Forside
Borgerforening
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Alken Bryghus
Natur
Alken Saftklub
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelter i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by GATE technologies

 


 
Hyperlokal netavis for Alken og omegn * Født i marts 2007 * Kontakt

 
   
 
 
  
 26. jan. 2021 * Smuk aften. Solnedgangen over Mossø. (Foto: Bettina Lundgaard Hansen)
 
  
21. jan. 2021 * Inge fylder 80. Inge Due Jørgensen, Alkenvej 60, fylder 80 år lørdag 23. januar. Sammen med Arnth flyttede Inge for knap 40 år siden ind i Hjørnebo i centrum. Inge var gennem 15 år dagplejemor for adskillige af Alken og omegns børn. Familien tæller nu Claus og Betinna, som bor i Skanderborg og har to voksne drenge: Daniel og Joachim. Morten og Pernille, som bor i Aarhus, har to små børn: Aksel og Johanne. Harry og Maria bor tæt på - på Østermarksvej. Inge og Arnth er gode til at hygge sig med gode film og koncerter i tv. Inge elsker at lægge svære store puslespil, spille kort og gå en tur med stavene. Når vejret driller, tager hun bare en tur på motionscyklen i stuen. Hun bager superluftige og sprøde boller og forkæler sine gæster med kringle af den gode gammeldags slags. Hun glæder sig, som alle os andre til igen at kunne invitere gæster. Og når det bliver forår, skal hun og Arnth igen nyde livet i deres dejlige drivhus.
 
21. jan. 2021 * Referat fra Liv i Landsbyernes bestyrelsesmøde, kan nu læses her. Det var ekstraordinært, talte nye medlemmer og handlede om Landsbyforum, rollefordeling med borgerforeningerne og en henvendelse fra Bendt Nielsen.
20. jan. 2021 * Alken Westend - i 1958. Nordsiden af Emborgvej blev tidligere bebygget end sydsiden, hvor der for 63 år siden stadig var dyrket mark "inde i byen". Bemærk i baggrunden smedens ejendom, Emborgvej 80, som det så ud før en brand. I en årrække rummede ejendommen, der er fra 1930 og blev bygget om i 1970, Alken Smede- og Maskinforretning ved nu afdøde Hermann Andersen. Og se også, hvor skovløst området omkring Mosbjerggård - vest for Monnes Vig - i baggrunden var.
Tjek selv 'Danmark set fra luften - før Google'. (Ophav: Odense Luftfoto, Det Kgl. Bibliotek)

 
19. jan. 202111 børn nødundervises. Jeg tror, at vi har fået smittespredningen under kontrol, oplyser skoleleder Lars Søgaard Andersen fra Bjedstrup Skole, der op til jul havde fire smittede med corona. Vi har ikke konstateret yderligere smittede siden nytår, og vi har ikke haft nogen hjemsendt til testning og isolation. Børnehuset har fortsat åben, og vi har et fremmøde på omkring 65 %, så en del forældre har fortsat mulighed for at have deres børn hjemme. I skolen er der nødundervisning og nødpasning for de 11 tilmeldte. Der er skole hver formiddag, hvor de følger deres kammerater, som er hjemme. Hjemmeundervisningen udvikler sig uge for uge, og der bliver mere og mere online undervisning over computeren. Det fungerer under omstændighederne fint, men alle – både børn og voksne – håber, at vi snart kan få gang en almindelig skoledag.
 
18. jan. 2021 * Online-møder kan sagtens lade sig gøre. Pernille Benzon var med til online-mødet i Landsbyforum i sidste uge og bakker op om Anne Aggers initiativ om fællesdialog om udviklingen i Alken. Læs smalltalken.
 
18. jan. 2021 * Eva squeezed ind mellem Navalnyj og Jake Angeli. Eva Michaelsen fra Movimento er blevet interviewet til Radio4 i dag - i programmet 4-toget, hvor hun fortæller om den lange vandring og om corona-gåtur. Find indslaget i udsendelsen Aleksej Navalnyj. Vandring. Jake Angeli 18. januar fra 22.47 til 38.38 minutter inde i udsendelsen. 

 
 
17. jan. 2021 * Flere søger - og en tilbyder - bolig. Læs Opslagstavlen og se, hvem der søger og tilbyder bolig i Alken for tiden.
 
