hver stemme.
 
28. nov. 2012 * Første tilladelse er hjemme. Så har  Købmanden i Alken fået sin landzonetilladelse efter en høring uden indsigelser hos de nærmeste naboer. Næste skridt er byggetilladelsen.
  
24. nov. 2012 * Garagegulvet kom op. De seneste dage er det gamle betongulv blevet banket op i Mejeri-garagens gulv. De kommende kapitler - der også kommer til at indbefatte en arbejdsweekend - handler bl.a. om armering, isolering, afløb, gulvvarme og ny beton, oplyser Peter Gregersen fra istandsættelsesgruppen. (Foto af Thomas Berthelsen iført trykluftbor: Sanne Dudoret)


19. nov. 2012 * Boesvej-brænde til købmanden. 'Vi vil gerne donere et par rummeter brænde til masseovnen (som vi naturligvis HAR stemt på). Det blev fældet for ca et år siden og ligger tørt og godt i maskinhuset, skriver Jan Hjortshøj og Karen Malle, Boesvej 16, til smalltalken.


18. nov. 2012 * Stautrup slået tilbage igen. De seneste dage er det lykkedes Købmanden i Alken at indhente og overvinde Stautrups føring på over 40 stemmer, og i skrivende stund fører Alken med 18. Men nok en dum idé at hvile på laurbærrene, for der er tolv dage tilbage at kæmpe om de 10.000 kr., og vores konkurrenter har næppe tænkt sig at give op. Så se på smalltalken et par ekstra forslag til, hvordan vi hver især kan puffe folk hen til siden med afstemningen .


17. nov. 2012 * Julemarked på Alken Mejeri lørdag 8. og søndag 9. dec. fra kl. 13-17. Du har endnu en chance, hvis du vil støtte Købmanden i Alken og være med til at holde gang i Julemarkedet. Det kan ske på tre måder: Du kan enten vælge at være på caféholdet, hvor overskuddet går til købmanden.

Have din egen bod. Bodlejen pr. dag er 50 kr., som går til købmanden. Komme og hygge, købe lidt café-godt og se, hvad boderne frister med. Kontakt Søs Nielsen 86577258 / 2699995910. nov. 2012 Brænde fra Mosbjerggård. Vi har lavet en aftale med Flemming og Fonnie Andersen fra Mosbjerggård om brænde til købmandsbutikken, skriver Peter Gregersen. De donerer 5 kbm., og vi vi kan hente gratis brænde mod at lave samme mængde til dem - sammen med Flemming. Måske er det en spændende opgave for Skanderborg Aktivitetscenter at lave brænde i skoven. Måske for nogen i jobtræning, eller måske vil nogen i Alken, Bjedstrup, Boes, Illerup eller Svejstrup med i skoven. Vi vil kløve og oplagre brændet hos Flemming. Dvs. at vi kun skal have plads til ca. 12
kbm. brænde i et kommende skur ved købmanden. Her i vinter vil vi lave brænde til om to år, så det bliver godt tørt. Vi skal nok købe tørt brænde til første år, men fremover vil butik og kontor blive opvarmet stort set gratis. Er der nogen, der har tørt brænde til salg til vinteren 2013/14, gerne gran?

8. nov. 2012 * Så er de vågnet i Stautrup. Siden i går er Stautrup IF gået fra 40 til 103 stemmer i kampen om de 10.000 kr. fra Lokalenergi. Vi fører godt nok med 187, og Steiner har 129, men vi er oppe imod en forening og en skole med mange medlemmer, pårørende og venner. Men det har vi også! Så få alle naboer, søskende, kolleger og venner af byen med: Stem på støtte til en masseovn til Alken her. 