  
17. jan. 2021 * 2020 bød ikke på is på søen - men nu kom det. Lørdag morgen kunne Mossø i vores lave ende fremvise et fint og tyndt islag. (Foto: Sanne Dudoret)
 
17. jan. 2021 * Forbedring af forholdene for bløde trafikanter i Alken. En lille trafikgruppe under ABAF er i dialog med forskellige folk i kommunen i et forsøg på at forbedre trafikforholdene - både vejen op til skolen og forholdene for bløde trafikanter i Alken by. Læs mere på Trafik.
 
Altid en god ide: Etablér faste bankoverførsler på kontingenter:
Alken Borger- og Aktivitetsforening, ABAF: Årskontingent: Børn og unge op til 25 år: 150 kr. Voksne over 25 år: 200 kr. Pensionister: 100 kr. Reg. nr.1551. Kontonr.16472573.
Alken Mejeri: Årskontingent: 100 kr. pr. medlem. Reg. nr.
8401. Kontonr.1128794
 
15. jan. 2021 * Færdigtuddannede. To tidligere Alken-borgere, Laura Gevitz og Julie Belinson, er nu færdigt uddannede pædagoger. Tillykke!

 
 
   
12. jan. 2021 * Thallis' nye film om skolen. Vi har fået lavet denne fine video som trækplaster til vores fantastiske skole, skriver Feline Schiøtz. Videoen er lavet på initiativ af skolebestyrelsen og "Bevar Bjedstrup Skole" i forbindelse med en særlig corona-udgave af åbent-hus i både skole og børnehus. Den er filmet og klippet af Thallis Aslan Ville Vestergaard fra Kirstinelund. Thallis har selv gået på skolen fra 1996-2003. Den varer knap ti minutter. 

 
   
10. jan. 2021 * ”Ny” i Alken, Bende Riis. For næsten 1 år siden flyttede jeg til Alken, lige inden de store mængder vand, lige inden Illerup Å gik over sine bredder – og kort før coronaen og nedlukningen. Jeg fik aldrig præsenteret mig på alken.dk, det vil jeg så gøre nu. Læs Folk i Alken.
 
8. jan. 2021 * Møder på vej. ABAF har haft digitalt bestyrelsesmøde, og i referatet kan man læse om deres drøftelser om fremtidig brug af fællespladsen og et møde efter påske om pladsen. Lidt om Fabulas, hvor et møde måske er på vej. Og om fælles ansvar for stemningen i byen, hvor en proces er på vej - foranlediget af Anne Aggers initiativ - se smalltalken 4. januar. Og se referatet.
 
   
7. jan. 2021 * Mere om cykelstier. På opfordring fra alken.dk uddyber trafikplanlægger Brian Aagaard Nielsen nu angående cykelstien fra Sandvejen til Skanderborgvej, der er rød på kortet og nu er prioriteret som nr. 14: En politiker havde foreslået at lade den følge den gamle skolesti - den blå linie. Men det vil blive længere, dyrere og med så mange højdemeter, at mange vil fravælge den, er vurderingen. En cykelsti fra Svejstrup til Alken ville gavne 25 børn, hed det tidligere, men det var en fejl: Den gavner kun to børn, hvilket skal forstås som dem, der bor mellem landsbyerne, så den er nu prioriteret som nr. 28. Et tidligere forslag om en såkaldt 2-1-vej egner Alkenvej sig ikke til med sine mange sving og stigninger. Så det kan vare længe. Endelig er der målt op til den bevilgede cykelsti fra Svejstrup til Bjedstrup, og den forventes færdig i år, men er blevet forsinket omkring den nøjere opmåling i Bjedstrup, hvor den først kom for tæt på et hus. Se en række skitser og kommentarer angående den nye vurdering.
6.-7. jan. 2021 * NB: Ny frist til 1. februar. Har du gode forslag og ideer til den forestående planlægning af Nye Aneshøj, så husk at give dit besyv med via linket, skriver Hans Horn fra bestyrelsen i ABAF. Og Peder Nielsen fra Anes Høj supplerer, at fasen på opfordring af borgere er forlænget, så fristen nu er mandag 1. februar, hvilket fremgår af brevet till Peder.

 
   
6. jan. 2021 * Helene og Kristina i Go' morgen Danmark. Onsdag kl. 8.10 beskrev Helene Hennings som fotografen og Kristina Bliksted som en af de mange fotograferede foto-projektet "Alken gennem vinduet". Hele analyserede flere fotos fra bogen, og begge reflekterede over, hvad corona har betydet for livet og fællesskabet i Alken. Indslaget hedder "Fotoprojekt indkapsler en historisk tid i lille dansk by" og kan findes her. (Foto af Ole og Søs Nielsen: Helene Hennings)

 
 
6. jan. 2021 * Nadacafé udsat. Den nadacafé, der skulle begynde 18. januar, er udsat til bedre tider uden corona, skriver Karin Fosdal.

 
   
5. jan. 2021 * Den dag var Steven klar. Steven Russell har Illerup Å løbende ved baghaven og ser jævnligt isfuglen flyve forbi, men sjældent når han selv står klar med et kamera. Det gjorde han til gengæld forleden, da han egentlig var ude for at tage billeder af flagspætten... (Foto: Steven Russell)
 
 
 
5. jan. 2021 * "Intet" nu på CD. Troels Dilling-Hansen fra Brugzen i Bjedstrup har udgivet 12 af sine sange som CD. Musik og tekster er skrevet på korte eller længere meditative retræter i Danmark og Nepal de seneste 10 år. Pernille Schiøtz, Adam Yogesh Thuesen og Claus Madsen bistår som musikere. CD'en hedder "Intet" og kan købes for 75 kr. hos Købmanden i Alken eller via Troels på 2757 2187. (Foto: Bastian Birk Thuesen)
 
4. jan. 2021 * Anne opfordrer til en fællesproces i spørgsmålet om udbygning af Alken. Anne Agger oplever, at traditionen i Alken for sammen at forholde sig kritisk konstruktivt til fællesskab og livskvalitet som regel fungerer godt, men lige nu lader til at være gået i stå. Hun foreslår nu en styret proces, som ikke blot giver mulighed for holdningstilkendegivelser, men som også lægger op til dialog og nytænkning. Læs smalltalken.

 
   
4. jan. 2021 * Lima Empanadas produceres på Boesvej. De empanadas, der siden november har kunnet købes på frost  i Købmanden i Alkenproduceres nu i den tidligere gårdbutik på Johannesminde på Boesvej 13. Martin Juel Iversen faldt under en jordomrejse for empanadas-konceptet - og sin nuværende kone - i Peru. For to år siden åbnede han cafeen Lima i Guldsmedgade i Aarhus og siden lokalerne på Boesvej, hvorfra to ansatte både forsyner cafeen og vil sprede empanadas ud til hele Danmark via online bestillinger. Lima Empanadas satser på flere lokale samarbejder som i Alken. Carl Johan Bruun Hansen driver gården, efter Jan og Tine Thybo flyttede til Djursland, og har ikke noget forretningsmæssigt med Lima at gøre.

 
4. jan. 2021 * Ny kommunal vurdering af cykelstiprojekter. Miljø- og Planudvalget arbejder med en samlet liste over cykelstiønsker, hvor to omkring Alken er med. Efter en revurdering (punkt 6 her) lyder det nu om en fremtidig dobbeltrettet cykelsti Svejstrup-Alken til 5. mio. kr., at "Antallet af børn, der får gavn af projektet, er blevet sænket betragteligt". Højere på listen står en dobbeltrettet cykelsti fra Alkenvej 67A nord for banen frem til Emborgvej og ud til Skanderborgvej. Projektet er sat til 3,43 mio. kr., og her lyder den nyeste vurdering nu: "Det vurderes ikke at være fordelagtigt at have projektet til at forlade Emborgvej gennem det grønne område vest for Emborgvej 167". Der er i hele kommunen 34 ønsker til ialt 165,1 mio. kr., og et enkelt i Skanderborg - til 1,8 mio. kr. - er på vej i gang.
 
3. jan. 2021 * alken.dk klar igen til nyt år. Der kom ikke noget nyhedsbrev søndag mellem jul og nytår, men nu er der igen søndags-nyheder fra Alken og nærmeste omegn. Inge Nørgård, der tager sig af de ganske gratis abonnementer på nyhedsbrevet, havde ellers fået den første henvendelse om manglende nyhedsbrev i søndags, og det er jo som sådan bare rart, når en af de for tiden 392 abonnenter reagerer, fordi de mangler alken.dk. Tilmeld dig nyhedsbrevet her. Vi har enkelte læsere, der af uransagelige årsager ikke kan modtage nyhedsbrevet i deres mailsystem, uden vi har kunnet fixe problemet. En løsning kan i nogle tilfælde være at tjekke spamfiltre o.l. og fortælle systemet, at alken.dk ikke er farligt at modtage. Den hyperlokale netavis satser derimod på at være oplysende og fremme i skoene, når det gælder nyheder og debat. Er der fortsat bøvl med at modtage, så skriv til Inge på ingealken104@gmail.com. Godt nytår.
 