4. nov. 2012 * Egen facebook-side til Købmanden i Alken. Med Bolette Olsen som overforvalter er Købmanden i Alken nu på  facebook og har siden lørdag fået de første 32 såkaldte likes - fra
folk, der så løbende vil få opdateringer om projektet. Lige nu gælder det Lokalenergi-konkurrencen, der hastigt spredes ad den vej. Med tiden vil indholdet handle om varer og tilbud i butikken og aktiviteter på  mødestedet. Hver gang man 'liker' og deler opslag, spreder man over for alle sine egne facebook-venner budskabet om arbejdet for en lokal butik. Lige nu har mange folk over hele landet med venner og familie i Alken f.eks. allerede stemt på, at de 10.000 kr. bør gå til masseovnen. 
2. nov. 2012 * Købmanden i Alken kan vinde 10.000 kr. til en masseovn. Et af de kommende byggeprojekter i garagen er en finsk masseovn, og til det formål er Alken nu med i Lokalenergis månedlige konkurrence om 10.000 kr. til et miljørigtigt initiativ. Vi er i konkurrence med fjernovervågning på Steiner-skolen og opstregning i Stautrup. Her kan du stemme - én gang. I dag er vi med bare fire stemmer bagud mod Steinerskolens 27. Så det skal vi lige have ændret på. Det gælder flest stemmer i november. Én stemme pr. person, og ved mistanke om snyd kan chancen ryge. 


19. okt. 2012 * Endnu en købmandsfilm. En ny tradition - Speaker's Corner - er begyndt med Michael Schmidts film. Om at bo i Alken efter købmanden lukkede - og hvor vi forbereder 'Købmanden i Alken'. Se 'Købmanden i Alken' og spred den.

18. okt. 2012 * Så er navnet udvalgt. Estrid Bek fra bestyrelsen i Liv i Landsbyen skriver, at den nye butik skal hedde Købmanden i Alken. Så ved vi det. Det var Eric Ballowitz' forslag.


14. okt. 2012
* Købmandsfilm set 383 gange. Finn Mathiesens film fra de to festlige dage er nu set på YouTube hele 383 gange, så budskabet spredes: Alken er på vej mod en købmandsbutik igen. Se den her og spred den hvor du kan.
9. okt. 2012 * Aften med stemning. Det blev en fin og stemningsfuld aften på Mejeriet, da Ingrid Robak på flygel og Niels Kaas på violin spillede et varieret udbud af deres store repertoire, skriver Anne Mette Granner. Der var både klassisk, evergreens og jazzimprovisationer.
Musikerne havde forventet at skulle overdøve en braldrende bar, det var dog ikke tilfældet, idet det nærværende publikum foretrak at lytte til den skønne musik, og derfor havde forsynet sig i baren forinden. Indtægterne fra koncerten går ubeskåret til købmandsprojektet. Tak til Ingrid og Niels og arrangørerne.
Jens Jacobsen oplyser, at overskuddet blev på 3.710 kr. og sender stor tak til Niels og Ingrid og alle andre, der hjalp til.

29. sep. 2012 * 600 kage-kroner. Søs Nielsen og Margit Szlavik (de gæve kvinder) har tjent 600 kr. til Købmandsprojektet ved at bage kage til Karsten Munks foredrag på Mejeriet i torsdags, skriver Jens Jacobsen.

26. sep. 2012 * Første købmandsfilm er på  YouTube. Finn Mathiasen fra ABCFilm har klippet 2.49 minutters optagelser fra de to festlige dage i  weekenden sammen. Se Ny købmand  i Alken på YouTube, se om du selv, din mand, datter eller nye genbo skulle være med. 
Del den på alle de måder, du kan - bl.a. via Facebook o.l. Og vær med til at sprede budskabet om Købmandsprojektet.

25. sep. 2012 * Fintælling og højt humør. Tak for en herlig weekend. Købmandsbutikken fik et solidt skub i den rigtige retning. Og Mejeriet summede af liv, glæde og højt humør. En fuldstændig optælling af overskuddet fra støttefesten blev bekræftet i bankens elektroniske optællingsudstyr til et samlet resultat på: 26.448,50 kr. Det luner godt i kassen! - Og der er flere støttekoncerter i vente! Tak til de mange, der har arbejdet hårdt for at skabe festen, og tak til de mange fra Alken, Bjedstrup, Boes, Illerup og Svejstrup, der kom og gav deres bidrag. Hjertelig hilsen Bestyrelsen for 'Liv i Landsbyen'. Anne Grethe og Hans Steensig fangede en solstråle sammen med Jens Jakobsen. (Foto: Sanne Dudoret)
24. sep. 2012 25.608 kroner samlet ind i weekenden. To livlige dage og fest i landsbyen - eller er det omvendt? Flere hundrede mennesker dukkede op på Mejeriet i weekenden og var med, spiste kage og ged, købte tøj og ting og så teater.
Loppemarkedstøjet bidrog på sin helt egen måde til at sætte fut i dansen under Fuel Pumps koncert. Cafeen indbragte 5308 kr., Teater Morgana 4060 kr., alternative behandlinger 2640 kr., Marokkansk gryde 2100 kr., auktion 2700 kr., loppemarked 6300 kr., barsalg under Fuel Pump 2400 kr. samt plantesalg 100 kr.  Alt i alt 25.608 kr. Dertil valgte ABAF at se bort fra barindtægterne og dækkede selv koncerten ind med 4000 kr. (Fotos:  Sanne Dudoret øverste og Søren Slebo nederst)

24. sep. 2012 * Koncert for en købmand. Violinist Niels Kaas og bassist/pianist Ingrid Robak optræder sammen ved en støtteaften på Mejeriet fredag 5. oktober kl. 21, hvor entré og baroverskud går til Købmandsprojektet. De to konservatorieuddannede musikere vil blandt andet spille Wiener-musik, sigøjnermusik, romantisk musik og Kreisler-stykker. Klassiske værker - ældre og nyere. Ingrid underviser på Skanderborg Kulturskole og Den Kreative Skole i Silkeborg, og Niels er direktør for Jysk Musik og Teaterhus i Silkeborg. 

21. sep. 2012 * Ti behandlere giver rabat for købmandsprojektet. Hanne Ravn fortæller, at en række behandlere nu tilbyder sig med en behandling, der under de to festlige dage kan købes for 200–300 kr. mod normalt 500-600 kr. Pengene går til købmandsprojektet. Det gælder Jytte Elleby med kraniosakralterapi, Lis Norlander med healing, massage og  samtale, Vibeke Sandberg med psykomotorisk behandling / afspænding, Tove Ottesen med  akupunktur, Mette Yde med zoneterapi, Jill von der Maase med kropsbehandlingen Nuga Best, Troels Dilling-Hansen med massage, Birgit Bastholm Bune med proces terapi / shamanisme og Hanne Ravn med ansigtsbehandling.
 

21. sep. 2012 * Over 150.000 alt i alt i alt. Indsamlingen til Købmandsprojektet er godt på vej deropad.
Indsamlingsmålet for enkeltbidrag er i sig selv fortsat 150.000 kr., og her er der nu 93.661 kr. inde, som den gule lagkage viser. Derudover bevilgede Landsbysamvirket 40.000  kr. og senest Lauritzen Fonden 20.000 kr. Så i alt er der 150.000 kr. og mere til. Her dagen før de to festlige dage med endnu flere indsamlings--muligheder.
9. sep. 2012 * Hvem vil være med til at filme? PR-gruppen fra Købmandsprojektet er begyndt at videofilme bl.a. til PR-brug fra forberedelserne til en købmandsbutik - med Finn Mathiasen og Michael Schmidt bag kameraerne. Er der flere, der vil være med? Ung eller gammel - og frit slag til ideer og udførsel. Mail til michaelschmidt@mail.dk. (Foto: Sanne Dudoret)


6. sep. 2012 * 20.000 til istandsættelse. Tove Nyholm fra bestyrelsen i Liv i Landsbyen skriver: Vi har modtaget 20.000 kr fra Lauritzen Fonden. Der var søgt midler til istandsættelse.