2. jan. 2021 * Osuma-omsætningen i december i Købmanden i Alken løb op i 50.611 kr., og 218 er nu med i Alken-ordningen, hvor man bl.a. slipper for kørselsgebyret. Følg den månedlige Osuma-omsætning, der kaster 7 pct. af sig til købmandens drift.
 
1. jan. 2021 * Mandags-meditation på Mejeriet holder pause hele januar, oplyser Hanne Ravn.
 
1. jan. 2021 * Hjertestarteren ved Mejeriet er til reparation, fortæller Gitte Trenckner.
 
30. dec. 2020 * Helene Hennings' fotobog 'Alken gennem vinduet' kan igen købes ved Købmanden i Alken.
 
   
27. dec. 2020 * God krog til at fremme sjældne arter. Mange har besøgt arrangementet ”Fæld dit eget særlige juletræ og skab plads til mere biodiversitet” på Hede Ager Krog, og flere har spurgt til aktiviteterne på området, som ligger for enden af Enggårdsstien:

Hede Ager Krog er et område med næringsfattig jord og god mulighed for at fremme sjældne arter og spændende biodiversitet. Vi har derfor, med samtykke fra Skanderborg kommune, lavet en plejeplan for at skabe mere biodiversitet. Vi fjerner ikke-hjemmehørende arter, som fx bjergfyr, for at fremme mere spændende og insektvenlige arter som blåhat, blåmunke, engbrandbæger, kællingetand, gul evighedsblomst og orkideen skovhullæbe.

I forbindelse med juletræssalget har vi tyndet i grantræerne, men vi lader mange grantræer stå tilbage, da de skaber skjul for rådyr, hare og ræve, desuden spises koglerne af spætter, som ofte ses i området. Vi efterlader også klatter af bjergfyr, der fungerer som skjul for småfugle, og dynger med døde grene, som skjul for pindsvin og andre smådyr. Pilekrat bevares, da pil er en superart for bier.

Vi planlægger mindst tre arbejdsdage om året, hvor alle er velkomne, næste gang lørdag 23. januar kl. 10-14. (den er så blevet aflyst siden)

Opdateringer om Hede Ager Krog lægges på facebookgruppen ’Foreningen til Fremme af Biodiversitet’ hvor alle fra lokalområdet er velkomne.                Mvh Foreningen til Fremme af Biodiversitet


 
Foreningen til fremme af biodiversitet har nu fået sin egen underside på alken.dk - se her - den kan findes under menupunktet Natur i venstremenuen.

 
23. dec. 2020 * Drukneulykke i Vrold. Tirsdag eftermiddag var politi og beredskab med udrykning gennem Alken. Politiet oplyser, at det skyldtes en drukneulykke ved regnvandsbassinet, hvor motorvejen krydser Mossøvej.
 
23. dec. 2020 * Politisk fordeling: Landsbyforum - Liv i Landsbyerne - Borgerforeningen. Julie Abildgaard fra ABAF har sendt en gennemgang af de tre fora, foreninger og andre paraplyer, der for tiden er på banen - blandt andet det helt nye Landsbyforum - og hvordan tanken er, at de lokale fra bestyrelserne samarbejder i de forskellige fora. Se politisk fordelingsoversoversigt.
 
 
21. dec. 2020 * Julens Glæde i Alken i 38 år. Om det var til fods, på cykel, knallert eller måske bil, er ikke godt at vide, men gennem ikke mindre end 38 år bankede en opkræver hver uge – hveranden om vinteren - på hos medlemmerne af den lokale spareforening ’Julens Glæde for Alken og Omegn’. Og så var det op med pungen for at spare sammen til de mange udgifter i juletiden. Læs - eller genlæs - en Alken-julehistorie fra 2011 om, hvordan det foregik: -  Da folk hjalp hinanden med at spare op til jul. ’Julens Glæde for Alken og Omegn’ eksisterede fra 1931-1969.
 
   
19. dec. 2020 * Rundt med fotobøgerne. Fragtet af Peter Gregersen på købmandens budcykel bragte Helene Hennings sine forudbestilte fotobøger ud i byen. TV2 Østjylland bragte et indslag - se det her. 75 Alken-borgere stillede op til foto gennem vinduet - køb den i Købmanden i Alken. Og se også indslag i magasinprogrammet News & Co. på TV2 Play fredag 18. december.
 