2. sep. 2012 20 navneforslag til købmandsbutikken. Under byfesten kom 19 og siden ét forslag på bordet: Købmanden i Alken, Alken Køb & Café, Flexhuset Alken, Alken Garagesalg, Altiken, Hoptimisten, Birgit, CIKORIA, Orkideen, Købmanden, Shoppen, Butikken, Alken Købmandshandel, Alken Landhandel, Garagen, LivaShoppen, Hos Birgit, Alken City, Alken Købmandsbutik, Alkøb. Bestyrelsen modtager forslag indtil sit møde torsdag 20. september.

 


2. sep. 2012 * Bartjans kan støtte købmandsprojektet. Under støttearrangementet 22.-23. september er der koncert på Mejeriet med Fuel Pump. Overskuddet fra barsalget kan gå til købmandsprojektet, hvis nogen melder sig til at stå i bar. Sms til Søs Nielsen: 26 99 99 59.
26. aug. 2012 * Trümmerfrauen i garagen. Også søndag gav et godt nøk på at få ryddet op, istandsat og gjort klar til - når tilladelserne er på plads - at kunne etablere butik i Mejeriets garage. Her Bodil Hvelplund, Susanne Emmysdatter, Margit Szlavik og Sanne Dudoret, der agerede Trümmerfrauen som i Berlins ruiner. Se flere fotos på Liv i byen. (Foto: Knud Abildtrup)

25. aug. 2012 * Brug for folk og lopper. Støttearrangementet for købmandsprojektet betyder, at mange skal hjælpe til før, under og efter weekenden 22.-23. september, det gælder café og boder og loppemarked. Og ting til loppemarked er yderst velkomne. Se opslag og arbejdsskema.
 
22. aug. 2012 * Kaj og Margit spiller deres nye stykke til fordel for købmandsprojektet. Teater Morgana optræder med deres nye forestilling, 'Det var dengang', til købmands-støttearrangementet på Mejeriet i weekenden 22.-23. september, oplyser Kaj Pedersen. Forestillingen er for både børn og voksne. (Foto: Jørgen Sejr)

20. aug. 2012 * Ny garage-weekend. I weekenden 25.-26. august kl. 10-16 er der igen gang i den og nok at lave i garagen på Mejeriet, oplyser tovholder Mogens Andersen. Der skal mures dørhuller, renses mursten, slæbes ting ned fra mellemdæk, køres på fyldplads - og sørges for forplejning begge dage, så der er brug for alle, der kan. (Foto af Peter Gregersen og Søren Slebo: Lena Gregersen)

9. aug. 2012 * Møde om købmands-støttearrangement. Har du tid og lyst til at hjælpe og støtte op om købmandsstøtteindsamlings-arrangementet 22.-23. september, er du meget velkommen til at komme til møde på Mejeriet tirsdag 21. august kl. 19.30. Kom endelig - måske du osse har en go' ide at byde ind med. Vi har brug for praktisk hjælp før og efter arrangementet, til indsamling af ting til loppemarked og pasning af boder. Plus madhold til café begge dage. Vi har osse brug for hjælp i dagene op til arrangementet og oprydning dagen efter.         
                        Sommerlige hilsner fra Søs Nilsen og og Margit Szlavik.

5. aug. 2012 * Første købmands-støttearrangement. Lørdag 22. og søndag 23. september på Mejeriet holder vi første støttearrangement - af flere - hvor vi samler penge ind til  købmandsbutikken. Sæt kryds i kalenderen, sms'er Margit Szlavik.

20. juli 2012 * Støtter uden for Alken. Indsamlingen til købmandsprojektet vokser igen. Beløbet er nu på 87.961 kr. De nye bidrag kommer hovedsagelig fra støtter uden for Alken, og det er rigtig opløftende, at der er tilslutning og opbakning til projektet - også fra nabo-landsbyerne.
- Tak for det, lyder det fra Jens Jacobsen. Der er nu blevet uddelt flyers i alle landsbyerne.

1. juli 2012 * Flere ind i arbejdsgrupperne. Købmands-arbejdsgrupperne er blevet forstærket, og nu er der folk fra bestyrelsen med i alle grupper for  at styrke koordineringen: Peter Gregersen i byggegruppen og energi-gruppe sammen med Gary Craig. Jens Jacobsen i PR-gruppen og myndighedskravs-gruppen. Hanne L. Nielsen, Lars Christensen og Tove Nyholm i finansierings-gruppen. Se alle grupper i højre spalte.
1. juli 2012 * Hvad skal butikken hedde? Birgits butik hed Alken Minimarked, men hvad skal den kommende købmandsbutik i Alken hedde? Bestyrelsen modtager forslag sommeren over og vedtager navnet tirsdag 14. august.
11. juni 2012 * Tilladelse til masseovn. Vi har netop af Fødevarestyrelsen fået grønt lys til at bygge en finsk masseovn i købmandsbutikken, fortæller Tove Nyholm. Det vil betyde mindre CO2 udslip og give butikken et hyggeligt særpræg. Så nu vil vi undersøge nærmere, om det kan realiseres.

19. maj 2012 Rent og sundt, billigt og bredt. Varesortimentet i købmandsbutikken skal være fokuseret på kvalitet, hovedsageligt økologisk, gerne årstidsbestemt, dansk og lokalt produceret. Sådan er holdningen i vare- og leverandør-arbejdsgruppen, der vil gå efter billigst mulig kvalitet og have et begrænset sortiment - f.eks. kun én slags toiletpapir. Man skal kunne købe ind til aftensmad og madpakker. Gruppen søger  samarbejde med Solhjulet, Hanegal og Kvickly og vil gerne have forslag og input. Kontaktperson: Birgit Bune, birgit.bastholm@gmail.com

5. apr. 2012 * Nyt og brugt - i rustikt look. Arbejdsgruppen for indretning/skønhed i købmandsprojektet har til en start overtaget købmandsdisk, fryser og nogle metalsektioner med trådhylder fra Alken Minimarked samt to metalreoler fra Archi Tegn. Gruppen vil gerne bevare rummets industrielle, rustikke look og forestiller sig reoler af metalrammer og træhylder, fortæller Sanne Dudoret. Johannes Thomsen, Alkenvej, der er fagskolelærer, har tilbudt, at Århus Produktionsskole kan fabrikere dem. Arbejdsgruppen - se hvem, der er med i spalten til højre - efterspørger bl.a.: Kasseapparat, højt køleskab, dankortautomat, indkøbskurve, pc til det daglige regnskab og telefon. Både nye og brugte effekter. Kontakt-email: tove.e.nyholm@gmail.com Se hele tegningen over stueplan.
26. mar. 2012 * Sådan kan butikken indrettes - og tage sig ud. Arkitekt Hans Lyngsgaard har nu målt, vurderet, beregnet og tegnet på, hvordan Alkens købmandsbutik vil kunne indrettes i Mejeriets garage og lokalerne bag. Se perspektivtegning i stort format, hvordan butikken med et glasparti ud mod Alkenvej og bevoksning på p-pladsen kan tage sig ud. Se også situationsplan og stueplan, hvordan lager i det nuværende brænderum, ny indgang, masseovn, butiksrum, møderum/kontor og terrasse til udeophold er tænkt ind i en helhed.

25. mar. 2012 * Ligesom at bygge hule som lille. - Når hulen var bygget færdig, så var det aldrig sjovt længere, for hvad skulle man så? Sådan opmuntrede Birgitte Brøbech, da Købmandsgruppen på mødet søndag bl.a. oplyste, at en landzonetilladelse til butik kan risikere at trække ud i mange måneder.