18. dec. 2020 * Nyeste bygge- og udviklingsdebat. Læs hvad Karin Fosdal skriver i Ugebladet under overskriften "Er udstykning det samme som udvikling?" Se også Ugebladets interview med forskningschef Hans Thor Andersen og fremtidsforsker Tyge Mortensen, "Der skal nye til for at bevare landsbyen". Thorbjørn Herrik causerer på smalltalken i "Et lille lys i mørket" og Torben Nielsen broderer videre på nogle af pointerne fra det seneste borgermøde.
 
   
11. jan. 2020 * 1745-1749 Drik og fylderier, liderlighed og brændevin. I disse måneder brygges der øl i det nystiftede Alken Bryghus - eller ABC, Alken Brewery Company. For 275 år siden kunne de også være med heromkring, især når det gjaldt brændevin, da var det bare ulovligt. Læs om de næste fem år i Alkens historie, hvor en brusten Alken-bonde Jens Rasmussen som tinghører skulle være med til at konfiskere udstyr til destillering - se afsnittet fra 1745-1749 under Alkens første kendte beboere.
 
   
 Gary Craig, Søs Nielsen, Anne Grete Viborg, Berit Werner Hansen og Poul Ganer fra den første bestyrelse i 'Alken Station'. Claus Madsen var også med. (Foto: Ole Nielsen)

 
13. nov. 2019 * Alken 1993: Dilettant for første gang i Alken, 'Alken Station' lige så stille i gang og belgisk-tysk besøg. alken.dk ruller år for år Alkens nyere historie op og er kommet til 1993, hvor borgerforeningens aktiviteter i byen nu blev suppleret af den halvandet år gamle forening 'Alken Station'. Byfestbladet rummede det år et interview med Grethe Damgaard, der i 1924 var født på Enggården, der dengang var et noget afrakket husmandssted, hvor man havde stok med i seng for at klare rotterne... Læs Pigen fra Enggården og læs 1993-kapitlet på Alken år for år siden 1979.
 
   
 
396 abonnenter får nyhedsbrev om søndagen
Ideer, fotos, forslag, færdige og ufærdige bidrag til indholdet modtages hjertens gerne af
redaktør Knud Abildtrup,
 knudabildtrup1@gmail.com20 27 12 76 Journalist og fotograf: Peter Abildgaard, 22 89 83 34, alkenvej69@gmail.com 
Send kalender-bidrag til 
Edel Laursen
edel.laursen@gmail.com
 Inge Nørgård bestyrer abonnements-databasen - skriv til Inge, hvis du får ny mailadresse, på ingealken104@gmail.com

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Uge 2 2021 *  Ølandsbrød - er ofte med ii tilbuddet fra de flittige bagere i Købmanden i Alken. Find denne uges bagertilbud herunder. (Foto: Hanne Lisbeth Nielsen)

Bageriet i Købmanden i Alken tilbyder:

Mandag 25. januar: Rugbrød. Onsdag 27. januar: Glutenfrit. Torsdag 28. januar: Kage. Fredag 29. januar: Rugbrød. Lørdag 30. januar: Ølandsboller.

 
For-offentlighedsfasen for Levefællesskabet Nye Anes Høj II løber frem til mandag 1. februar, hvor man kan sende sine høringssvar ind. Se mere.

 
1490-1667: De første kendte beboere i Alken: Fæstebønderne Søren Christensen og Jost Andersen var de to første navngivne - i 1554 - der knyttes til Alken. Men første gang, man i skriftlige kilder støder på stednavnet Alken, er tilbage i senmiddelalderen – i 1490, da Kong Hans stadfæstede, at Alchen og Illerup skulle være et birk – en retskreds - under Øm Kloster.

Læs otte kapitler - periode for periode - det seneste er: 
1745-1749 Drik og fylderier, liderlighed og brændevin.
   
Kortet er et udsnit fra Plan des Schanderborger Reuter Districts. Af Abraham Christian Willars, 1723. 
Gå selv på jagt i hele kortet hos Det Kongelige Bibliotek.

Alken-kalenderen
herunder bestyres af Edel Laursen, edel.laursen@gmail.com. Røde markeringer gælder Alken Mejeri, som har sin egen booking-kalender, der kan studeres her - i højre side lidt nede.
 
 
 
 
Wilkommen in Alken. Foran Købmanden i Alken står nu en informativ tavle med kort, fotos, forklaringer og gode forslag til natur-oplevelser omkring Alken. I en lille boks på tavlens side finder man en velkomstfolder, som på dansk, engelsk og tysk beskriver, historie og aldeles opdateret shelter-nutid i Alken og Omegn.