Stemningen blandt de over 40 fremmødte var - udsigten til endnu et længere forløb med myndighederne til trods - iøvrigt i top. Arkitekt Hans Lyngsgaard viste tegninger (skal nok komme på alken.dk), endnu en arbejdsgruppe fik folk på, og nye aktiviteter omkring finansiering, fællesindkøb, drift, indretning og varer blev født. De kommende uger går alken.dk længere ned i gruppernes arbejde - og præsenterer deres status og visioner. Med andre ord - og med Birgittes hulebyggeri i baghovedet: Der er 'god energi' omkring købmandsprojektet, og arbejdet ser samtidig ud til at give mange folk energi, nye ideer og lyst til at få en socialøkonomisk købmandsbutik på Mejeriet indrettet.
13. mar. 2012 * 1000 kr. og forbrug. Den leje pr. måned har købmandsgruppen og bestyrelse for Alken Mejeri aftalt for købmandsprojektet i garage og rum bagved. Betingelserne skal genforhandles i 2014. Aftalen blev drøftet og konfirmeret på Mejeriets generalforsamling hvor 25 medlemmer mødte frem.

5. mar. 2012 * Peder 'Badekar' har købt slagterejendommen. Hverken købmandsgruppen eller Thomas Berthelsen, men derimod Peder 'Badekar' Nielsen, Anes Høj, endte med at overtage Emborgvej 102. Læs Peders budskab til medborgere, venner og naboer i Alken på smalltalken.

4. mar. 2012 * Slagterbygning skal sælges. Ved byrådsmødet i onsdags blev det besluttet, at ejendommen Emborgvej 102 skulle sælges og ikke overdrages til vores Social-Økonomiske Fællesskab.
Desværre. Men nu har vi da endelig en afgørelse og kan komme videre, til plan B, at rykke vores projekt, som i første omgang bliver en købmandsbutik, ind på Mejeriet, lyder det fra Købmandsgruppen.
Det giver fornyet energi. Vi indkalder til stort fællesmøde søndag 25. marts kl. 10 på Mejeriet. Kaffe og rundstykker. Og en dagsorden, der kommer til at bestå af en kort orientering om den forening, der nu vil blive stiftet; samt status fra de arbejdsgrupper, der er igang, inklusiv budgetoverslag og planer for videre finansiering og handleplaner. Indsamlingen er nu på 63.650 kr.
Vi håber, rigtig mange vil møde op, også selv om I ikke vil være i arbejdsgruppe, men blot er nysgerrige efter at høre mere og evt. selv har ideer og forslag. Men vi vil også meget gerne have flere med i omtalte arbejdsgrupper, se i højre spalte her på siden. Vel mødt!

11. feb. 2012 * Over en tredjedel indsamlet nu. Nu er der kommet 56.400 kr. ind til købmandsprojektet - en rigtig flot start, og vi er jo lige begyndt, så alle små og store beløb modtages fortsat, melder Jens Jacobsen. Bidrag skal ind på Merkur Andelskasse 8401- 1167826.

9. feb. 2012 * Syv (ni) arbejdsgrupper i gang. Nye arbejdsgrupper til købmandsprojektet kom i gang tirsdag på et konstruktivt møde, oplyser Tove Nyholm. 18-20 personer mødte op på Mejeriet, og syv (ni) arbejdsgrupper blev etableret:
1a. Istandsættelse: Mogens Andersen, Holger Vig. Kontakt-email: holgervig@gmail.com
1b. Finansiering vedr. istandsættelse: Jens Jacobsen / Købmandsgruppen. Kontakt-email: jensinge@mail.tele.dk
2a. Varelager/Leverandører: Birgit Bastholm Bune, Ingrid Robak, Helle Pedersen, Kaj Pedersen. Kontakt-email: birgit.bastholm@gmail.com
2b. Finansiering vedr. varelager:
3. Indretning/skønhed: Tove Nyholm, Ninna Gevitz. Kontakt-email: tove.e.nyholm@gmail.com
4. Krav fra offentlige myndigheder: Eva Nikolajsen. Kontakt-email: eva.nikolajsen@gmail.com
5. PR: (Skaffe kundegrundlag)
6. Organisering: (Vagtplaner, styregruppe, varegrupper osv): Lars Christensen. Kontakt-email: larsoghanne@mail.tele.dk
7. Andre aktiviteter: (Landsbykontor, turistinformation, teltplads mv): Søs Due Nielsen, Margit Szlavik, Poul Ganer. Kontakt-email: sos_ole@hotmail.com
NB! NB! Som det ses, er der masser af plads til andre interesserede, hvilket vi gerne opfordrer til. Men det er også godt at henvende sig, hvis man har ideer, man gerne vil bringe til de enkelte arbejdsgrupper. Bemærk kontakt-emails.
Disse grupper går nu igang med at diskutere indhold, lægge planer og undersøge tingene nærmere. Næste møde bliver hurtigst muligt efter byrådsmødet den 29. februar. Købmandsgruppen informerer nærmere. Tak for fremmøde!! Købmandsgruppen

4. feb. 2012 * Næsten en fjerdedel i hus. Ud af målet på 150.000 kr. til startkapital for en socialøkonomisk købmandsbutik er der nu indsamlet 36.400 kr., melder Jens Jacobsen. Bidrag skal ind på Merkur Andelskasse 8401- 1167826. Se omtale i Aarhus Stiftstidende.

29. jan. 2012 * Nu 24.900 samlet ind. Fra Købmandsgruppen melder Jens Jacobsen nu den glædelig nyhed: 24.900 kr. er røget ind på kontoen. Se alken.dk's lagkage skifte farve efterhånden - i højre spalte.

24. jan. 2012 * Kan vi tænke i helheder? Eva Nikolajsen skriver om ideer til købmandsdriften, om at undgå madspild, og om indkøbsvaner, krat-mirabeller og måske en kælegris - og anbefaler et tv-program. Se smalltalken.


24. jan. 2012 * Tid til det praktiske. Indkaldelse til
oprettelse af arbejdsgruppe til købmandsbutikken
i det socialøkonomiske projekt tirsdag 7. februar kl. 19.30 på Mejeriet: Der er en fantastisk opbakning fra byen til møder omkring socialøkonomisk projekt, -
dejligt! Der er fuld gang i:
- indsamlingen til det social-økonomiske projekt, følg med på alken.dk
- vedtægter og købstilbud til Skanderborg kommune

 

- indledende forberedelse i Mejeriet, hvis det glipper med slagterbutikken
- indsamling ved dørene til dem, der ikke var på Mejeriet, og reminder til alle der har glemt
- det sidder og kribler i folk for at komme i gang med det praktiske
Så kort sagt: - nu er det tid til de første energiske folk at komme i gang!
Nemlig ved at indgå i en arbejdsgruppe med det formål at tænke praktisk omkring butikken:
- hvilke varer
- hvilke leverandører
- indretning, inventarer
- rollefordeling og ansvarsopgaver i forhold til rengøring, regnskab,
salg, sætte på hylder
- hvilke krav i forhold til de veterinære myndigheder etc.
Altså et gennemtænkt forslag omkring de rent praktiske forhold, så vi er klar til at gå i gang, når vi får en afgørelse om placering sidst i februar.
Spørg i købmandsgruppen, hvis I er i tvivl om ovenstående, gerne vil deltage i gruppen, men ikke kan møde op på denne dato eller andet. se indkaldelsen
Hilsner fra Købmandsgruppen, v. Estrid 86577347


 

17. jan. 2012 * Vi skal til lommerne. Indsamling til etablering af købmandsbutikken. Der er gået godt syv måneder siden Birgit lukkede sin butik. Så nu ved vi hvordan det er at bo i Alken
- uden en butik
- uden et dagligt mødested når vi nu alligevel skulle hen og handle ind