Bolig-side. På alken.dk samler vi alt, hvad der aktuelt tilbydes af boliger i om omkring Alken - salg og leje på Bolig i og omkring Alken, hvor du finder links til de enkelte boligannoncer eller i det mindste en vej derind. Find siden allernederst i venstremenuen her fra forsiden. Landejendomme, villaer, lejligheder, værelser og annekser. Sig endelig til, hvis du kender til flere. Skriv til alken.dk.

Tre år -  fire film - to købmænd. Først kom en film om Alken Minimarkeds lukning, så én om indsamling og støttefest, en tredje om byggeri og perioden uden købmand - og nu én om indvielsesdagen.


Finns åbningsfilm. På åbningsdagen i september 2013 var Finn Mathiasen fra ABCFilm på pletten med kamera, og han har krydsklippet 9.17 minutter sammen fra folkemylderet.

Thomas' åbnings-fotos. Find dig selv, din nabo og alle de andre under åbningen - på Thomas Tjørnehøjs foto-serie på Alkens Flickr-univers.  Thomas ønsker
tillykke til os alle sammen med byens nye dimension og Alkens genvundne status som 'købstad'!

Affolkning contra sammenhold. TV2 Østjylland bragte 25. september 2013 et indslag med minister Carsten Hansen (S), Osuma-direktør Jesper Elkjær og daværende formand for Liv i Landsbyen, Jens Jacobsen. Se Affolkning i landsbyerne og Sammenhold i Alken.
TV2 Østjyllands indslag fra Købmanden i Alken 22. september 2013. Se bl.a.  Birgit Bune, Søren Slebo, Bo Høilund Martinsen, Ingvar Kristiansen og Tove Nyholm udtale sig: Byen der ikke vil dø. 
Rundt om bordet og rundt om Alken. Pelle Bank fra TV2 Østjylland har lavet et fem minutters portræt af Alken. Adam Yogesh Thuesen i færd med at beklæde det gamle vaskehus er blandt de medvirkende.

Tv-indslag fra kampen for trinbrættet i 2000-2001. Med en sej arbejdsgruppe i spidsen lykkedes det i 2000-01 at sikre Alken som trinbræt trods Banestyrelsens påtænkte lukning efter en renovering. TV2 Østjylland beskrev det hele i to indslag: Først ministerbesøget i 2000  og hattefesten i 2001, da toget ankom igen.  
Fra Mejeriet lyder en indtrængende bøn til alle medlemmer om at få den årlige kontingent-indbetaling sat i system via banken. *** Det samme lyder fra ABAF: En fast, årlig bank-overførsel er en enkel og hurtig løsning, der kan lette ens egen samvittighed om at få betalt - og kan befri de frivillige i bestyrelserne med - igen igen - at skulle opkræve og minde folk om at betale.

ABAF: Årskontingent: Børn og unge op til 25 år: 150 kr. Voksne over 25 år: 200 kr. Pensionister: 100 kr.  
Reg. nr. 1551. Kontonr. 16472573. 

Alken Mejeri: Årskontingent: 100 kr. pr. medlem. 
Reg. nr: 8401 Kontonr.: 11 28 794. 
 
 
Seværdige og mindeværdige fotoserier:
 
 
Kvindefest 2019 
Skattejagt under byfest 2019 
Byfest 2019 
Fastelavn 2019 
Billedværkstedet fernisering 2018 
Feldballe-besøg 2018 
Skybrud i  september 2018
Købmanden i Alken's fem års fødselsdag 2018 
Sportsfest 2018 
Lammeholdet 2017 
Byfest 2017 
Mossø på bunden 2016 
Kvindefest 2016 
Købmandens tre års fødselsdag i 2016
Bruno Nielsen på Lesbos 2015 
Byfest 2015
Ring of Bones 2014
Byfest 2014
Flere købmands-åbnings-fotos 2013
 Købmanden i Alken's åbning 2013
            Shaka Loveless støttekoncert 2013
                                         Julemarked 2012
                                                    Byfest 2012

Byfest 2011

Byfest 2010

Vædebro-arbejdsdag 2010

Byfest 2009

Videovitser byfest 2008

Julemarked 2007

Sporindvielse 2007

Alken-armada 2007

Byfest 2007

Sankthans 2007

Filmfestival 2007

Kvindefest 2007