- uden at have et ærinde og vandre/cykle/køre gennem byen hver dag (for nogle af os flere gange)
- uden at der er liv og mennesker på gaden
- uden de mange små tilfældige møder på vej til og fra købmanden.
Uden en købmandsbutik er Alken en helt anden by at leve i. Hvis vi vil have en købmandsbutik i Alken igen, er der to ting, der er nødvendige:
1. Vi skal til lommerne og betale til renovering af butikkens lokaler (på Mejeriet eller Emborgvej 102). Vi stiler efter at indsamle et beløb på 150.000 kr. Desuden har købmandsgruppen søgt og fået et
beløb på 40.000 kr til ombygning og inventar fra Landsbysamvirket i Skanderborg Kommune.
2. Vi skal lægge nogle arbejdsdage i renoveringen af lokalerne og etableringen af butikken.
Hvis alt går godt vil købmandsbutikken kunne åbne omkring den 1. maj.
Indsamlingen til etablering af købmandsbutikken er allerede begyndt efter borgermødet tirsdag den 10. januar. Mandag morgen var der indbetalt 7.000 kr.
I løbet af denne uge vil medlemmer fra købmandsgruppen begynde en besøgsrunde til alle husstande i Alken for at fortælle om etableringen af butikken og for at give alle muligheden for at bidrage til, at vi igen får åbnet en dagligvarebutik.
Hver weekend vil vi gennem
alken.dk orientere om, hvordan det indsamlede beløb vokser mod målet på 150.000 kr.
Venlig hilsen Jens Jacobsen.

12. jan. 2012 * INDSAMLING! Socialt-økonomisk Fællesskab for Alken og Omegn. På borgermøde 10. januar 2012 blev det besluttet at samle 150.000 kr. ind til første fase af projektet, som er at få etableret en købmandsbutik. Denne skal indrettes enten i den tidligere slagterbygning på Emborgvej 102, eller på Mejeriet. Hvis byrådet den 22. februar beslutter sig for at overdrage slagterbygningen til projektet, vil butikken blive indrettet der. Ellers bliver det på Mejeriet.
Imidlertid vil vi ikke længere sidde og vente! Vi vil indsamle penge og begynde at organisere den kommende købmandsdrift, således at når afgørelsen falder, er vi klar til at gå i gang!
De indsamlede midler vil gå til renovering i det omfang, det er nødvendigt for at en butik kan starte op, om muligt med en professionel tømrer til at lede det frivillige arbejde. Dertil kommer indretning med hylder, købmandsdisk osv. Eventuelt resterende midler bruges til opbygning af varelager.
Bidrag indsættes på Merkur Andelskasse 8401- 1167826
Tak! Købmandsgruppen.


10. jan. 2012 * Flertal for at byde ind på slagterbygning. Knap 60 mødte frem til borgermødet om købmandssituationen. Der var flertal for at gå efter slagterbygningen som førsteprioritet og begynde indsamling til istandsættelse nu. Købmandsgruppen vender snarest tilbage med nærmere slagplan.


1. jan. 2012 * Vigtigt møde om byens fremtid. alken.dk har modtaget: Til borgere i Alken, Svejstrup, Boes og Illerup: Købmandsgruppen indkalder til borgermøde tirsdag 10. januar, kl. 19.30 på Mejeriet. Siden sidst er der bl.a. sket følgende: Der er dukket en køber op til slagterbygningen, der ønsker at etablere lejeboliger.
Bjarne Toudahl / Foreningen Håndtryk har sagt op på Mejeriet, derved er ca. 120 m2 frigjort, og samtidig er kæderlokalet tomt, efter Ingvar Kristiansen har flyttet sit lager.
Vi skal på mødet tage stilling til, om slagterbygningen er det bedste sted til købmandsbutik, café og socialøkonomisk projekt, og i så fald byde ind med et mindre kontant beløb, eftersom det ser ud til at kommunen vil få meget svært ved at overdrage det til byen uden et decideret salg. Eller om vi foretrækker de ledige lokaler på Mejeriet?
Politikerne tager stilling på byrådsmøde den 18. januar.
Kom og deltag i de vigtige diskussioner om byens fremtid. Kommentarer og spørgsmål er velkomne, på Smalltalken eller til Købmandsgruppens medlemmer, att.: tove.e.nyholm@gmail.com. Venlig hilsen Købmandsgruppen i Alken